Készíts te is trendi (és finom) dalgona kávét!

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sokaknak elengedhetetlen egy jó kis koffein adag reggelente, hogy felébredjenek és bele tudjanak vágni a napba. Mostanában pedig egy új trend ütötte fel a fejét világszerte – úgy tűnik, mindenki dalgona kávét iszik. Mindez egyetlen videóval kezdődött, amit azóta több millióan megnéztek és próbálják elkészíteni a saját verziójukat otthon, amit szívesen meg is örökítenek. Tény, hogy gyönyörű képek születtek, amin tényleg istenien néz ki ez a kávé, ezért úgy döntöttünk, hogy mi is kipróbáljuk!

A dalgona lényegében egy habosított kávé, a latte ellentéte. Hiszen ahelyett, hogy habos tejet kanalaznánk a kávé tetejére, a felvert, habos kávé kerül felülre és ez megy a tejre. Mindössze annyit kell tennünk, hogy összekeverünk egyenlő részben instant kávét, kristálycukrot és vizet – nagyjából két evőkanállal mindegyikből. Én azt javaslom, hogy ehhez egy habverőt (inkább elektromosat) használj. A cél az, hogy egy könnyed, levegős textúrát kapjunk, hasonlót, mint tejszínhab esetében. Ha a kávé elkezdi megtartani a formáját, akkor van kész.

hirdetes


Ezután fogj egy bögrét, tegyél bele meleg vagy hideg tejet ízlés szerint (jégkocka is mehet bele) és kanalazd a tetejére a felvert kávét, majd keverd össze és kész is a finomság!
Én, mivel meglehetősen válogatós vagyok, ha kávéról van szó egy kicsit szkeptikus voltam az instant kávé használatát illetően, de nagy meglepetésemre az elkészült ital tagadhatatlanul finom volt és az elkészítése is nagyon egyszerű volt! Az állagát is imádom, valóban nagyon krémes és könnyed, valamint nekem meglepő, hogy egyáltalán nem lett olyan édes, mint amire számítottam (már ha a cukor mennyiségét nézem). Azt hiszem ez lehet az egyik legfinomabb koffeines ital azoknak, akik nem szeretik a hagyományos kávét!

hirdetes


Bár nem valószínű, hogy minden reggel ilyet fogok készíteni, mert ez a reggelekre nekem egy kicsit időigényes és babrás, délutáni kávézáshoz viszont pont jó, ráadásul mindig jó valami újat kipróbálni. Most forrón készítettem el, de nyáron biztosan kipróbálom a jeges változatot is, szerintem abban sem fogok majd csalódni. Próbáljátok ki ti is – ennyi ember a világon nem tévedhet!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Érdekességek Főzés Gasztró Konyha Otthon Recept