notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A sorozatfüggőség, a 21. század betegsége

hirdetes

A 21.század népbetegsége - Vajon mi az?

helloladies.hu
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A sorozatfüggőség a 21. század egyik népbetegsége. Súlyos szociális elzárkózás az eredménye, és a valóság elferdülése. Egy képzelt és megírt világba küld minket, akár napokra vagy hetekre. Mik a feltűnő jelei, hogy te is ebben a betegségben szenvedsz? Megmutatom, mert én is szenvedtem ettől a remek, de káros függőségtől. Talán rosszabb, mint a telefon függőség. Miért? – Mert, ott legalább valós emberekkel beszélget az ember az internet felületén. A fiatalabb generációk, már nem a tv előtt ülve várják a sorozat kezdetét és nem kell feltétlen egy hetet várniuk a sorozatra.

Modern kori függőség

Emlékszem, amikor általános iskolás koromban, rohantam haza óra után, hogy nézhessem a Szívek szállodáját. Akkor lettem csak igazán ideges, mikor heti egyre csökkentették az epizódokat, mert a szinkronizálás beérte a sorozat amerikai debütálását. Na, ma már egyben, teljes évadokat le lehet tölteni. Sokan viccnek tartják, ezt a fajta betegséget. Hosszútávon rettentő káros, és magányhoz vezethet, nehéz leszokni a sorozatokról és a képzelt világból vissza térni a valóságba. Sokan a való életből menekülnek a sorozatba, beleképzelik magukat a szereplők életébe, szinte átélik a szereplő érzéseit. A saját érzéseinkkel kellene foglalkoznunk, persze megvan az előnye is.

Jelei:

 

1. Időérzék


Hiába 20-40 perces egy rész, nem veszed észre, hogy a nap közben eltelt és hirtelen este lett.  Követed a sorozatot, de a saját életed a szükségletekre korlátozódik. Például: mosdó, evés, ivás és sorozat

hirdetes


2. Barátok


hirdetes
A barátaid helyett, a sorozatot nézed és nem is zavar, sőt nem érted a többiek zavarát azt illetően, hogy nem mozdulsz ki. Hosszú távon, már nem is veszed fel a telefont, ha hívnak, vagy ha fel is veszed próbálod rövidre zárni a beszélgetést, hogy tovább nézhesd a sorozatot, sőt akár még ingerült is lehetsz, amiért feltartanak.

3. Érzelmi válságok


Ha valami szomorú és melankolikus történik a sorozatban, te teljesen átadod magad az eseménynek. Van, hogy csak gombóc van a torkodban de van, amikor már szinte bőgsz. Ez felesleges és értelmetlen fájdalmat vált ki benned. Elmenekülsz a való életből, és mások fájdalmát éled át a sajátjaid helyett. Itt is érvényes a mondás miszerint: ami nem öl meg az csak megerősít.


4. Társalgás


Rengeteg mindenről a sorozat jut eszedbe, bármilyen témával kapcsolatban feltudod hozni a sorozatban látott eseményeket. A te saját világod folytonos kapcsolatban van a sorozatéval és nem szakadsz el tőle. Az élethelyzeteidbe a valótlan események belekerülnek, az elvárásaid mind magasabbak lesznek, és szinte már lehetetlen közel kerülni hozzád. Egy másik példa, ami ide tartozik, a baráti beszélgetések vagy összejövetelek alkalmával is felhozod a sorozatot például így: „láttátok az új részt a …… ?” vagy „pontosan ez történt a sorozatban is Marissaval„.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezekre érdemes figyelned, ha Home Office-ban dolgozol!

2021-03-12

Ezekre érdemes figyelned, ha Home Office-ban dolgozol!

A hatékony Home Office nem könnyű feladat! Néhány tanács betartásával, segíthetsz magadon, hogy neked is jobban és hatékonyabban menjen a Home Office!

Ezt a 6 tényezőt vedd figyelembe, ha egy hotelben tartanád az esküvődet

2021-04-14

Ezt a 6 tényezőt vedd figyelembe, ha egy hotelben tartanád az esküvődet

Egy gyönyörű szertartást és emlékezetes lakodalmat szeretnél anélkül, hogy mindent az alapoktól kellene felépítened? Ezt a 6 tényezőt vedd figyelembe, ha egy hotelben tartanád az esküvődet!

Tavaszi bőrápolási tippek: indítsd ragyogó bőrrel ezt a ragyogó évszakot

2021-03-09

Tavaszi bőrápolási tippek: indítsd ragyogó bőrrel ezt a ragyogó évszakot

Tavaszi bőrápolási tippek: a tavasz a megújulás évszaka, újítsuk meg hát bőrünket is, leheljünk egy kis életet a téli hideg, és szél által megstrapált szerkezetébe!

5 nagyszerű tipp az esküvőhelyszín kiválasztásához

2021-03-03

5 nagyszerű tipp az esküvőhelyszín kiválasztásához

A tökéletes esküvőhelyszínt megtalálni nem egyszerű, ezért gyűjtöttünk hozzá néhány hasznos tanácsot. Íme 5 tipp, hogy hogyan válaszd ki a megfelelő esküvőhelyszínt.

Bőrtónus útmutató: Te hová tartozol?

2021-02-24

Bőrtónus útmutató: Te hová tartozol?

Kíváncsi vagy, hogy milyen a bőrtónusod? Megmutatjuk neked, hogy melyik csoportba tartozol és hasznos tanácsokkal látunk el, hogy mi áll jól neked és mi nem!

Lehet esztétikus a fogtömés?

2021-02-18

Lehet esztétikus a fogtömés?

Hosszú éveken keresztül használták a fémes színű amalgám tömést, így nem véletlen, hogy mindenkinek rossz emlékei vannak a tömésekről. De lehet esztétikus is!


Érdekességek Fejlesztő Tanács