notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így védekezz hatékonyan az iskolai lopások ellen!

hirdetes

Az egyre gyakoribb iskolai lopások ellen ez a legjobb megoldás!

helloladies.hu

Sajnos egyre gyakrabban hallunk olyat, hogy gyermekünknek eltűnt a cipője az iskolából, ellopták a táskáját vagy sapkáját. Az elszaporodott iskolai lopások ellen vannak szuper megoldások, nézd meg őket te is!

Iskolai lopások ellen megoldás

Az iskolákban egyre gyakrabban hallunk olyat, hogy valamelyik diáknak egyszer csak váratlanul köddé vált a tornacipője, a kabátja, valamilyen becsült, kedvenc játéka, tárgya, de még iskolai felszerelésüket is sokan keresik, és sajnos ezek a dolgok legtöbbször sosem kerülnek elő.


A kor előrehaladtával, ahogyan egyre több gyermeknek van már mobiltelefonja, egyre több és értékesebb játéka, úgy szaporodik az iskolai rablások száma is hazánkban. Külföldön jóval elterjedtebb az iskolai szekrények használata, mint hazánkban, bár már szerencsére nálunk is számos iskolában találkozhatunk vele. Ez már egy nagyon jó lépés gyermekeink dolgainak megvédése érdekében, de érdemes ezekről a szekrények biztonságáról is beszélni.


Ha nincsen megfelelően, egyesével lezárva egy iskolai öltözőszekrény, akkor semmire se megyünk ezzel ismét, hiszen bárki belenyúlhat és eltulajdoníthatja más gyermek játékát, ruháját. A tökéletes megoldás egy kombinációs zár vagy lakat, aminek kódját csak a szekrény tulajdonosa, használója, tehát a diák és biztonsági szempontból pedig még a tanár és/vagy a szülő ismerné.

hirdetes


Elmondható, hogy a gyerekek szívesebben használnak kombinációs terméket, számukra ez egyfajta játék, viszont a kulcsra nehezen vigyáznak, gyakran elveszítik, otthon hagyják, így iskolákban nem lenne hosszú távú megoldás az egyszerű lakat. Magyarországon kimondottan erre szakosodott a Bakos Security Kft, aki a legkülönfélébb kombinációs és kulcsos lakatokat készíti, még gyermekeknek nagyon tetsző színekben és mintákban is. Persze ezeket nem csak iskolai szekrényekre lehet használni, hanem ezer féle dologra még. Otthonunk megóvása érdekében akár kül- akár beltérre egyaránt, de vannak olyan aprócska lakatok is, melyekkel a gyermek hátizsákja vagy akár a szülők táskája is könnyedén és biztonságosan lezárható.


A legjobb megoldás, ha egy gyermeket szeretnénk ösztönözni arra, hogy tanulja meg dolgai védelmét, hogy egy olyan kombinációs lakatot használunk, melyhez vésznyitó kulcs is van. Így ha például gyermekünk elfelejteni a kódot és elrontja, akkor a szülőnél lévő kulccsal könnyen ki lehet nyitni azt.

hirdetes

Van például olyan aprócska lakat, mellyel akár utazások során is biztonságban tudhatjuk bőröndünk tartalmát, de akár egy hátizsákra vagy egy oldaltáskára is könnyedén felszerelhető és nem zavaró. Súlya szinte nincs is ezeknek, mégis ha minőségit veszünk belőle, akkor akár életünk végéig is elég lehet egy belőle, és számos dologra fe tudjuk használni.

 

Tartsd te is megfelelő biztonságban dolgaid, ezzel biztosan jó példát mutatsz majd gyermekednek, így ő is jobban fogja óvni szeretett játékait, kedvenc ruháit. Persze a fokozott óvatossággal ügyelnünk kell arra, hogy nehogy megrémítsük gyermekünket, tisztázni kell vele, hogy ezek csak óvintézkedések és a világ nem a lopás elleni küzdelemről szól és, hogy az, aki vigyáz saját dolgaira, az biztosan figyel és óvja társa dolgait is. Így megtaníthatjuk őket a tisztességre és szoríthatjuk vissza a jövőben a most rendkívül elszaporodott lopások számát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Ezeket a színeket ne válaszd az otthonodba!

2020-09-15

Ezeket a színeket ne válaszd az otthonodba!

Egyáltalán nem könnyű az otthonunk különböző részeire megtalálni a tökéletes színt, ráadásul bizonyos színek növelhetik, de csökkenthetik is az értékét. A szakértők szerint ezeknek a színeknek semmi helye a lakásban!

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f


Anyaság gyerek Tanács