Spenótos mac and cheese, ami függőséget okoz

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha már te is unod a rizses ételeket, megmutatjuk hogyan készíthetsz egy isteni tésztát, amit az egész család imádni fog és nem csak egészséges, de kezdők is bátran belevághatnak, nem igényel semmilyen tapasztalatot!

Köztudott, hogy a spenót nagyon egészséges, sokan viszont nem szeretik, de biztos vagyok benne, hogy ebben a formában még azok is megeszik, akik egyébként nem tennék. A sok sajt miatt biztosan a gyerekek is imádni fogják, és még egyszer elmondjuk, hogy most az önkéntes karantén idején a cél az, hogy a lehető legkevesebbet mozduljunk ki a boltba, tehát ha például nincs otthon valamelyik sajt például, legyél rugalmas és kreatív!


Nagyon krémes és egyszerűen eteti magát. Próbáld ki te is mindenképp ezt a receptet, nekem egymás után 2 adagot kellett készíteni!

 

Spenótos mac and cheese


Hozzávalók

 

  • 500 gramm rövidebb tészta (mint például az orsó)
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 hagyma (felkockázva)
  • 3 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • hirdetes
  • só és bors
  • 4 evőkanál liszt
  • ¼ teáskanál reszelt szerecsendió
  • 350 gramm spenót (bébispenót a legjobb)
  • 6 dl tej
  • 250 gramm trappista sajt (reszelt)
  • 200 gramm cheddar sajt (reszelt)
  • 50 gramm parmezán sajt (reszelt)
  • Pirított hagyma vagy kenyérkockák, zsemlemorzsa a tetejére


Elkészítés

 

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  • Egy nagy edényben olvaszd fel a vajat, tedd bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a csipet sót és borsot is. Gyakran kevergetve addig főzd, amíg a hagyma meg nem puhul.
  • hirdetes
  • Amíg ez készül, egy másik edényben főzd meg a tésztát.
  • Reszeld le a sajtokat és mindet öntsd össze egy tálba.
  • Keverd a lisztet a hagymához és főzd további 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz. Öntsd bele a tejet is és kis lángon forrald fel rendszeresen kevergetve, majd add hozzá az őrölt szerecsendiót is.
  • Tedd bele a spenótot, lehet, hogy elsőre soknak tűnik majd, de szépen megpuhul és összemegy.
  • Ha elkészült a spenót, keverd hozzá majdnem az összes sajtot (egy keveset hagyj a tetejére is) és a tésztát. Addig keverd és rázogasd, amíg teljesen el nem vegyül egymással.
  • Tedd át egy tepsibe (ha az edényed nem alkalmas rá, hogy a sütőbe tedd), rakd rá a maradék sajtot, és a pirított hagymát, majd süsd 25-40 percig, amíg aranybarna nem lesz.

 

Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Csajos Főzés Gasztró Otthon Recept