Szülőnek lenni nem könnyű – főleg nem az első gyerekkel. Ilyenkor még minden új – nem csak a babának, hanem nekünk is.

14 szuper praktika, melyet minden szülőnek ismernie kell!

helloladies.hu

Szülőnek lenni nem könnyű – főleg nem az első gyerekkel. Ilyenkor még minden új – nem csak a babának, hanem nekünk is. A leleményes szülők azonban olyan praktikákat találnak ki, melyekkel képesek megkönnyíteni saját napjaikat. Ezek közül gyűjtöttük össze a legjobbakat, melyet minden szülőnek ismernie kell!

Szülőnek lenni nem könnyű – főleg nem az első gyerekkel. Ilyenkor még minden új – nem csak a babának, hanem nekünk is.

2. Félsz, hogy belemegy a baba szemébe a sampon? Nem vagy egyedül! De hajat mosni olykor egy babának is kell. Mi a megoldás

 

 

3. Sokszor még egy anyukának is nehéz feladat az ikrek megkülönböztetése. Éppen ezért jó megoldás egy A és B feliratú, vicces rugdalózó vagy kis póló. 

 

 

4. Az első repülőút a babával/babákkal. Nyilván azért, mert muszáj, nem pont azért, mert nyaralni megyünk. Készíts pár cukros-csokis kis csomagot és tegyél bele egy kedves üzenetet, majd add a körülöttetek ülőknek. Hidd el, sokkal kedvesebbek és megértőbbek lesznek!

 

 

5. Kinőtte a kiságyat a gyerek? Ne dobd ki, ne is add oda senkinek! Használd kisasztalként! Ha egy táblát teszel rá, még össze sem tudják firkálni!

 

 

6. Folyton lepottyan a gyerek az ágyról? Tegyél az ágy szélére egy úszásnál használatos, henger alakú szivacsot – ez megakadályozza, hogy leguruljon.

 

 

7. Ha szeret pancsolni a gyerkőcöd, de nem szeretnéd, hogy bármi baj történjen vele a fürdőkádban, tedd bele egy műanyag kosárba! Így nem tud elcsúszni, közelebb lesznek a játékai is, te pedig elvégezhetsz közben pár kisebb feladatot.

 

 

8. Ha megszületett a baba, mindenképp szerezz be szódabikarbónát, hiszen rengeteg mindenre jó! Többek között a hányást is feltakaríthatod vele bárhonnan!

 

 

9. Folyton leeszi magát a gyerek, ha fagyit majszol? Egy muffinos papír remek megoldás lehet a csöpögő finomság ellen.

 

 

10. Nem éri el a mosdót a gyerek? Ne emelgesd folyton, inkább egy műanyag flakon segítségével hosszabbítsd meg a csapot!

 

 

11. Az úszásnál használatos henger alakú szivacs jó megoldás lehet az ajtó becsapódások ellen. Így nem ébrednek fel a gyerekek az ajtóra, és még az ujjukat sem fogják becsukni!

 

 

12.  Ha hosszabb útra mentek kocsival, nyilván annyi mindent bepakolnak a gyerekek, hogy a végén nekik nem marad hely. Hogy ezt elkerüld, akassz az ülésre egy függő cipőtartót – ebbe sok minden befér, mégis rend lesz az autóban!

 

 

13. Egy fél papír zsebkendő segíthet abban, hogy helyesen tartsa a ceruzát!

 

 

14. Ha egy DVD tokot telepakolsz ceruzákkal és papírlapokkal, garantáltan leköti a gyereket, ha hosszabb ideig kell ülnötök, várakoznotok.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anya Anyaság Család Érdekességek gyerek Gyereknevelés Kisbaba Kisfiú Kislány Nevelés