notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezzel a 10 pszichológiai trükkel mindenkit meg fogsz tudni győzni.

hirdetes

10 hasznos pszichológiai trükk, hogy meggyőzz másokat

Bettina

Ha szeretnél jobb lenni az emberekkel való kommunikációba, szeretnél meggyőzni másokat, vagy esetleg fejleszteni a meggyőző technikád akkor ezzel a 10 pszichológiai trükkel nagyon jól kifinomíthatod ezt a képességed. Az egész másról sem szól mint a másikra való figyelés és akoncentráció. De ez mindenkinek menni fog és könnyen elsajátítható, csak tudnod kell, hogy mik azok az apróságok amikre érdemes figyelni. 

mások meggyőzése 10 trükkel
  1. A kaméleon hatás – számos kutatás eredményezte azt, hogy az emberek kedvesebbek lesznek hozzánk, ha utánozzuk a testbeszédüket. Azt is bizonyította egy kutatás, hogy az emberek a hozzá hasonló embereket kedvelik.  Ha például valakivel egy asztalnál ülsz és utánzod a testtartását, akkor ő jobban fogja érezni magát ettől. 
  2. Beszélj gyorsan – szánj sok időt arra, hogy a mondanivalódat begyakorlod. A gyors beszéd hatással van a meggyőzésre. Ezt gyakran figyelmen kívűl hadjak, pedig ha gyorsan és lelkesen szónokolsz akkor bátornak és okosnak fogsz tűnni, így könnyebben győzöd meg a hallgatóságodat, 
  3. hirdetes
  4. Beszél kevesebbet, hallgass többet – A meggyőző emberek kivállóak a hallgatásban. Nincs olyan ember aki nem szereti ha meghallgatják. Ahhoz, hogy valakit meggyőzz egy termékről péládul, fontos az, hogy mit mondasz neki, de az embereket jobban érdekli ilyenkor is a saját mondani valója, hiszen szereti ha meghhalgatják, pláne ha meg is értik. Tehát hallgasd végig és legyél nagyon megértő. 
  5. Gyengéd érintés – A gyengéden megérintett vásárlók sokkal több időt töltenek a boltban, és sokkal többet vásárolnak. Azt is bizonyították, hogy a gyengéd érintéstől ilyenkor jobb kedve lesz az embernek. 
  6. hirdetes
  7. Legyél rugalmas másokkal szemben – A meggyőzéshez egy nagyon rugalmas hozzáállásra van szükség, ami elősegíti a nyitottságot és megvéd a dogmatikus gondolkodásmóddal szemben.

Ha érdekel a többi meggyőzésről szóló pszichológiai trükk, akkor olvass tovább a következő oldalon: 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes