20 dolog, amitől szabadulj meg, ha rendezett konyhát szeretnél

20 dolog, amitől szabadulj meg, ha rendezett konyhát szeretnél

helloladies.hu

Nálad is gondot okoz, hogy nem férsz el a konyhádban és sose találod azt, amire épp szükséged van? Kezdd el a szelektálást, sokkal jobban fogod magad érezni!

20 dolog, amitől szabadulj meg, ha rendezett konyhát szeretnél


1.    Ételtároló dobozok


Szabadulj meg mindegyiktől, aminek nincs meg a teteje és minden olyan fedőtől, aminek az alja hiányzik. Ezután gondold végig hányat használsz valójában. Könnyű belőlük nagyon sokat felhalmozni és kihasználatlanul foglalják a helyet. Találd ki hányra van szükség és a többit dobd ki.


2.    Edények és serpenyők


Ha ugyanolyan méretűből több is van, de csak az egyiket használod, a többi nem kell. Azokat is dobd ki, amik rossz állapotban vannak, csak a kedvenceidet tartsd meg amiket tényleg használsz is.


3.    Lejárt, száraz, romlott ételek


Nézd át a hűtőt, fagyasztót, éléskamrát. Ha vannak olyan ételek, amik már nem jók, vagy elveszették minőségüket dobd ki őket. Meg fogsz lepődni, mennyi mindent találsz és jobban átlátod mid van, így azok talán nem fognak erre a sorsra jutni.


4.    A mosogató alatt


Dobj ki minden olyan takarítószert, amit nem szeretsz vagy nem használsz. Fogadd meg, hogy csak akkor veszel újat, ha a meglévő majdnem elfogyott. Dobd ki a szivacsokat, keféket, edényfogókat, ha már régiek, gusztustalanok, vagy szétestek.


5.    Mérőkanalak és bögrék


Hagyd meg a kedvenc szettedet, a többit, amit sosem használsz dobd ki.


6.    Kínáló tálak


Gondold át, mi az amit rendszeresen használsz. Ha van olyan, ami nem esik ebbe a kategóriába, mennie kell.


7.    Ünnepi tányérok


Azzal nincs gond, ha van néhány szezonális, ünnepi darab, akkor se ha ez azt jelenti, hogy évente egyszer vagy kétszer használod, addig amig két feltételnek megfelelnek. Először is az évnek abban az időszakában mindig előveszed. Másodszor, nagyon örülsz, hogy előveheted, amikor lehetőséged nyílik rá. Ha vannak Karácsonyi tányérjaid, de valójában nem tetszenek, ne tartsd meg őket akkor se ha használod.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Átalakítás Életmód Érdekességek Fejlesztő Főzés Konyha Lakberendezés Praktikák Tanács Táplálkozás