Almás-rebarbarás pite, amiből nem lehet eleget enni!

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A házilag készített almás pite az egyik legfinomabb desszert, viszont rá kellett jönnünk, hogy rebarbarával párosítva még finomabb! Fontos megjegyezni, hogy a rebarbara leveleit nem szabad elfogyasztani, csak a szárát, az viszont nagyon egészséges! Ha egy csodaszép és ugyanennyire finom édességre vágysz, próbáld ki ezt a receptet – csak imádni lehet!

Hozzávalók


Tészta:


•    190 gramm liszt
•    2 evőkanál cukor
•    1 csipet só
•    180 gramm nagyon hideg vaj apró kockákra vágva
•    60 milliliter jéghideg víz

 

 

Töltelék:


•    600 g zöld alma meghámozva, közepe kikaparva
•    300 g rebarbara
•    75 gramm barnacukor
•    egy fél citrom reszelt héja
•    0.5 teáskanál őrölt fahéj
•    0.5 teáskanál őrölt kardamom
•    1 csipet só
•    1 evőkanál mandulaliszt
•    1 evőkanál vaj


A tetejére:


•    1 evőkanál tej
•    1 evőkanál cukor

 

Elkészítés

hirdetes

 

  1. Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, cukrot, sót a konyhai aprítóba tesszük és összedolgozzuk (ezt kézzel is megtehetjük). Hozzátesszük a vajat és addig keverjük, amíg a vaj körülbelül borsószem nagyságú lesz. Lassan hozzáadjuk a hideg vizet és keverjük tovább, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, befedjük és a hűtőbe tesszük egy órára.
  2. hirdetes
  3. Ezután az egyik adag tésztát kivesszük és liszttel véknyan megszórt sütőpapírra tesszük. A tetejét is belisztezzük és ráhelyezünk még egy sütőpapírt, majd kinyújtjuk 3 milliméter vastagságúra. A piteformát kivajazzuk, beletesszük a tésztát, hogy kicsit túlnyúljon rajra. Hűtőbe tesszük, és kivesszük a másik adagot, ugyanúgy kinyújtjuk, egy tepsibe tesszük és 30 percre visszatesszük a hűtőbe.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és elkészítjük a tölteléket. Felvágjuk az almát és a rebarbarát kisebb darabokra, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a citromhéjat, fűszereket, sót, cukrot és összekeverjük.
  5. Kivesszük a piteformát, megszórjuk a mandulaliszttel, rátesszük a vajat és a tölteléket.
  6. Kivesszük a másik adag tésztát és körülbelül 10 milliméteres csíkokra vágjuk.
  7. A csíkokat a pite tetejére teszünk, réseket hagyva köztük, minden másodikat visszahajtunk, majd keresztbe is elhelyezzük a csíkokat és így folytatjuk, míg az egész be lesz fedve. Ezután egy villával összenyomkodjuk a pite széleit és levágjuk a felesleget.
  8. Bekenjük tejjel, megszórjuk cukorral és 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz és buborékok nem lesznek a tetején. Fagyival tálaljuk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Főzés Gasztró Konyha Otthon Recept