notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, milyen desszerteket, süteményeket érdemes készíteni nyáron, Gyümölcs pizza és Epres pohárkrém recept, Receptek a nyári melegre

hirdetes

A tökéletes desszertek nyárra!

helloladies.hu

Nyáron sokkal inkább vágyunk a könnyed, gyümölcsös desszertekre, amiket nem kell sokáig sütni, hogy ne melegítse a lakást, gyorsan elkészül. Ma pont ilyeneket mutatunk nektek!

Gyümölcs pizza recept

Gyümölcs pizza


Ez a cukros-kekszes tészta alap szándékosan kicsit alul van sütve, mert így igazán puha marad. Erre kerül a krémsajtos öntet, majd színes és finom gyümölcsökkel dekoráljuk – azt hiszem ettől nem is kell többet mondanom róla, gyönyörű és nagyon finom, hamar elkészül és elronthatatlan!


Hozzávalók


Tészta:


•    150 gramm cukor
•    160 gramm liszt
•    1/4 teáskanál sütőpor
•    1/4 teáskanál só
•    115 gramm puha vaj
•    1 teáskanál vaníliakivonat
•    1 nagy tojás


Krémsajtos öntet:

  • 330 gramm krémsajt
  • 50 gramm vaj
  • 1 teáskanál vanília
  • 150 gramm porcukor


Gyümölcsök:

  • 10-15 eper felszeletelve
  • 5-6 kivi felszeletelve
  • fél bögre áfonya
  • fél bögre málna
  • fél bögre szőlő


Elkészítés

  1. Egy mixer segítségével keverjük össze a vajat, cukrot, tojást és a vanília kivonatot. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és sót is és keverjük csomómentesre, majd tegyük 30 percre a hűtőbe.
  2. hirdetes
  3. A sütőt melegítsük elő 175 fokra és egy pizza tepsit vagy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral (ha nincs ilyen formánk egy nagyobb tepsiben is készíthetünk a tésztából kör alakot). Tegyük bele a tésztát és hagyjunk a széle körül egy kis helyet. Süssük 12-15 percig, majd hagyjuk lehűlni.
  4. Ezután elkészítjük a krémsajtos öntetet. A mixert használva összekeverjük a krémsajtot, vajat, porcukrot és a vaníliát, amig puha, krémes nem lesz. Ráöntjük a kihűlt tésztára és újra a hűtőbe tesszük, hogy az öntet megkeményedjen.
  5. Ezután ízlésesen, körönként kívülről befelé haladva rátesszük a gyümölcsöket. Ízlés szerint variálható, hogy mi kerül rá, szinte elronthatatlan!


Epres pohárkrém


A tökéletes desszertet keresed? Megtaláltad! Ez az epres-csokis finomság könnyed, mégis elegáns és nagyon finom és még bűntudatod sem lesz utána!

hirdetes


Hozzávalók

  • 60 gramm csokoládé finomra reszelve
  • 240 gramm eper felszeletelve
  • 70 gramm cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 200 milliliter habtejszín


Elkészítés

  1. 90 gramm epret tegyél egy tálba, add hozzá a cukrot, vanília kivonatot és a sót. Egy villával törd össze az epret és tedd be a hűtőbe fél órára.
  2. Verd fel a habtejszínt egy mixer segítségével, majd óvatosan forgasd bele az epres masszát és a csokireszeléket.
  3. Kanalazd üvegpoharakba, rétegezve a maradék eperrel. A tetejére eper kerüljön és még egy kis csokireszelék.

Bármilyen csoki használható hozzá, étcsoki, tejcsoki is, ízlés szerint!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Csajos Főzés Gasztró Nyár Otthon Recept