Az ananászfogyasztás jótékony hatásai

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kívülről kemény és szúrós, belülről illatos, finom és rendkívül egészséges. Az ananászt a világ egyik legegészségesebb gyümölcsének tartják. Ha végig nézzük mennyi mindenre jó, rájövünk, hogy nem jogtalan ez az elnevezés. Nem tartalmaz zsírt és koleszterint, viszont rengeteg A-, B-, C- vitamin, kálium-, mangán-,  és tucatnyi egyéb ásványi anyag és tápanyag található benne, amelyekre testünknek nagy szüksége van.

Lássuk, mi mindenre jó az ananász!


Erősíti az immunrendszert

 

Az ananászban nagy mennyiségben található C-vitamin (vízben oldódó antioxidáns, segít megakadályozni a sejtkárosodást, egyes kutatások szerint pedig az ízületi fájdalmak és szívbetegségek megelőzésében is szerepe van), fedezi egy felnőtt napi C-vitamin szükségletének felét.  

 

Erősíti a csontokat

 

Magas mangán tartalmának köszönhetően erősíti a csontokat és a kötőszöveteket. Egy csésze friss ananászlé a szükséges napi adag 70% -át tartalmazza. A gyerekeknek, felnőtteknek és időseknek is ajánlott naponta néhány darab ananászt enniük, hogy csontjaik megfelelően fejlődjenek, és erősek maradjanak.

hirdetes

 

Nagyon jó ellenszer az arc- és orrüreg megduzzadására allergia esetén

 

Itt ismét visszatérünk a C-vitaminra, amely segít rendbe hozni a nyálkahártyát a torokban és az orrban. Ha allergiaszezonban te is szenvedsz, adj egy kis ananászt a mindennapi étrendedhez, és sokkal jobban fogod magad érezni.


Csökkenti a stresszt


Magas B-vitamin tartalma miatt az agy jobban működik és könnyebben megbirkózik a minket érő stresszel.


Segít megőrizni a szemek egészségét

 

Az antioxidánsok és C-vitamin magas szintje miatt az ananász csökkenti a makuláris degeneráció kockázatát. Emellett sok béta-karotint is tartalmaz – ami az egészséges látás lényeges eleme, ezért rendszeresen kellene fogyasztani.

hirdetes


Megfázásra és köhögésre is jó


A gyulladáscsökkentő és C-vitamin tartalmának köszönhetően az ananász nagyszerű eszköz lehet a csúnya megfázás és köhögés kezelésére. Ismert, hogy a bromelin csökkenti a duzzanatot és a légzési problémákat. Az ananászban található enzimek gyulladáscsökkentő hatással vannak a légzőrendszerbeli nyálkahártyára. Ha legközelebb rosszul érzed magad, narancslé helyett igyál egy pohár ananászlevet, sokkal hamarabb jobban leszel!

 

A többi jótékony tulajdonságot a következő oldalon olvashatod!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Egészség Egészséges táplálkozás Érdekességek Étrend Gasztró Konyha Szépségápolás Táplálkozás