notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen előnyökkel jár, ha odafigyelsz a jó külsőre?

hirdetes

Milyen előnyökkel jár, ha odafigyelsz a jó külsőre?

Puskás Rékka

Az alapvető higiéniás kérdéskörön túl, a jó megjelenés egyfelől az ápoltsághoz tartozik, másfelől egyfajta előnyökkel is jár. És itt most nem arról van szó, hogy ki milyen vonásokkal született, hanem arról, hogy a természetadta lehetőségekből mit hoz ki. Minden ember oda tud figyelni a haja, a körmei, a külleme állapotára, azonban más-más okokból sokan mégsem követik ezt a példát. Ebben a cikkben arról lesz szó, milyen pozitívumai vannak az igényes külsőnek.

A jó megjelenés előnyei

Ép testben ép lélek

Pontosan, ahogy a mondás tartja. A karban tartott külső, a rendszeres hajmosás, a körömkefe mindennapos használata, vagy épp a formára szedett szemöldök mind olyan adalékok, melyek az összképet nagyban alakítják. Ha a test jó állapotban van, oda van rá figyelve, akkor a léleknek is jobb érzés lesz. Egy elhanyagolt, leharcolt testben az ember lelke nem tud kiteljesedni, ellenben a lehangoló látvány azt erősíti az emberben, hogy ő nem szép, ezért nem is érdemes ezzel foglalkoznia, erre időt és energiát fecsérelnie. Pedig ez nincsen így, kivétel nélkül minden emberből ki lehet hozni a maximumot, de ehhez az első lépés, hogy ő maga is ápolt akarjon lenni. Egy jó küllemű embernél nem romlik olyan drasztikusan az önértékelés, ha megpillantja magát egy tükröződő felületben, ahogy nem szégyell egy szépségszalonba se betérni, hogy segítséget kérjen a karbantartáshoz. Ez bizony egy ördögi kör, amiből csak úgy lehet kitörni, ha az ember oda akar magára figyelni.

hirdetes

Jobban odafigyelnek rád

hirdetes

És ez alatt nem azt kell érteni, ahogy a csinosabb nőket megbámulják és utánuk fütyülnek, hanem azt, hogy az ápolatlan külső a legtöbb embert zavarja, minél rövidebb kontaktusba akar csak lenni az ilyen emberekkel, sőt, egyesek, ha tehetik, inkább észre sem veszik az ilyen személyeket. Ha a külsőd ápolt, az emberek szívesebben vannak a közeledben, nem akarnak minél hamarabb „szabadulni”. És ez abban is megmutatkozik, hogy a kéréseidet milyen módon fogadják, mennyire veszik komolyan. Egy jól karbantartott, kedves mosolyú kollégának sokkal könnyebben segítenek, mint egy slamposnak. De az elhanyagolt külső elhagyása neked is előnyös, hiszen nem csak a környezeteden fogsz pozitív változást érezni, de ez a pozitív változás benned is végbe megy. Mivel mások nyitnak feléd, megéri gondozni a külsőt is, és mivel gondozod a külsőd, egyre több kedvvel fogsz a tükörbe pillantani. Vannak olyan személyek, akik váltig állítják, hogy őket semmilyen módon nem érdekli a külsejük, csak idő-pénz-és energiapazarlásnak tartják az ezzel való foglalkozást. Ugyanakkor a testünkkel való törődéshez nem tartozik szükségszerűen a heti kozmetikus, fodrász, műkörmös látogatása, sem vagyonok költése trendi ruhákra. Mindössze arról van szó, hogy tiszteljük meg a saját testünket a tisztán- és karbantartással, mert ez a környezetünknek és saját magunknak egyaránt fontos.

A következő oldalon további előnyök várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szőrtelen, vagy természetes férfi?

2020-06-17

Szőrtelen, vagy természetes férfi?

Napjainkba nem ritka, hogy nem csak a nők, a férfiak is szőrtelenítenek. Ez a cikk arról szól, hogy ez mely területeket érintheti, miért és hogy fogadják a nők.

Mit tehetsz, ha napallergiával küzdesz?

2020-06-23

Mit tehetsz, ha napallergiával küzdesz?

Egyes emberek bőre sokkal kevésbé bírja a napsütést. Ebben a cikkben tanácsokat olvashatsz, hogyan lehet megkönnyíteni a napallergiával való együttélést.

Motivációs trükkök edzéshez, amik tényleg működnek

2020-07-07

Motivációs trükkök edzéshez, amik tényleg működnek

Kevés energia, sűrű időbeosztás, túl nagy elvárások. Ez csak néhány akadály (vagy kifogás) ami közéd és a fitnesz céljaid közé állhat. Itt van néhány tipp, hogy többé ne csak gondolj arra, hogy mozogni kellene, hanem tényleg csináld is!

5 jel, hogy valaki anorexiában szenved

2020-06-23

5 jel, hogy valaki anorexiában szenved

Ha bárki, akit ismersz étkezési rendellenességgel küzd, akkor tudod, hogy milyen mentális, érzelmi és fizikai sebekkel társul. Habár az anorexia egy testi betegségnek tűnik, az agyban kezdődik és lassan az egész testen átveszi az irányítást. Ez nem egy választás, egy életmód vagy egy trend. Ez egy komoly, akár életveszélyes betegség, ami kezelést i

Miből tudhatod, hogy nem az igazival vagy együtt?

2020-06-17

Miből tudhatod, hogy nem az igazival vagy együtt?

A kezdeti nagy láng után bizony megeshet, hogy mégsem ő az igazi. Ebben a cikkben olyan viselkedésformákat találsz, amik utalhatnak rá, hogy nem ő a nagy Ő.

12 növény, amiből feltétlenül ültess a konyhakertedbe!

2020-06-17

12 növény, amiből feltétlenül ültess a konyhakertedbe!

Ha te is szereted a fűszernövények illatát, érdemes lehet egy konyhakertet gondoznod! Mutatom, mely fűszernövényeket célszerű választani egy kiskertbe!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
47 405
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 514 329
Akaraterő Csajos Diéta Egészséges életmód Életmód Szépségápolás