Hógolyó süti Karácsonyra

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Hógolyó sütinek mindenképp érdemes egy kis helyet szorítani az ünnepi asztalon, vagy a karácsonyfa alatt, mert nagyon könnyű elkészíteni és szó szerint elolvad a szádban! Ez a pekándiós finomság akár ajándékként is megállja a helyét!

Pekándiós hógolyó süti

 

Hozzávalók:

 

  • 0,5 bögre puha vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília (a legjobb, ha vanília rúd friss, kikapart belsejét használod)
  • 3⁄4 bögre finomra darabolt pekándió
  • 1 bögre liszt
  • 1 csipet só
  • porcukor

 

hirdetes

Elkészítés:

 

  • Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
  • Kapcsolj be egy kis Karácsonyi zenét!
  • Egy 250 milliliteres bögrét használj a méréshez.
  • Késsel, vagy egy aprítógéppel törd finomra a pekándiót.
  • Egy mixer segítségével verd puhára a vajat, majd add hozzá a cukrot, vaníliát, sót és pekándiót. Jól dolgozd össze, majd apránként add hozzá a lisztet és jól keverd össze.
  • Lisztezd be a kezed. Használj egy teáskanalat és formálj cseresznye nagyságú golyókat, majd tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  • Süsd 150 fokon 15-20 percig (a színének világosnak kell lennie, nem barnának!).
  • Amíg még melegek a sütik, mártogasd bele porcukorba, majd amikor már kihűlt, ismét forgasd meg porcukorban.

 

Ha van még kedvetek egy kis sütögetéshez, készítsétek el ezt a csodás Vörösáfonyás-narancsos piskótát is az Ünnepekre, mert nem csak gyönyörű, de nagyon finom is!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Csajos Család Érdekességek Férfi Főzés Gasztró Karácsony Kreatív Otthon Recept Táplálkozás