notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az ananászfogyasztás jótékony hatásai

hirdetes

Az ananászfogyasztás jótékony hatásai

helloladies.hu

Kívülről kemény és szúrós, belülről illatos, finom és rendkívül egészséges. Az ananászt a világ egyik legegészségesebb gyümölcsének tartják. Ha végig nézzük mennyi mindenre jó, rájövünk, hogy nem jogtalan ez az elnevezés. Nem tartalmaz zsírt és koleszterint, viszont rengeteg A-, B-, C- vitamin, kálium-, mangán-,  és tucatnyi egyéb ásványi anyag és tápanyag található benne, amelyekre testünknek nagy szüksége van.

Az ananászfogyasztás jótékony hatásai

Lássuk, mi mindenre jó az ananász!


Erősíti az immunrendszert

Az ananászban nagy mennyiségben található C-vitamin (vízben oldódó antioxidáns, segít megakadályozni a sejtkárosodást, egyes kutatások szerint pedig az ízületi fájdalmak és szívbetegségek megelőzésében is szerepe van), fedezi egy felnőtt napi C-vitamin szükségletének felét.  

Erősíti a csontokat

Magas mangán tartalmának köszönhetően erősíti a csontokat és a kötőszöveteket. Egy csésze friss ananászlé a szükséges napi adag 70% -át tartalmazza. A gyerekeknek, felnőtteknek és időseknek is ajánlott naponta néhány darab ananászt enniük, hogy csontjaik megfelelően fejlődjenek, és erősek maradjanak.

hirdetes

Nagyon jó ellenszer az arc- és orrüreg megduzzadására allergia esetén

Itt ismét visszatérünk a C-vitaminra, amely segít rendbe hozni a nyálkahártyát a torokban és az orrban. Ha allergiaszezonban te is szenvedsz, adj egy kis ananászt a mindennapi étrendedhez, és sokkal jobban fogod magad érezni.


Csökkenti a stresszt


Magas B-vitamin tartalma miatt az agy jobban működik és könnyebben megbirkózik a minket érő stresszel.


Segít megőrizni a szemek egészségét

Az antioxidánsok és C-vitamin magas szintje miatt az ananász csökkenti a makuláris degeneráció kockázatát. Emellett sok béta-karotint is tartalmaz – ami az egészséges látás lényeges eleme, ezért rendszeresen kellene fogyasztani.

hirdetes


Megfázásra és köhögésre is jó


A gyulladáscsökkentő és C-vitamin tartalmának köszönhetően az ananász nagyszerű eszköz lehet a csúnya megfázás és köhögés kezelésére. Ismert, hogy a bromelin csökkenti a duzzanatot és a légzési problémákat. Az ananászban található enzimek gyulladáscsökkentő hatással vannak a légzőrendszerbeli nyálkahártyára. Ha legközelebb rosszul érzed magad, narancslé helyett igyál egy pohár ananászlevet, sokkal hamarabb jobban leszel!

A többi jótékony tulajdonságot a következő oldalon olvashatod!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Egészség Egészséges táplálkozás Érdekességek Étrend Gasztró Konyha Szépségápolás Táplálkozás