notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok kell, mielőtt összeköltöztök

hirdetes

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok kell, mielőtt összeköltöztök

helloladies.hu

Megvolt az első csók, az első együtt töltött éjszaka, és elég időt töltöttetek már együtt, hogy úgy érezzétek, itt az ideje a következő szintre emelnetek a kapcsolatotokat –összeköltöztök. Ez kétségtelenül egy óriási döntés, és fontos, hogy mindketten tisztában legyetek azzal, ami kettőtökre vár.

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok  kell, mielőtt összeköltöztök

Nagyon sokan légből kapott, vagy tapasztalatokon alapuló találgatásokra alapozzák meg partnerük kívánságait. Azonban ha ezeket a dolgokat időben nyíltan és őszintén megbeszélik egymással, sokkal könnyebb elkerülni a meglepetéseket, és az esetleges kellemetlen csalódásokat. A nyílt, egyenes kommunikáció a jó kapcsolatok egyik alappillére!

Szóval mik azok a kérdések, amiket közösen kell feltennetek és megválaszolnotok ilyenkor? A következőkben ezeket tárgyaljuk ki!

Ki mit fizet?


Továbbá: Ki mit hoz magával? Mit vesztek közösen? Mire van még szükség?

Nagyon fontos előre lebeszélni a költekezést, mielőtt összeköltöznél pároddal. Az anyagi problémák nagyon gyakoriak, különösen a fiatalabb pároknál, akik nem mindig tudnak megfelelő munkahelyet találni a végzettségükhöz, így nagyon oda kell figyelniük arra, hogy hogyan költekeznek egyénileg, és persze közösen is.

Hogy az ebből származó vitákat elkerüljétek, beszéljétek meg, hogy nyittok-e egy közös bankszámlát a háztartási költségvetéshez, és/vagy hogy ki mely részeiért felelős az anyagiaknak. Nem ritka, hogy egy pár egyik tagja takarékosabb, a másik pedig költekezőbb típus – ha mindent meg tudtok beszélni, akkor ebből sem lesz baj. Ne feledjétek: egy kapcsolatban minden közös, és a legfontosabb az, hogy egy mindkettőtöknek megfelelő megoldást találjatok a problémákra.

Érdemes átbeszélni a háziállatokra vonatkozó témákat is. Ki felel az etetésért? Ki fizeti az állatorvosi költségeket? Felmehetnek-e az állatok a díványra, ágyra, stb.?

hirdetes

Ki milyen vallási szimbólumokat tűr meg maga körül? Ez különösen eltérő vallási hátterű pároknál fontos tényező, amiről jó időben beszélni.

Mindkettőtök neve szerepel a bérleti szerződésen?


Ez egy értelemszerűen érzékeny téma, hiszen azzal, hogy beszéltek róla, elismeritek a tényt, hogy nem biztos, hogy örökre együtt maradtok-e. Ettől függetlenül muszáj eldönteni, hogy kinek/kiknek a nevén lesznek a házzal kapcsolatos dokumentumok, vagy éppen a bérleti szerződés.

Hogyan intézzük a bevásárlást és a főzést?

hirdetes


Továbbá: Milyen gyakran takarítjátok a fürdőszobát? Ki főz, ki mosogat? Milyen sűrűn viszitek ki a szemetet?


Fontos megvitatni, hogy ki milyen háztartási feladatokat (fürdőszoba-takarítás, szemetes, mosás, mosogatás, stb.) vállal be, és hogy általánosságban ki mely „területeken” tevékenykedik szívesebben. Aki szívesebben sétál egyet, az valószínűleg ideálisabb választás a bevásárlásra, míg az otthonülő típusok addig kiporszívózhatnak. Bárhogy is döntötök, ha úgy tudjátok megosztani a munkát, hogy mindkettőtöknek elfogadható legyen a feladatköre, akkor minden gördülékenyen megy majd.

Ezt a részt nem igazán lehet túltervezni – az igazán pedáns párok akár egy külön feladatlistát is összeállíthatnak maguknak, hogy pontosan lássák, ki miért felelős (így nehezebben feledkeznek meg ezekről). Természetesen ezeket a feladatokat nem kell kőbe vésni – elsőre valószínűtlen, hogy minden tökéletes lesz majd, ezért legyetek nyitottak az átszervezésre. Ne feledjétek, mindez kettőtök érdeke!

Mi a helyzet a vendégfogadással? Mennyire előre szóljatok egymásnak?


Továbbá: Van valamelyikőtöknek olyan sorozata a TV-ben, amiről nem szeretne lemaradni? Inkább reggelkedvelők, vagy éjjeli baglyok vagytok?


Bizonyára nem szeretnéd, hogy heti háromszor arra kelljen hazajönnöd, hogy a párod és a testvére meccset néznek a nappaliban (és persze ez fordítva is igaz lehet). Ha egy ideje már együtt vagytok, akkor nagyjából csak tudjátok, hogy mit szeret nézni a másik, hogy milyen sűrűn jönnek hozzá a barátai, és hogy reggel, vagy éjszaka aktívabb. De érdemes felállítani egy kölcsönösen megfelelő rendszert, elvégre egy élettéren készültök osztozkodni.

Talán egyikőtök spontánabb, míg a másik aznapra már nem szeret tervezni. Mindenképpen érdemes megbeszélni, hogy minimum mennyivel előbb kell szólnotok, ha valamelyikőtökhöz vendég érkezik.

Miért szeretnétek összeköltözni?


Ez olyasmi, amiről sok pár nem is beszél, csak megteszi. De egy összeköltözésnek sok célja lehet, és nincs rosszabb annál, amikor csak évekkel később derül ki, hogy a két fél egészen mást várt ettől az egésztől. Jó indok lehet például, hogy szeretnétek spórolni a bérleti díjon, vagy éppen annyira szerettek együtt lenni, hogy nem elég az a néhány hosszú hétvége, amikor ezt megtehetitek. Elképzelhető persze az is, hogy komolyan gondolkodtok az eljegyzésen, csak éppen még nem hangzott el a nagy kérdés.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

A legjobb otthoni arcmaszk receptek, amik tényleg működnek

2020-09-22

A legjobb otthoni arcmaszk receptek, amik tényleg működnek

Nem kell bolti arcmaszkokat venned ahhoz, hogy a bőrödnek csodás kényeztetésben legyen része, egyszerűen csak kövesd az alábbi egyszerű recepteket!

A top 4 kapcsolatgyilkos

2020-09-07

A top 4 kapcsolatgyilkos

Senki sem tökéletes, így egy párkapcsolat sem az. Az egyik legfontosabb, hogy felismerjük a kapcsolat gyilkos dolgokat és helyrehozzuk őket, mielőtt kicsúsznának az irányításunk alól. Ha mindkét fél hajlandó ebben kivenni a részét, a siker garantált!

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

2020-09-25

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

Itt az ideje egy kis lakásfelújításnak? Nagyszerű! Mutatok négy dolgot, ami egyetlen korszerű otthonból sem hiányozhat! A te lakásodban is helyet kapnak?


Csajos Család Egészséges életmód Életmód Érdekességek Férfi Otthon Párkapcsolat Praktikák Szerelem Tanács