Finom és gyors nassolni való: Almakarikák fahéjas bundában

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Te is imádod az almát és a sült hagymakarikát is? Nos a kettőt ötvözve egy egyszerű, de fantasztikus desszert készíthető, ami az egész családnak ízleni fog. Ha egy édes, mégis nem túl tömény és hizlaló finomságra vágysz, a fahéjas almakarika tökéletes választás lesz! Remek  kombinációja az édességnek és ropogós nassolni valónak az otthon töltött délutánokra!

Almakarikák fahéjas bundában


Előkészítés: 5 perc
Összesen: 15-20 perc


Hozzávalók


– 3-4 nagy alma
– 125 gramm liszt
– ¼ teáskanál sütőpor
– 2 evőkanál cukor
– ¼ teáskanál só
– ¼ teáskanál fahéj
– 1 nagy tojás
– 250 milliliter író (ha nem kapsz, helyettesíthető)
– olaj a sütéshez


A tetejére:


– 2 teáskanál fahéj
– 70 gramm cukor


Elkészítés


Először is kezdjük azzal, hogy ha nem kaptál írót helyettesítheted úgy, hogy egy bögre tejhez teszel egy evőkanál citromlevet és szobahőmérsékleten hagyod pihenni 5-10 percet, amíg túrósodásnak nem indul.

 

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, sót és a fahéjat.
  2. hirdetes
  3. Egy másik tálban a tojást és az írót alaposan keverd össze.
  4. Egy harmadik tálban a maradék 70 gramm cukrot és fahéjat keverd össze, ez kerül majd a tetejére.
  5. Szeleteld fel az almákat nagyjából fél-egy centis karikákra, majd távolítsd el a közepét egy süteménykiszúróval vagy pogácsaszaggatóval és tedd a szeleteket egy papírtörlőre, amivel itasd fel a felesleges nedvességet.
  6. hirdetes
  7. Közepes lángon melegítsd fel az olajat nagyjából 175 fokra.
  8. Amíg az olaj melegszik, a lisztes keveréket öntsd a tojásosba és keverd simára, ne maradjon benne liszt.
  9. Egyesével mártsd bele az almaszeleteket, az edény oldalán végig húzva pedig szedd le a felesleges masszát (az sem jó, ha túl sok van rajta).
  10. Óvatosan tedd a forró olajba, süsd meg mindkét oldalát, hogy szép barna legyen.  
  11. Ha már szép aranybarna és ropogós, tedd egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot.
  12. Ezután forgasd meg a fahéjas keverékben és melegen tálald.


Nagyon édes és finom – egyszerű, de nagyon ízletes nassolni való, ami gyorsan elkészül, csak néhány alapvető hozzávaló kell hozzá (ne aggódj, ha nincs író), tökéletes az esti filmezéshez és a gyerekek is imádni fogják – csakúgy, mint a felnőttek!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Csajos Család Főzés Gasztró Recept