Sikeres fogyás titka: a zöldségfogyasztás! - Íme 2 recept hozzá!

#vitalteam

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sajnos a diéta egy idő után elég unalmas és nyomasztó tud lenni, ha nem megfelelő kreativitással és helytelen étrend alapján végezzük. Mit értek kreativitáson? Az egészséges alapanyagok minél sokoldalúbb felhasználását!

Elegendő zöldséget fogyasztasz?

Az éhségérzet az első pár napban, illetve hétben teljesen normális. Azonban, ha folyamatosan jelen van az életedben, akkor érdemes egy táplálkozási napló segítségével átnézni, hogy mely élelmiszerek azok, melyekre nincs szükséged és melyek azok, amik hiányoznak belőle.

Általában az utóbbira a zöldségek kevés vagy semmilyen szintű fogyasztása a válasz. Pedig a zöldségek a gyümölcsökkel ellentétben, szinte bármikor fogyaszthatók! Persze, most arra gondolsz, hogy egy paradicsomtól nem fogsz jól lakni… de TÉVEDSZ!

A következő két receptem bármikor elfogyaszthatod a diéta alatt is, és garantálom, hogy nem maradsz éhes utána!

 

Töltött paradicsom olasz módra

Hozzávalók:

A mennyiség körülbelül 4 adagnak felel meg.

  • 60 dkg paradicsom
  • 2 dkg vaj vagy margarin
  • 12 dkg fokhagymás sajt
  • 1 dl 12 %-os tejföl
  • 1 darab tojás
  • 1 dkg búzacsíra
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • hirdetes
  • Ízesítésként: metélőhagyma, kakukkfű, rozmaring, só

 

Elkészítés:

A paradicsomokat leforrázzuk és a héját lehúzzuk. Elfelezve belsejüket kiszedjük.

A tejfölt, a tojást, a búzacsírát és a reszelt sajt nagyobb részét összekeverjük és kakukkfűvel, rozmaringgal, szeletelt metélőhagymával, kevés sóval ízesítjük. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, amennyit felvesz. Megtöltjük a paradicsomokat és két felet egésszé illesztünk össze.

Vajjal vagy margarinnal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket és a paradicsomok tetejére sajtot szórunk, majd forró sütőben megsütjük. Köretként vagy magában, melegen fogyasztjuk.

 

Töltött cukkini recept

Hozzávalók:

Szintén 4 adagnak megfelelő mennyiségben.

  • 20 dkg gomba
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél dl tej
  • 4 darab közepes méretű cukkini
  • fél zsemle (teljeskiőrlésű)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • hirdetes

 

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk és a belüket kanállal kivájjuk. Forrásban levő, enyhén sós vízben pár percet főzzük, majd leszárítjuk.

A kivájt húst apróra vágjuk, 4-5 percig olajon pároljuk. Az apróra vágott gombát és a fokhagymát hozzáadjuk és kissé még tovább pároljuk. A hagymát is kockára vágjuk és üvegesre pároljuk, majd a gombával elkeverjük.

A fél zsemlét felszeleteljük és tejbe áztatjuk, majd a keverékhez adjuk. Ezt követően még pár percig pirítjuk, majd fűszerezzük. A cukkiniket olajozott tepsibe fektetjük, töltjük, reszelt sajttal megszórva aranysárgára sütjük.

 

Adj egy esélyt az új ízeknek és próbáld ki ezeket az EXTRA DIÉTÁS és finom recepteket! Jó étvágyat hozzájuk!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Alakformálás Diéta Egészség Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Fogyás Fogyókúra Főzés Konyha Kreatív Recept Táplálkozás