notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ajándékozás ikreknek

hirdetes

Ajándékozás ikreknek

helloladies.hu

Az ajándékozás szintén nagy dilemma az ikreket nevelő családok számára. Közös vagy külön ajándék legyen?  Egyforma vagy különböző?  Természetesen ez nagyban függ az életkortól és a gyerekek hozzáállásától is.

Ajándékozás ikreknek

Kisebb korban mindenképp ragaszkodnak a gyerekek az egyfoma ajándékokhoz.  Így nincs vita, veszekedés, összehasonlítgatás.  Egyis fél sem érzi úgy, hogy ő kevesebbet kapott mint a másik.  (Nálunk például teljesen magától értetődőnek vették a gyerekek, hogy mindenből kettő van, s ezt meg is követelték akkor is, ha véletlenül mást vettünk volna nekik.) Lehet adni közös ajándékot is nekik, de mindenképpen figyeljünk oda, hogy legyen valami külön meglepetés is mindegyiküknek.  A közös ajándéknál előfordulhat, hogy elmarad a nagy öröm, mert  egyik sem érzi igazán a magáénak.


Születésnapokkor arra is figyeljünk oda, hogy inkább két kicsi torta legyen, mint egy nagy. Nagyon fontos a gyerek számára, hogy saját maga fújhassa el a gyertyáját!  Gondoljátok csak végig!  Ti sem örülnétek, ha másokkal kellene osztozkodni!  Hiszen mindenkinek saját szülinapja van!

hirdetes


A névnap már egy kissé bonyolultabb. Kicsi korban féltékenységet szülhet, hogy az egyik gyereket ünnepeljük, a többit meg nem.  Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy olyan neveket választottunk, amik a naptárban közel állnak egymáshoz.  Amikor az egyikük névnapját ünnepeljük, akkor kap egy apró "előajándékot" a másik is,  s  a másik névnapkor is így járunk el.


hirdetes
Ahogy nőnek a gyerekek, egyre inkább kialakul a saját egyéniségük, s az eltérő ajándékokkal ennek elismerését is jelezhetjük feléjük. De nagyon fontos, hogy ismerjük az eltérő vágyaikat, érdeklődésüket, és ezek alapján válasszunk ajándékot nekik.  Egy idő után már őket is bevonhatjuk az ajándék-választásba,  és ők nagyon szivesen segítenek egymásnak választani. 


Persze ezután is lehet egyforma ajándék, de már egyre fontosabbá válik, hogy külön, másfajta ajándék is legyen mindenki számára! (Például az én 7 és fél éves lányaim legutóbb is teljesen más könyveket kértek ajándékba, hiszen már más dolgok érdeklik őket.) Elképzelhető, hogy még nagyobb korban pedig már teljesen külön szeretnének ünnepelni.  Ilyen esetben - ha megoldható - külön kis bulikat lehet számunkra szervezni, ahová külön hívják meg a barátaikat.  Mert egy idő után az is kialakul, hogy a legjobb barátaik nem éppen ugyanazok.   Pláne "vegyes" ikrek esetében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!

Isteni grillezett sajtos szendvics

2020-08-17

Isteni grillezett sajtos szendvics

Ha te is szereted időként eldobni a reggelidet és unod már a sima szendvicseket, ugyanakkor imádod a sajtot, akkor ez a grillezett, három sajtos szendvics biztosan hamar a kedvenced lesz!


Család gyerek Gyereknevelés Ikrek Kislány Konyha