Maradék csirkéből finom fogás!

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Előfordult már veletek, hogy a nyakatokon maradt egy kis sült csirke az előző napról? Teljesen megértjük, ha nem akarjátok már abban a formában elfogyasztani, hiszen az ember törekszik a változatosságra! Most azt mutatjuk be nektek, hogyan használhatjátok fel az ilyesfajta maradék húst úgy, hogy egy teljesen más fogást varázsoltok belőle!

A csirkemell az egészséges táplálkozás egyik legfőbb alapanyaga, hiszen fehérjében gazdag, viszont zsírban szegény, egészséges húsról beszélünk. Velünk gyakran megesik, hogy túl sokat sütünk ki egyszerre, majd a maradékot már nem akarjuk megenni, hiszen száraz és/vagy már unjuk azt az ételt! Ezeket az ínycsiklandó ételeket viszont bármikor elkészíthetitek belőle, hiszen hűtőben a kisütött csirke akár több napig is eláll!

 

 

A takarékosság és a gasztronómiai élvezetek jegyében jöjjön hát két elképesztően finom recept, amit akár friss csirkéből is érdemes elkészíteni!

Spárgás – csirkés – brie sajtos omlett -  2 adag


Összetevők:

 

  • 6 tojás
  • egy csipet só
  • egy csipet feketebors
  • hirdetes
  • egy kis kanál kókuszzsír (vagy bármilyen zsiradék)
  • 30 dkg csirkemaradék, felaprózva
  • 6 megfőzött spárga, feldarabolva
  • 15 dkg brie sajt

 

Elkészítés:

 

1. A sót és borsot tálba rakjuk, majd felverjük benne a tojásokat.
2. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, és beleöntjük a tojásokat.
3. Amikor a tojás kezd megsülni, az omlett egyik felére ráhelyezzük a felmelegített csirkét és a spárgát, majd egy perc múlva a brie sajtot is.
4. Az omlett szabad felét ráhajtjuk a megpakoltra, majd 1-1 percig minkét oldalát sütjük

 

 

Fűszeres-zöldséges csirkeleves -  4 adag

 


Összetevők:

 

  • 1 csészényi bébi spenót
  • 1 teáskanál Oliva olaj
  • 1 felkockázott vöröshagyma
  • 1 apróra vágott sárgarépa
  • hirdetes
  • 1 közepes fehérrépa, feldarabolva
  • 1 marék zeller, feldarabolva
  • 10 dkg lencse
  • 30 dkg maradék csirke, felaprózva
  • 6 csésze csirkealaplé, akár Maggi kockából
  • 1 csipet Cayenne bors
  • 1 evőkanál rizsbor (elhagyható, de akkor kell bele egy csepp édesítő)
  • 1 babérlevél

 

Elkészítés:

 

1. Hevítsd fel az olajat egy nagyobb lábosban. Mikor serceg, rakd bele a hagymát, répát, fehérrépát és a zellert. 4 perc sütés után add hozzá a többi alapanyagot a spenót kivételével, majd főzd kb. 20-30 percig.
2. Vedd ki a babérlevelet és tálaláskor add hozzá a spenótot.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2025-08-22

Hogyan javíthatjuk nőként a kardiovaszkuláris értékeinket?

Nőként is sokat tehetsz a szívedért: tudatos táplálkozással, mozgással, stresszkezeléssel és rendszeres szűréssel javíthatod kardiovaszkuláris értékeidet.

2025-06-25

Travel influencer – 5 tipp, hogy ne csak álom, hanem megvalósítható cél legyen

Szeretnél travel influencer lenni? Mutatunk 5 tippet, amivel az álomból megvalósítható cél lehet – tartalom, közösség, márkaépítés és együttműködések.

2025-04-28

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

Tudd meg, milyen kihívásokkal néz szembe a turizmus 2025-ben, és hogyan készülhetsz fel sikeresen a szezonra szálloda és turizmus tanácsadással!

2025-04-25

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

Karrierépítési tippek orvosnőknek: hogyan érvényesülj nőként az orvosi pályán, és milyen lehetőségeket kínál például egy belgyógyász állás?

2025-03-18

5 magas fehérjetartalmú étel, amit érdemes fogyasztanod

Ismerd meg, mely fehérjében gazdag ételek segítenek a fogyásban, izomépítésben és az energiaszinted fenntartásában. Gyakorlati tippekkel segítünk!

2025-03-14

Miért válaszd az ápolói szakmát 2025-ben?

Az ápolói szakma 2025-ben stabil megélhetést, fejlődési lehetőségeket és nemzetközi karriert kínál. Ismerd meg, miért érdemes ezt a hivatást választani!

Legnépszerűbb cikkeink

Egészség Egészséges táplálkozás Étrend Főzés Recept Táplálkozás