Az étrendeddel is nagyon sokat tehetsz azért, hogy ne jelenjenek meg ráncok az arcodon, és a legjobb formádat hozd

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Habár az egészséges étrend nem képes teljes mértékben visszafordítani az évek alatt keletkezett kárt, ami a napvédőkrém nélküli napozás, vagy a dohányzás okozott, többet segíthet, mint gondolnánk! Utánajártunk, mi az, amit érdemes fogyasztani, és mik azok az ételek, amiket jobb, ha elkerülünk, ha gyönyörű, feszes bőrt szeretnénk!

Mi okozza a ráncokat?


A napozás, dohányzás, genetika, öregedés, a „jó” zsírok mellőzése, és olyan étrend követése, amiben sok a telített zsír és a finomított szénhidrát, egyéb tényezők mellett mind szerepet játszanak abban, hogy a kollagén és elasztin szintje csökkenjen, pedig ezek hozzájárulnak a bőr rugalmasságához, simaságához és feszességéhez.


Fogyassz többet a következőkből:

 

  • Olivaolaj
  • Hal
  • Alacsony zsírtartalmú tej
  • Víz és tea
  • Gyümölcsök és zöldségek
  • Tojás
  • Magvak, és a belőlük készült olajak, vajak
  • Bab


És kevesebbet ezekből:

 

  • Vaj
  • Vöröshús
  • Sütemények és tészták
  • Cukros italok
  • Magas zsírtartalmú tej
  • Burgonya
  • Margarin


1.    Tegyél több gyümölcsöt és zöldséget a tányérodra


A C-vitaminban gazdag ételek jelentősen csökkentik a ráncok kialakulásának kockázatát. Ez az antioxidáns megóvja a bőrt a szabadgyököktől, vagyis azoktól a molekuláktól, amik károsítják a kollagént. Nagyon egyszerű növelni a bevitt C-vitamin mennyiségét úgy, ha bogyós gyümölcsöket eszel, vagy megiszol egy pohár narancs-, vagy ananászlevet reggelente, eszel egy kis paprikát és grapefruitot ebédnél, esetleg brokkolit vacsorára. Ha többféle gyümölcsből és zöldségből származó C-vitamint eszel minden nap, nagyban tudod csökkenteni a mély ráncok kialakulásának esélyét.

hirdetes


2.    Rendelj lazacot, ha elmész egy étterembe vacsorázni

hirdetes


Ha növeled a nagyon hasznos omega-3 bevitelét, máris nagyon sokat tettél a bőrödért, hiszen erről kutatók úgy találták, hogy 25%-kal csökkenti az öregnek tűnő, ráncos bőr kialakulásának kockázatát. A dió, repceolaj, halolaj kapszula és lenmag mind nagyszerű forrás, érdemes ezeket is beiktatni étrendünkbe.


3.    Igyál egy pohár cukormentes kakaót


Bizonyos antioxidánsok, amik a kakaóban találhatók védik a bőrt a Nap okozta károsodástól!


4.    Vegyél vissza a fehérkenyér és cukor fogyasztásból


Minél több szénhidrátot viszünk be a szervezetbe, annál nagyobb arra az esély, hogy ráncok jelennek meg a bőrön. Ezek ugyanis a kollagénre és az elasztinra is rossz hatással vannak, ezáltal bármilyen ránctalanító krémet is használunk, sokkal nehezebb feszesen tartani a bőrt.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Átalakítás Csajos Diéta Egészség Egészséges táplálkozás Étrend Konyha Praktikák Szépségápolás Tanács Táplálkozás