Mit lehet csinálni az óceánokban található műanyagból? Adidas cipőt!

Mit lehet csinálni az óceánokban található műanyagból? Adidas cipőt!

helloladies.hu
hirdetes

Tudtad, hogy becslések szerint 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal? Szomorú statisztika, aminek az egyik népszerű sportmárka, az Adidas is tudatában van. Valójában ez is az oka annak, hogy társultak a Parley for the ocean szervezettel (aminek célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezésre), hogy olyan cipőket gyártsanak, ami az óceánok vizeiben található műanyag újrahasznosításával készül. A két vállalat célja egyesülésükkel, hogy létrehozzanak egy olyan virágzó kapcsolatot, aminek mindketten élvezhetik előnyeit.

Mit lehet csinálni az óceánokban található műanyagból? Adidas cipőt!

„Azokkal az Adidas termékekkel, amik újrahasznosított műanyagból készültek, komoly hozzáadott értéket kínálunk a vásárlóinknak a kinézet, funkcionalitás és minőség mellett, mert minden cipő egy kis részvállalás az óceánok megóvásában” – mondta Eric Liedtke az Adidas részéről.


A kezdeményezés 2017-ben indult, és az Adidas már abban az évben is remekül teljesített, 1 millió pár cipőt adott el, ami műanyagból készült. Ezt a számot szépen megsokszorozták, 2018-ben ugyanis már 5 millió pár cipő került értékesítésre. 2019-ben sem lassítanak, azt tervezik, hogy 11 millió cipőt állítanak majd elő a partnerség keretein belül ebben az évben.

hirdetes


Nem ez az első alkalom, hogy az Adidas tesz valamit a környezetért, azt tervezi, hogy csökkenti az üvegház-gáz kibocsátást 30%-kal 2030-ra. Azt is elhatározták, hogy 2024-re csak újrahasznosított poliésztert használnak a termékeiknél, ahol csak lehetséges. Továbbá 2016 óta boltjaikban nem adnak már műanyagszatyrot, helyette papírtáskában kapjuk meg a megvásárolt árut.


hirdetes
„A fenntarthatóság az Adidas-nál bőven az újrahasznosított műanyagok mögé megy – mondta Gil Steyaert. Továbbra is folytatjuk a fejlesztést a környezet érdekében termékeink gyártása során. Ez azt jelenti, hogy fenntartható anyagokat használunk, csökkentettük a széndioxid kibocsátást és minimalizáljuk a hulladékot.”


Többféle cipő is készült műanyagokat használva, igyekeznek megfelelni az elvárásoknak, ezeket megtaláljátok a honlapjukon. Az áruk miatt sem kell aggódni különösen, hiszen nem kerülnek többe, mint hasonló, hagyományos módon készült társaik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Lesz vajon harmadik része a Szex és New Yorknak?

2019-07-16

Lesz vajon harmadik része a Szex és New Yorknak?

Úgy tűnik Kim Cattrall újra fellobbantja a harcot, ami közte és a Szex és New York másik főszereplője, Sarah Jessica Parker között dúl már lassan 20 (!) éve.

Kontaktlencsében úszott, majdnem megvakult

2019-07-15

Kontaktlencsében úszott, majdnem megvakult

Egy halálra rémült anyuka attól tartott, hogy akár meg is vakulhat, miután egy parazita költözött a szemébe. Lauren először csak azt vette észre, Karácsony napján (mikor máskor), hogy a bal szeme vörös és fáj. Azt hitte, hogy a kontaktlencséje miatt van, és nem igazán aggódott. 2 héttel később viszont az ausztrál anyuka elment az orvoshoz, és közöl

Elárulták a stewardessek, hogy mivel készítik ki őket az utasok

2019-07-02

Elárulták a stewardessek, hogy mivel készítik ki őket az utasok

A stewardessek (légi utaskísérők) dolga, hogy gondtalanná, kényelmessé, és biztonságossá tegyék az utasok repülőn töltött idejét. Habár körberepülni a világot sokak számára álommunkának tűnik, a légi utaskísérők munkája messze nem olyan élvezetes, mint azt sokan gondolnák. Stewardessek mesélnek arról, hogy mivel mennek az utasok az idegeikre repülé

Műanyagmentes július: tippek, hogy csökkentsd a szemetedet

2019-07-01

Műanyagmentes július: tippek, hogy csökkentsd a szemetedet

Emberek milliói vesznek részt a Műanyagmentes július elnevezésű kihívásban világszerte. A résztvevők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy ebben a hónapban elkerülik az egyszer használatos műanyagokat, az eldobható poharakat, a műanyag bevásárló táskákat, hogy tisztább utcáink és óceánjaink legyenek. Tavaly már 120 millió ember vett részt a kezdemén

Budapesten koncertezik a '90-es évek legmenőbb fiú bandája - érdekességek, amiket nem tudtál róluk

2019-06-25

Budapesten koncertezik a '90-es évek legmenőbb fiú bandája - érdekességek,...

Ma koncertezik hazánkban a világ egyik legismertebb fiúegyüttese... Habár 1993-ban alakultak, dalaikat mai napig játszák a rádiók, számos megunhatatlan slágerük van, ma pedig nálunk lépnek fel, sokak nagy örömére. Ők a Backstreet Boys. Nagyon kalandos volt az utuk, többször volt nagyobb kihagyás a zenekar életében, de a tagok is sok mindenen keresz

70 évesen bizonyítja, bárki tehet a bolygónkért

2019-06-17

70 évesen bizonyítja, bárki tehet a bolygónkért

Amikor megrendeled a kedvenc Cappuccino-dat, vagy megkapod a vizedet, üdítődet az étteremben, lehet, hogy te is észreveszed, hogy valami más, vagy inkább, valami hiányzik. Szívószál.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
133 409
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 545 091
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 4.7