Így lesz tökéletes a forralt bor! Recept a cikkben!

Receptek


A tökéletes forralt bor – RECEPT!

A tökéletes forralt bor – RECEPT!

Hozzávalók:

 


-    1 üveg jó minőségű száraz vörösbor
-    2 dl víz
-    2 rúd fahéj
-    10 szem szegfűszeg
-    1 db csillagánizs
-    egy kávés kanál szegfűbors
-    egy csipet chili
-    4 evőkanál méz
-    1 filter fekete tea
-    1 db bio narancs
-    1 db bio citrom

Elkészítés:

1. A vizet felforraljuk, beletesszük a tea filtert, és hagyjuk állni néhány percig.
2. Közben a bort feltesszük melegedni, beletesszük a fűszereket, a mézet, a cikkekre vágott citrusokat, majd beleöntjük a kész teát.
3. A bort gyöngyözésig hevítjük lassú tűzön, de nem forraljuk!
4. További 20 percig hagyjuk gyöngyözni, majd leszűrjük, hogy ne maradjanak benne fűszer darabok.
5. Még forrón bögrékbe töltjük, citrus karikákkal díszítve kínáljuk.

 

A végeredmény egy garantáltan ínycsiklandozó ital lesz! Próbáljátok ki, és kínáljátok meg vele a szeretteiteket, de ne lepődjetek meg, ha ezentúl mindenki hozzátok jár forralt borozni! :)

 

Bizonyára ti is imádjátok a karácsonyi vásárok hangulatát, és a forralt bor illatát, amely belengi az egész vásár területét ilyenkor. A hűvös estéken gyakran készítek forralt bort. Imádom, ahogy ez a mennyei illat az egész házat bejárja, már csak ezért is megéri nekiállni! Na de az íze… hmm! Már össze is folyt a nyál a számban, ahogy rágondoltam! 

 

A hűvös, téli esték elengedhetetlen kelléke a tökéletes forralt bor!


Millió receptet végigböngésztem, mire megalkottam a saját verziómat, ami számomra a tökéletes forralt bort jelenti. Azóta a barátnőim is imádnak átjönni egy forralt boros, csacsogós estére, és az ünnepek alatt az egész család az én gőzölgő italomat kortyolja!

 

Fontos, hogy jó minőségű bort használjunk, bár sokan ezt nem veszik figyelembe forralt bor készítésekor. A másik, amire oda kell figyelni, hogy véletlenül se forraljuk fel a bort, hiszen úgy elillan az alkohol tartalma. Ezért csak 70-80 fokosra szabad hevíteni, és hagyni, hogy átvegye a fűszerek aromáját.

 

 


címkék: Recept

Küldje el ismerősének!