notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ajándékozás ikreknek

hirdetes

Ajándékozás ikreknek

helloladies.hu

Az ajándékozás szintén nagy dilemma az ikreket nevelő családok számára. Közös vagy külön ajándék legyen?  Egyforma vagy különböző?  Természetesen ez nagyban függ az életkortól és a gyerekek hozzáállásától is.

Ajándékozás ikreknek

Kisebb korban mindenképp ragaszkodnak a gyerekek az egyfoma ajándékokhoz.  Így nincs vita, veszekedés, összehasonlítgatás.  Egyis fél sem érzi úgy, hogy ő kevesebbet kapott mint a másik.  (Nálunk például teljesen magától értetődőnek vették a gyerekek, hogy mindenből kettő van, s ezt meg is követelték akkor is, ha véletlenül mást vettünk volna nekik.) Lehet adni közös ajándékot is nekik, de mindenképpen figyeljünk oda, hogy legyen valami külön meglepetés is mindegyiküknek.  A közös ajándéknál előfordulhat, hogy elmarad a nagy öröm, mert  egyik sem érzi igazán a magáénak.


Születésnapokkor arra is figyeljünk oda, hogy inkább két kicsi torta legyen, mint egy nagy. Nagyon fontos a gyerek számára, hogy saját maga fújhassa el a gyertyáját!  Gondoljátok csak végig!  Ti sem örülnétek, ha másokkal kellene osztozkodni!  Hiszen mindenkinek saját szülinapja van!

hirdetes


A névnap már egy kissé bonyolultabb. Kicsi korban féltékenységet szülhet, hogy az egyik gyereket ünnepeljük, a többit meg nem.  Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy olyan neveket választottunk, amik a naptárban közel állnak egymáshoz.  Amikor az egyikük névnapját ünnepeljük, akkor kap egy apró "előajándékot" a másik is,  s  a másik névnapkor is így járunk el.


hirdetes
Ahogy nőnek a gyerekek, egyre inkább kialakul a saját egyéniségük, s az eltérő ajándékokkal ennek elismerését is jelezhetjük feléjük. De nagyon fontos, hogy ismerjük az eltérő vágyaikat, érdeklődésüket, és ezek alapján válasszunk ajándékot nekik.  Egy idő után már őket is bevonhatjuk az ajándék-választásba,  és ők nagyon szivesen segítenek egymásnak választani. 


Persze ezután is lehet egyforma ajándék, de már egyre fontosabbá válik, hogy külön, másfajta ajándék is legyen mindenki számára! (Például az én 7 és fél éves lányaim legutóbb is teljesen más könyveket kértek ajándékba, hiszen már más dolgok érdeklik őket.) Elképzelhető, hogy még nagyobb korban pedig már teljesen külön szeretnének ünnepelni.  Ilyen esetben - ha megoldható - külön kis bulikat lehet számunkra szervezni, ahová külön hívják meg a barátaikat.  Mert egy idő után az is kialakul, hogy a legjobb barátaik nem éppen ugyanazok.   Pláne "vegyes" ikrek esetében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz gyereket

2020-07-01

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz...

Egyre több az olyan nő, aki nem vállal gyereket. Ez lehet, hogy meglep néhány újdonsült anyukát, aki épp egy izgő-mozgó babáról gondoskodik, de a valóság az, hogy tudományos szempontból ha valaki úgy dönt, hogy nem lesz gyereke, igazából jó ötlet. Ha ezt az oldalát megértetted és áttérünk a személyes szempontra, még több értelme lesz.

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Fontos tippek egyedülálló szülőknek

2020-02-07

Fontos tippek egyedülálló szülőknek

Egyedülálló szülőként nem mindig könnyű az élet, azonban fontos, hogy ilyenkor se hanyagold el magad és törődj magaddal. Ehhez adunk fontos és hasznos tippeket!

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
65 899
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 532 823
Család gyerek Gyereknevelés Ikrek Kislány Konyha