9 ok, hogy azonnal egyél egy kis kelbimbót!

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha egészségesebb életmódra váltanál, a kelbimbót mindenképp érdemes beilleszteni az étrendedbe. Gazdag tápanyagokban, és számtalan jótékony egészségügyi hatása van. Továbbá rengeteg antioxidáns, omega-3, K-, C-vitamin található benne. Nem minden zöldségben van ennyi tápanyag, de azt fontos észben tartani, hogy rendszeresen kell a kelbimbót fogyasztanunk, hogy a napi tápanyagszükségletet kielégítse. 9 ok következik, amiért érdemes kelbimbót enni az egészségünk érdekében.

9 ok, hogy azonnal egyél egy kis kelbimbót


Gazdag tápanyagokban


Minimális kalória van benne, viszont sok rost, ásványi anyag és vitamin. Magas a K-vitamin tartalma, ami nagyon fontos a csontok egészsége és a véralvadás szempontjából. Szintén sok benne a C-vitamin, ami nem csak a vas felszívódását segíti, de köztudottan jót tesz az immunrendszernek és a szövetek regenerálódásának. Továbbá a rosttartalom jót tesz a gyomornak, beleknek. Ezenkívül van még benne kálium, foszfor, B6 vitamin, vas és magnézium.


Könnyű beilleszteni az étrendbe


Előételként, köretként is jó választás lehet, az emberek általában megfőzik, megpárolják, megpirítják, vagy megsütik. Egy könnyed fogáshoz egyszerűen csak vágd le a zöldség végeit, kevered össze egy kis borssal, sóval és olíva olajjal, majd tedd sütőpapírra és süsd, amíg ropogós nem lesz. Tésztához, frittatához is remekül passzol. Számtalan formában elkészíthető, hogy ne legyen unalmas, rengeteg recept található hozzá, ráadásul nagyon finom is!

hirdetes


Gazdag C-vitaminban


A C-vitamin elengedhetetlen a szövetek helyreállításához, és antioxidánsként is funkcionál azáltal, hogy segíti a proteinek termelését, mint például a kollagén, és erősíti az immunrendszert. Sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható, de az egyik legjobb forrása a kelbimbó, amit heti néhányszor érdemes fogyasztani, hogy fedezze a szükségletet.

hirdetes


Csökkenti a gyulladást


A gyulladás egy tipikus immunválasz, azonban a krónikus gyulladás komoly betegségekhez vezethet. Magasabb mennyiségben fogyasztva a kelbimbó csökkenti a gyulladást, valamint a benne található sok antioxidáns segít a szabadgyökök semlegesítésében is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Betegség Család Egészség Egészséges táplálkozás Érdekességek Étrend Fejlesztő Férfi Fitness Főzés Tanács Táplálkozás