notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 nap Rómában. Városnézés Rómában. Rövid városnézés Rómában. Legszebb helyek Rómában

hirdetes

3 nap Rómában: A legjobb útiterv és bennfentes tippek

Viki

Ha álmaid olaszországi nyaralását tervezed, kihívást jelenthet, hogy kitaláld, mit is csinálj Rómában 3 nap alatt. Talán elfogult vagyok, hiszen 12 évet töltöttem Rómában felnőve. De ez azt is jelenti, hogy úgy ismerem az Örök Várost, mint a tenyeremet, ezért most megosztom veletek a legérdemesebb dolgokat, amiket ott érdemes csinálni - a klasszikus, kötelező látnivalóktól kezdve a rejtett gyöngyszemekig, amiket a legtöbb turista kihagy.

3 napos római körút

Ez a 3 napos római útiterv nem egy tipikus idegenvezetés. Tele van bennfentes tippekkel, amelyek segítenek elkerülni a turistacsapdákat, felfedezni a legtöbb utazó számára ismeretlen, hihetetlenül titkos helyeket, megtalálni a legjobb naplementés helyeket, és élvezni az olasz konyhát a helyiek által leginkább elismert éttermekben. Szóval minden további nélkül remélem, hogy élvezni fogod ezt az egyedülálló helyi útmutatót Rómába három nap alatt.

 

Első nap Rómában:

 

1. Piazza Navona

Kezdd 3 napos római útiterved egy sétával a Piazza Navonán, a Centro Storico (a város történelmi központja) egyik legvarázslatosabb terén. Amint belépsz erre a térre, a fenséges műemlékek, a szökőkutak és a művészi hangulat miatt eláll a lélegzeted. Ha nagyon korán reggel (8 óra előtt) érsz oda, akkor úgy is élvezheted, hogy alig van körülötted valaki - csak te és néhány helybéli, aki a kutyáját sétáltatja. A tér közepén áll a lenyűgöző Fontana dei Quattro Fiumi, amelyet Bernini tervezett 1651-ben. Ez a szökőkút igazán lenyűgöző szobrászati alkotásokat mutat be, amelyeket a legjobb egy fagylalttal a kezünkben megcsodálni.

hirdetes

 

2. Pantheon

A Pantheon az Örök Város egyik legjobban megőrzött és legősibb építménye, és minden háromnapos római útiterv alapköve.

Ma a Pantheon olyan jelentős olasz személyiségek, mint II. Vittorio Emanuele (Olaszország első királya) és olyan reneszánsz művészek, mint Raffaello temetkezési helye. Ez az emlékmű továbbra is templomként működik, és rendszeresen tartanak itt katolikus misét.

hirdetes

 

3. Piazza Venezia

Közvetlenül a Piazza del Campidoglio mellett található Róma egyik legfenségesebb és legszembetűnőbb műemléke: az Altare della Patria a Piazza Venezia téren. Gyönyörű építészete miatt garantáltan eláll a lélegzeted; korinthoszi oszlopok sorait és végtelen, lenyűgöző fehér márványból készült lépcsőket láthatsz. Tégy egy sétát a Piazza Venezia körül, hogy különböző szögekből láthasd és megörökíthesd ezt a nagyszerű emlékművet, de ne felejts el felmászni a panorámateraszra, amelyhez felvonókon keresztül juthatsz fel. A kilátás Róma történelmi központjára onnan mindenképpen lenyűgöző.

 

4. Fontana di Trevi

Egy római utazás teljességgel hiányos lenne a Trevi-kútnál való megállás nélkül. Az 1762-ben elkészült szökőkút az Örök Város legnagyobb barokk szökőkútja, és kétségtelenül egész Olaszország egyik leglenyűgözőbb látványossága.

A Trevi-kút látogatásakor az a híres hagyomány, hogy a bal vállunk fölött jobb kézzel egy érmét dobunk a vízbe. A legenda szerint egy érme bedobása azt jelenti, hogy visszatérsz Rómába, két érme - visszatérsz és beleszeretsz egy vonzó olaszba, három érme pedig azt jelenti, hogy Rómában elveszed az illetőt.

 

Lapozz, mert mutatjuk a további kihagyhatatlan helyeket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes