A legfinomabb almakenyér

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Almaszedési szezon van, és mi lehetne jobb, mint egy kellemes őszi napon kimenni a szabadba és szedni egy kis almát a barátokkal, és a családdal? Ha találunk egy új receptet, amit készíthetnénk belőle! A mi legújabb kedvencünk az almakenyér! Azt tudjuk, hogy az alma és a fahéj együtt isteni, de egy finom kenyérfélével kombinálva a legjobb. Eheted reggelire, desszertként, vagy nassolni valóként is fogyaszthatod – nem számít, hogy élvezed ezt a finomságot, az biztos, hogy még többet akarsz majd belőle. Szerencsére nagyon könnyű elkészíteni, kezdők is bátran belevághatnak. Próbáld ki még ma!

Almakenyér


Előkészület: 20 perc
Sütés: 50-60 perc


Hozzávalók:


•    ⅓ bögre barna cukor
•    2 teáskanál őrölt fahéj, elosztva
•    2 alma meghámozva, 1 centis kockákra vágva
•    ½ bögre vaj szobahőmérsékleten
•    ⅔ bögre kristálycukor
•    2 tojás
•    1,5 teáskanál vaníliakivonat
•    1,5 bögre liszt
•    1,5 teáskanál szódabikarbóna
•    ½ bögre + 1 evőkanál tej, elosztva
•    ½ bögre porcukor


A méréshez egy 2.5 deciliteres bögrét használunk.


Elkészítés:

 

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy püspökkenyér formát (nagyjából 23*13 centis) kivajazunk, kilisztezünk (ha az nincs, őzgerincforma, vagy egy kisebb tepsi is megteszi), majd félre tesszük.
  2. hirdetes
  3. Egy kis tálban a barna cukrot elkeverjük 1 teáskanál fahéjjal.
  4. Egy másik tálban a felszeletelt almát a maradék egy teáskanál fahéjjal elkeverjük, félretesszük.
  5. Egy nagy tálban elektromos habverő segítségével jól összekeverjük a vajat és a kristálycukrot, hozzáütjük a tojásokat egyenként, közben mindig jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a fél bögre tejet is.
  6. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát, hozzáadjuk a masszánkhoz, majd simára keverjük.
  7. A felét beleöntjük az előkészített formába, rászórjuk az alma felét, majd a barna cukros keverék felét is és az almát óvatosan belenyomkodjuk a masszába.
  8. hirdetes
  9. Ezután rátesszük a maradék tésztát, almát és barna cukrot és megismételjük a folyamatot.
  10. Körülbelül 50-60 percig sütjük, a közepén tűpróbát végzünk, és ha megsült kivesszük a sütőből. 15 percig hagyjuk hűlni, mielőtt kivennénk a formából.
  11. Amíg hűl, elkészítjük a mázat. Egy kisebb tálban elkeverjük a porcukrot a maradék 1 evőkanál tejjel. Jól felverjük, majd rácsorgatjuk a kihűlt kenyérre.

 

Itt egy kis segítség az elkészítéshez


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Csajos Étrend Férfi Gasztró Otthon Recept Táplálkozás Videó