notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem kell megcsalás, hogy a szíved összetörjön.

hirdetes

2 dolog ami összetöri a szíved megcsalás nélkül is

Bettina

Nincs harmadik fél, nincs senki aki bekúszott volna a kapcsolatunkba, nincs drámai megcsalás történet, de van törött szív, amit mint tudjuk még ha össze is forr a repedések megmaradnak. Mégis mi töri össze jobban a szívet mint a megcsalás? Alattomos, álnok belső árulások. Ezek azok amik a legnagyobb érzelmi mélységekbe löknek. Miért? -teszed fel a kérdést magadnak, hiszen minden krízis idején ezt a kérdést teszed fel, miért?  Feltűnt, hogy soha nem tudunk érdemleges választ adni? Na most figyelj.

2 dolog ami össze töri a szíved megcsalás nélkül is

2 dolog ami össze töri a szíved megcsalás nélkül is

 

 

Nem veszel tudomást a problémáidról

 

Nagy mesterei vagyunk annak, hogy a problémák, krízisek idején felismerjünk minden külső tényezőt, amit egy picit is tudunk hibáztatni. A legapróbb dolog amire lehet fogni bármit is az már tökéletes, csak legyen valami vagy valaki amit vagy akit lehet hibáztatni. Egyetlen egy dologra viszont kínosan oda tudunk figyelni, mégpedig arra, hogy ne kelljen őszintén magunkba nézni és felismerni, hogy a probléma és a krízis okozója mi magunk vagyunk és a helyzetünktől való menekvés a legfőbb alkotóeleme. Megoldást keresni eszünkbe sem jut, hiszen van annyi más amire rátolhatjuk gondjaink okát. S a párkapcsolatok egyik legnagyobb mantrája lett az, hogy ha valamiről nem beszélünk, akkor az nem létezik. Önkényesen felmentjük magunkat minden felelősség terhe alól, hiszen így a legkönnyebb, de valójában saját lelked teszed így nehezebbé. Így élhetünk tagadásban, csendben, álnyugalomban, álharmóniában.

hirdetes
 

 

Egyszer csak azt fogjuk észlelni, hogy folyamatosan ugyan abban az érzelmi nyomorban őrlődünk, s párkapcsolatunk selyemfonala azóta folyamatosan foszlik, amióta először söpörted a problémákat a szőnyeg alá. Mert így könnyeb, mert így nincs konfliktus, így nincs probléma. De van. Azért mert nem mondod ki ott van, ott van a lelkedben. A problémák kimondással megszűnnek, de a lelkedben megtartva, a csendbe bezárva táplálod és egyre nagyobbra növeled. Később így lesznek az apróságokból vérre menő viták, pedig csak annyi történt, hogy a hazugságot, a bántást, a problémát nem söpörted a szőnyeg alá. De ha nem mondod ki, bekerülsz egy ördögi körbe és nem leszel benne egyedül. Sokan lesztek. Ott leszel te, ott lesz a párod és ott lesz a sok probléma egymás mellett, körülötetek, ami csak tönkre fogja tenni a köztetek lévő kapcsolatot.

 

Választhatsz: csendben maradsz vagy megoldod?


 

Eltititkolsz dolgokat


 

Folyamatosan eltitkoljuk a harcainkat, a kudarcainkat a rossz híreket, a személyes vagy mindkettőnket érintő gondokat és próbáljok elfolytani az ezzel járó rossz érzéseinket. pedig egy őszinte és jól működő párkapcsolatban nem folyton moslyogó áldekorációknak kell lennünk egymás számára, hanem érzelmileg kiszolgáltatottnak. Akár fáj, akár kellemetlen, akár nehéz, de tudnod kell vállalni a nehézségeket, hiszen senki életében nincs Joker kártya ami biztosíték arra, hogy vele soha semmilyen rossz dolog nem történik. Minden ember életében, van egy vagy több olyan szakasz amivel meg kell küzdenie, és ezt egy párkapcsolatban tudni kell vállalni, megosztani a másikkal, hogy őszinte legyél azzal aki mellett azért vagy, mert elvárod tőle, hogy ő is az legyen veled. Ha hagyod, hogy a negatív uralkodjon el a kapcsolatodon akkor készülj fel arra, hogy a másik megérzi. Ilyenkor kezdődik el az eltávolodás és az intimitás hiánya. Ezt valószínűleg nem szeretnéd. Legyél őszinte, magadhoz, másokhoz.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes