A legfinomabb desszertek, amit sütni sem kell

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha te is megéheztél otthon egy kis édességre, de túl fáradt vagy a sütéshez, próbáld ki ezeket a gyönyörű és finom desszerteket!

Sütés nélküli sajttorta


Hozzávalók a tésztához:


•    105 gramm zabkeksz
•    50 gramm porcukor
•    6 evőkanál olvasztott vaj


Töltelékhez:


•    450 gramm krémsajt
•    150 gramm kristálycukor
•    1 citrom leve
•    1 teáskanál vaníliakivonat
•    1 csipet só
•    380 milliliter habtejszín


Elkészítés


Tészta

  • Törd össze a kekszet, keverd el a cukorral és a megolvasztott vajjal egy kisebb tálban. Ügyelj, hogy a vaj az összes kekszmorzsát érje.
  • Egy kapcsos tortaformát tölts meg a kekszes keverékkel, egy pohárral óvatosan nyomkodd meg, hogy jobban összeálljon, és ügyelj, hogy a szélein magasabb legyen körben.


Töltelék

 

  • Egy mixer segítségével keverd össze a krémsajtot, cukrot, citromlevet, vaníliát és sót, amíg puha és krémes nem lesz.
  • hirdetes
  • Ezután öntsd bele a habtejszínt is és alacsony fokozaton verd addig, amíg keményebb állagú nem lesz, nagyjából 3-5 percig.
  • Öntsd a kekszrétegre.
  • Majd tedd a hűtőbe legalább 6 órára, de inkább egész éjszakára, hogy a töltelék megszilárduljon.
  • A tetejére tehetsz lekvárt, friss gyümölcsöket, de akár csokidarabkákat is!


Créme Brulée

 


Hozzávalók


•    250 ml habtejszín
•    125 ml tej
•    100 gramm cukor
•    1 vanília kikapart magja, vagy 1 evőkanál vaníliakivonat
•    4 nagy tojássárgája
•    2 evőkanál kukoricakeményítő


Elkészítés


1.    Egy közepes edényben keverd össze a habtejszínt, tejet és cukrot. Egy éles késsel vágd ketté a vaníliarudat és a kikapart magokat is add hozzá. Addig főzd, amíg a cukor el nem olvad és a szélén buborékok jelennek meg, de még nem forr.

hirdetes
2.    Eközben keverd össze a tojássárgákat és a kukoricakeményítőt, majd add hozzá a forró krémet is, folyamatosan kevergetve.
3.    Tedd vissza az edénybe, hagyd, hogy kicsit besűrűsödjön (3-5 perc), de közben folyamatosan kevered, az alja nehogy leragadjon.
4.    Egy szűrön keresztül szűrd át, hogy minden nagyobb darab kijöjjön, majd öntsd szufléformákba és tedd a hűtőbe legalább 2 órára.
5.    Ha kész a tálalásra, a tetejét szórd meg egy kis cukorral, vedd elő a lángszórót és karamellizáld a tetejét. Tehetsz rá friss gyümölcsöket is. Azonnal tálald!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Csajos Főzés Gasztró Konyha Otthon Recept