Házilag elkészíthető cukorgyanta!

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ti is megakartok szabadulni a fájdalmas epillálástól? Elegetek van abból,hogy a gyantázás után ragadós és érzékeny a bőrötök? Akkor itt egy megoldás, ami ráadásul otthon is könnyedén elkészíthető és még pénztárcabarát is!

Először is pár szót arról, hogy mi is az a cukorgyanta. A szőrtelenítő cukorgyanta vagy cukorpaszta csak természetes hozzávalókat tartalmaz, ezáltal nem allergizáló! Bőrünk selymessé, puha tapintásúvá válik anélkül, hogy károsítaná bőrünk hámrétegét. Kevésbé fájdalmas, és sokkal tartósabb eredményt érünk el, mint a hagyományos gyantával. Eltávolítja a bőr alá benőtt kisebb szőrszálakat is. Testhőmérsékletű, ezért nem irritálja és nem sérti fel a bőrt. Könnyen eltávolítható, használat után nem lesz ragadós a bőr.


Elkészítése:


Hozzávalók:


•    2 csésze cukor
•    ¼ csésze citrom vagy lime leve
•    1/8 csésze víz
•    1 teáskanál guargumi
•    1 kicsi tapadásmentes edény

hirdetes
•    Cukor hőmérő


Elkészítés módja:


1.Gyűjtsd össze a megfelelő kellékeket, hozzávalókat. Bármilyen cukrot használhatsz (fehér, barna, nád, a lényeg, hogy porított legyen). A guargumi abban segít, hogy a massza tartósabb legyen. Nem feltétlenül szükséges friss citrom vagy lime.

 

2.Készítsük el a cukorpasztát! Mérjük ki a citrom vagy lime levet, a cukrot illetve a vizet az edénybe. Magas hőfokon kevergessük, amíg feloldódik illetve a serpenyő oldalára tegyük fel a hőmérőt. Ha tapadásmentes edényt használsz, akkor a legjobb egy gumi spatula a kevergetéshez.

 

hirdetes

3.Tartsuk rajta a szemünket folyamatosan, mivel a hőmérséklet gyorsan emelkedik. Amikor a hőmérséklet eléri a 240 fokot, óvatosan vegyük le az edényt a tűzről.


 

4.Adjuk hozzá a guargumit is és egy gyors mozdulattal keverjük el. A cukorpaszta színe attól is függ, hogy mennyi ideig melegítettük. Ha túl sokáig hevítjük a cukor karamellizálódik és megbarnul, ami nekünk még jó. Mély bordó, világos vagy sötét borostyán is lehet, mindaddig, amíg elég lágy ahhoz, hogy szobahőmérsékleten használni tudjuk, ezek a színek rendben vannak!

 

5.Öntsük a cukorpasztát, míg még folyékony egy tároló edénybe vagy befőttes üvegbe. Azonban figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró, mert akkor az üveg szétreped, vagy a műanyag megolvad. Hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten 1-2 órát.

 

Semmiképp ne használd, amíg még meleg!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2025-04-28

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

Tudd meg, milyen kihívásokkal néz szembe a turizmus 2025-ben, és hogyan készülhetsz fel sikeresen a szezonra szálloda és turizmus tanácsadással!

2025-04-25

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

Karrierépítési tippek orvosnőknek: hogyan érvényesülj nőként az orvosi pályán, és milyen lehetőségeket kínál például egy belgyógyász állás?

2025-02-21

Mi nem hiányozhat a hoteled marketing stratégiájából 2025-ben?

A 2025-ös hotel marketing stratégia digitális fejlesztéseket, fenntarthatóságot és személyre szabott vendégélményt igényel. Fedezd fel a Hotelmentők megoldásait!

2025-03-14

Miért válaszd az ápolói szakmát 2025-ben?

Az ápolói szakma 2025-ben stabil megélhetést, fejlődési lehetőségeket és nemzetközi karriert kínál. Ismerd meg, miért érdemes ezt a hivatást választani!

2024-12-10

5+1 dolog, hogy tökéletes újévi fogadást szervezz!

Hogyan szervezz tökéletes újévi fogadást? Tudd meg, mire figyelj a helyszíntől a dekoráción át a programokig! Tippek és egy remek rendezvényterem ajánlása.

2024-12-10

A tökéletes céges évzáró – 5 helyszín, amit mindenki imádni fog

edezd fel a tökéletes céges évzáró helyszíneit! Wellness hotelek, borászatok és kalandparkok, hogy az évzáró esemény emlékezetes legyen mindenki számára.

Legnépszerűbb cikkeink

Átalakítás Csajos DIY Érdekességek Fejlesztő Főzés Konyha Kreatív Otthon Praktikák Recept Szépségápolás Tanács