Mitől amerikai a fahéjas csiga? A receptből megtudod!

Bartók Vivien

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Én nem szeretem a fahéjat, de a fahéjas csigát egyszerűen imádom! Mikor meglátok egy hosszú listát a hozzávalókról, akkor általában tovább is lapozok, gondolván rengeteg időt igényel. Na meg nincs is itthon ennyi minden. A fahéjas csigánál is ez a helyzet, viszont biztos vagyok benne, hogy ehhez a recepthez találsz mindent a konyhádban!

Íme az amerikai fahéjas csiga receptje:

 

 

HOZZÁVALÓK:

 

Tésztához:

- 220 ml tej

- 1 darab citrom

- 2 kiskanál cukor

- 25 g vaj

- 350 g búzaliszt

- 150 g finomliszt

- 2 teáskanál őrölt fahéj

- 1 teáskanál só

- 22 g édesítőszer

- 2 darab tojás

- 25 g élesztő

 

Töltelékhez:

- 120 g vaj

- 1 teáskanál őrölt fahéj

- 20 g édesítőszer

 

Mázhoz:

- 15 dkg krémsajt (mascarpone)

- 30 g édesítőszer

 

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 

1. A 100 ml tejet felmelegítjük, majd beleteszünk egy kiskanál cukrot és az élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson.

 

2. Addig az élesztő felfut, a 120 ml tejbe reszelünk egy kis citromhéját és megmelegítjük. Beledobjuk a 2,5 dkg vajat és addig keverjük, amíg felolvad. Végül félretesszük és hagyjuk kihűlni.

 

3. Előveszünk egy nagyobb keverőtálat és beleöntjük a búzalisztet, a finomlisztet, a fahéjat, az édesítőt, egy csipetnyi sót, a vajas tejet és az élesztővel felfuttatott tejet, valamint teszünk bele egy egész tojást is.

hirdetes

 

Érdekelhet: Ha esetleg diétázol, akkor az EXTRA DIÉTÁS kakaóscsiga receptjét mindenképpen próbáld ki! ISTENI!

 

4. Egy fakanállal összekeverjük, majd egy géppel vagy kézzel dagasztjuk körülbelül 10-15 percig.

 

5. Ha végeztünk a dagasztással, akkor előveszünk egy keverőtálat és beleöntjük a tésztát, majd 2 órán át hagyjuk keleszteni.

 

6. Amíg a tésztát kelesztjük, elkészítjük a pofonegyszerű tölteléket: Összekeverjük a 120 g vajat, az édesítőt és a fahéjat.

 

TIPP: Ha nem szereted a fahéjat, akkor próbáld ki a nutellás csiga receptjét ITT!

 

7. Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett deszkára helyezzük, kinyújtjuk és megkenjük a fahéjas vajjal.

 

8. Feltekerjük és egy késsel felvágjuk kis csigákra.

 

9. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Én szorosan egymás mellé szeretem tenni, de csinálhatod úgyis, hogy a csigák között maradjon egy kis hely. Ezután letakarjuk és egy újabb órán át pihentetjük. Közben a sütőt 170 fokra felvesszük, hogy előmelegedjen.

hirdetes

 

10. Miután megkeltek a csigák, megkenjük tojássárgájával és mehet is a sütőbe körülbelül 25-30 percre.

 

11. Miközben sülnek a csigák megcsináljuk a mázat. Azaz összekeverjük a krémsajtot az édesítővel.

 

12. Ha elkészült, akkor kivesszük a sütőből és megkenjük a csigákat a „mázzal”.

 

TIPP: 

A máz helyett még egyszerűbb megoldást is választhatunk: Expressz desszert öntetet.

Hidegen, főzés nélkül kell összekeverni a tasakon megadott mennyiségű tejjel és kész is. Gyakorlatilag semmi munkát nem igényel és nagyon finom.

 

 

Jó étvágyat az ínycsiklandó falatokhoz!

 

#maradjotthonfozzmagadnak


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Család DIY Főzés Konyha Kreatív Praktikák Recept Táplálkozás