notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legjobb válasz arra, "Miért Önt kellene választanunk?"

hirdetes

A legjobb válasz arra, "Miért Önt kellene választanunk?"

helloladies.hu

Ha valaha voltál már állásinterjún, valószínűleg megkérdezték már tőled, miért téged kellene választani, és lehet, hogy hirtelen te sem tudtál mit mondani. Nem vagy egyedül, sokan lefagynak ilyen helyzetben, túlgondolják a választ, vagy pedig túl általános dolgot mondanak. Ha mostanában állásinterjúra készülsz, ne lepődj meg, lehet, hogy belefutsz majd néhány érdekes kérdésbe, mint például milyen szín, vagy milyen állat lennél, esetleg milyen szuperhős képességnek örülnél leginkább. A válaszodból próbálják kitalálni milyen ember is lehetsz, illetve mire számíthatnak tőled. Fontos, hogy mindenképp nézz utána a cégnek, küldetésének, ahova jelentkezel. Ha kicsit felkészülsz az interjúra, semmivel nem ingathatnak meg, ebben segítünk most.

A legjobb válasz arra,

Ha mindent megtettél azért, hogy összeállíts egy jó önéletrajzot, megosztunk veled pár bennfentes titkot, hogyan reagálj arra a kérdésre: Miért Önt kellene választanunk?


A „hogyan”-ra koncentrálj


Általában az interjúztatók szeretik, ha a potenciális alkalmazott képes részletezni, hogyan végzi a munkáját, hogyan járul hozzá a folyamatok fejlesztéséhez attól függően, mik a napi feladatai. Ezzel megmutatod, hogy van önbizalmad, és a képességed arra, hogy ne csak kövesd a lépéseket, hanem képes legyél megalkotni a saját módszereidet, és gondolkozni. Általában az olyan válaszok, mint a „keményen dolgozok” és a „110 %-ot beleadok” nem aratnak nagy sikert.

hirdetes


hirdetes
Legyél más, de ne furcsa


A HR-eseknek az egyik leglényegesebb dolog, hogy a jelöltek hatékonyan megkülönböztessék magukat egymástól anélkül, hogy furcsán válaszolnának a kérdésekre. Képeld el, hogy van száz ember, aki ugyanarról a pontról indul, és onnan kell magad felépíteni. Azonosítsd be az egyedi tulajdonságaidat, készségeidet, amire az inetrjúztatók emlékezhetnek. Néhány történettel is alátámaszthatod ezeket. Azoknak, akik hivatásszerűen interjúztatnak, nagyon erős radarjuk van. Ha nem valódi eseteket mesélsz, rá fognak jönni. Legyél büszke azokra a dolgokra, amikben egyedi vagy és fejtsd ki, ezek hogy segíthetnek neked abban, hogy jól teljesíts abban a munkában, amit szeretnél megkapni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes