notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mit lehet csinálni az óceánokban található műanyagból? Adidas cipőt!

Mit lehet csinálni az óceánokban található műanyagból? Adidas cipőt!

helloladies.hu
hirdetes

Tudtad, hogy becslések szerint 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal? Szomorú statisztika, aminek az egyik népszerű sportmárka, az Adidas is tudatában van. Valójában ez is az oka annak, hogy társultak a Parley for the ocean szervezettel (aminek célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezésre), hogy olyan cipőket gyártsanak, ami az óceánok vizeiben található műanyag újrahasznosításával készül. A két vállalat célja egyesülésükkel, hogy létrehozzanak egy olyan virágzó kapcsolatot, aminek mindketten élvezhetik előnyeit.

Mit lehet csinálni az óceánokban található műanyagból? Adidas cipőt!

„Azokkal az Adidas termékekkel, amik újrahasznosított műanyagból készültek, komoly hozzáadott értéket kínálunk a vásárlóinknak a kinézet, funkcionalitás és minőség mellett, mert minden cipő egy kis részvállalás az óceánok megóvásában” – mondta Eric Liedtke az Adidas részéről.


A kezdeményezés 2017-ben indult, és az Adidas már abban az évben is remekül teljesített, 1 millió pár cipőt adott el, ami műanyagból készült. Ezt a számot szépen megsokszorozták, 2018-ben ugyanis már 5 millió pár cipő került értékesítésre. 2019-ben sem lassítanak, azt tervezik, hogy 11 millió cipőt állítanak majd elő a partnerség keretein belül ebben az évben.

hirdetes


Nem ez az első alkalom, hogy az Adidas tesz valamit a környezetért, azt tervezi, hogy csökkenti az üvegház-gáz kibocsátást 30%-kal 2030-ra. Azt is elhatározták, hogy 2024-re csak újrahasznosított poliésztert használnak a termékeiknél, ahol csak lehetséges. Továbbá 2016 óta boltjaikban nem adnak már műanyagszatyrot, helyette papírtáskában kapjuk meg a megvásárolt árut.


hirdetes
„A fenntarthatóság az Adidas-nál bőven az újrahasznosított műanyagok mögé megy – mondta Gil Steyaert. Továbbra is folytatjuk a fejlesztést a környezet érdekében termékeink gyártása során. Ez azt jelenti, hogy fenntartható anyagokat használunk, csökkentettük a széndioxid kibocsátást és minimalizáljuk a hulladékot.”


Többféle cipő is készült műanyagokat használva, igyekeznek megfelelni az elvárásoknak, ezeket megtaláljátok a honlapjukon. Az áruk miatt sem kell aggódni különösen, hiszen nem kerülnek többe, mint hasonló, hagyományos módon készült társaik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így vált Ruanda a világ egyik legtisztább országává

2019-09-16

Így vált Ruanda a világ egyik legtisztább országává

Lehetetlennek tűnik lényeges változásokat elérni a környezetvédelem terén? Visszafordíthatatlannak tűnik a helyzet? Talán van remény, hogy nem az, csak valóban tenni kell érte. És nem elég az, amit mi magunk megteszünk, hanem kormányzati szinten is foglalkozni kell a problémával. Erre tökéletes példa az, hogyan vált Ruanda a Föld egyik legtisztább

Kate Middleton esküvői ruháján volt egy rejtett üzenet - amit sokan nem vettek észre

2019-09-10

Kate Middleton esküvői ruháján volt egy rejtett üzenet - amit sokan nem...

Sokáig észrevétlen maradt egy megható részlet Kate Middleton ikonikus esküvői ruháján. Apróság, ami nagyon sokat számít!

Hírességek legfurcsább munkái, mielőtt ismertek lettek

2019-08-27

Hírességek legfurcsább munkái, mielőtt ismertek lettek

Lehet, hogy irigykedve gondolunk a hírességekre és fényűző életükre, de azért legtöbbüknek a siker nem egyenesen az ölükbe hullott, és egészen furcsa munkákat is el kellett vállalniuk a megélhetésért kezdve azzal, hogy körbe táncolnak csirkejelmezben egészen addig, hogy bogarakat szednek le a fákról, hogy eljuthassanak oda, ahol most tartanak.

A barátaik ráuntak a királyi páros viselkedésére

2019-08-12

A barátaik ráuntak a királyi páros viselkedésére

Meghan Markle és Harry herceg barátai már nem nagyon hívják meg a párost a vacsorapartikra illetlen viselkedésük miatt – belsősök állítása szerint.

Takarítják a világ legnagyobb szemétszigetét

2019-08-12

Takarítják a világ legnagyobb szemétszigetét

Döntő ponthoz jutottunk a történelemben. Annyi hulladékot termeltünk annak érdekében, hogy jobb legyen az életünk, hogy a bolygónk fuldoklik tőle. Műanyagok tömegei vannak az utcákon, óceánokban és erdőkben, és csak most kezdünk rájönni, milyen komoly is a helyzet. A cégek próbálnak új ötletekkel előállni, hogyan szabadulhatnánk meg a sok szeméttől

Így hat a kutyákra, ha a gazdájuk dohányzik

2019-08-09

Így hat a kutyákra, ha a gazdájuk dohányzik

Megindító videót tettek közé egy dohányzásról való leszokást segítő kampány keretében.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
222 770
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 344 178
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 4.7