notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok kell, mielőtt összeköltöztök

hirdetes

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok kell, mielőtt összeköltöztök

helloladies.hu

Megvolt az első csók, az első együtt töltött éjszaka, és elég időt töltöttetek már együtt, hogy úgy érezzétek, itt az ideje a következő szintre emelnetek a kapcsolatotokat –összeköltöztök. Ez kétségtelenül egy óriási döntés, és fontos, hogy mindketten tisztában legyetek azzal, ami kettőtökre vár.

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok  kell, mielőtt összeköltöztök

Nagyon sokan légből kapott, vagy tapasztalatokon alapuló találgatásokra alapozzák meg partnerük kívánságait. Azonban ha ezeket a dolgokat időben nyíltan és őszintén megbeszélik egymással, sokkal könnyebb elkerülni a meglepetéseket, és az esetleges kellemetlen csalódásokat. A nyílt, egyenes kommunikáció a jó kapcsolatok egyik alappillére!

Szóval mik azok a kérdések, amiket közösen kell feltennetek és megválaszolnotok ilyenkor? A következőkben ezeket tárgyaljuk ki!

Ki mit fizet?


Továbbá: Ki mit hoz magával? Mit vesztek közösen? Mire van még szükség?

Nagyon fontos előre lebeszélni a költekezést, mielőtt összeköltöznél pároddal. Az anyagi problémák nagyon gyakoriak, különösen a fiatalabb pároknál, akik nem mindig tudnak megfelelő munkahelyet találni a végzettségükhöz, így nagyon oda kell figyelniük arra, hogy hogyan költekeznek egyénileg, és persze közösen is.

Hogy az ebből származó vitákat elkerüljétek, beszéljétek meg, hogy nyittok-e egy közös bankszámlát a háztartási költségvetéshez, és/vagy hogy ki mely részeiért felelős az anyagiaknak. Nem ritka, hogy egy pár egyik tagja takarékosabb, a másik pedig költekezőbb típus – ha mindent meg tudtok beszélni, akkor ebből sem lesz baj. Ne feledjétek: egy kapcsolatban minden közös, és a legfontosabb az, hogy egy mindkettőtöknek megfelelő megoldást találjatok a problémákra.

Érdemes átbeszélni a háziállatokra vonatkozó témákat is. Ki felel az etetésért? Ki fizeti az állatorvosi költségeket? Felmehetnek-e az állatok a díványra, ágyra, stb.?

hirdetes

Ki milyen vallási szimbólumokat tűr meg maga körül? Ez különösen eltérő vallási hátterű pároknál fontos tényező, amiről jó időben beszélni.

Mindkettőtök neve szerepel a bérleti szerződésen?


Ez egy értelemszerűen érzékeny téma, hiszen azzal, hogy beszéltek róla, elismeritek a tényt, hogy nem biztos, hogy örökre együtt maradtok-e. Ettől függetlenül muszáj eldönteni, hogy kinek/kiknek a nevén lesznek a házzal kapcsolatos dokumentumok, vagy éppen a bérleti szerződés.

Hogyan intézzük a bevásárlást és a főzést?

hirdetes


Továbbá: Milyen gyakran takarítjátok a fürdőszobát? Ki főz, ki mosogat? Milyen sűrűn viszitek ki a szemetet?


Fontos megvitatni, hogy ki milyen háztartási feladatokat (fürdőszoba-takarítás, szemetes, mosás, mosogatás, stb.) vállal be, és hogy általánosságban ki mely „területeken” tevékenykedik szívesebben. Aki szívesebben sétál egyet, az valószínűleg ideálisabb választás a bevásárlásra, míg az otthonülő típusok addig kiporszívózhatnak. Bárhogy is döntötök, ha úgy tudjátok megosztani a munkát, hogy mindkettőtöknek elfogadható legyen a feladatköre, akkor minden gördülékenyen megy majd.

Ezt a részt nem igazán lehet túltervezni – az igazán pedáns párok akár egy külön feladatlistát is összeállíthatnak maguknak, hogy pontosan lássák, ki miért felelős (így nehezebben feledkeznek meg ezekről). Természetesen ezeket a feladatokat nem kell kőbe vésni – elsőre valószínűtlen, hogy minden tökéletes lesz majd, ezért legyetek nyitottak az átszervezésre. Ne feledjétek, mindez kettőtök érdeke!

Mi a helyzet a vendégfogadással? Mennyire előre szóljatok egymásnak?


Továbbá: Van valamelyikőtöknek olyan sorozata a TV-ben, amiről nem szeretne lemaradni? Inkább reggelkedvelők, vagy éjjeli baglyok vagytok?


Bizonyára nem szeretnéd, hogy heti háromszor arra kelljen hazajönnöd, hogy a párod és a testvére meccset néznek a nappaliban (és persze ez fordítva is igaz lehet). Ha egy ideje már együtt vagytok, akkor nagyjából csak tudjátok, hogy mit szeret nézni a másik, hogy milyen sűrűn jönnek hozzá a barátai, és hogy reggel, vagy éjszaka aktívabb. De érdemes felállítani egy kölcsönösen megfelelő rendszert, elvégre egy élettéren készültök osztozkodni.

Talán egyikőtök spontánabb, míg a másik aznapra már nem szeret tervezni. Mindenképpen érdemes megbeszélni, hogy minimum mennyivel előbb kell szólnotok, ha valamelyikőtökhöz vendég érkezik.

Miért szeretnétek összeköltözni?


Ez olyasmi, amiről sok pár nem is beszél, csak megteszi. De egy összeköltözésnek sok célja lehet, és nincs rosszabb annál, amikor csak évekkel később derül ki, hogy a két fél egészen mást várt ettől az egésztől. Jó indok lehet például, hogy szeretnétek spórolni a bérleti díjon, vagy éppen annyira szerettek együtt lenni, hogy nem elég az a néhány hosszú hétvége, amikor ezt megtehetitek. Elképzelhető persze az is, hogy komolyan gondolkodtok az eljegyzésen, csak éppen még nem hangzott el a nagy kérdés.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.


Csajos Család Egészséges életmód Életmód Érdekességek Férfi Otthon Párkapcsolat Praktikák Szerelem Tanács