notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ajándékozás ikreknek

hirdetes

Ajándékozás ikreknek

helloladies.hu

Az ajándékozás szintén nagy dilemma az ikreket nevelő családok számára. Közös vagy külön ajándék legyen?  Egyforma vagy különböző?  Természetesen ez nagyban függ az életkortól és a gyerekek hozzáállásától is.

Ajándékozás ikreknek

Kisebb korban mindenképp ragaszkodnak a gyerekek az egyfoma ajándékokhoz.  Így nincs vita, veszekedés, összehasonlítgatás.  Egyis fél sem érzi úgy, hogy ő kevesebbet kapott mint a másik.  (Nálunk például teljesen magától értetődőnek vették a gyerekek, hogy mindenből kettő van, s ezt meg is követelték akkor is, ha véletlenül mást vettünk volna nekik.) Lehet adni közös ajándékot is nekik, de mindenképpen figyeljünk oda, hogy legyen valami külön meglepetés is mindegyiküknek.  A közös ajándéknál előfordulhat, hogy elmarad a nagy öröm, mert  egyik sem érzi igazán a magáénak.


Születésnapokkor arra is figyeljünk oda, hogy inkább két kicsi torta legyen, mint egy nagy. Nagyon fontos a gyerek számára, hogy saját maga fújhassa el a gyertyáját!  Gondoljátok csak végig!  Ti sem örülnétek, ha másokkal kellene osztozkodni!  Hiszen mindenkinek saját szülinapja van!

hirdetes


A névnap már egy kissé bonyolultabb. Kicsi korban féltékenységet szülhet, hogy az egyik gyereket ünnepeljük, a többit meg nem.  Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy olyan neveket választottunk, amik a naptárban közel állnak egymáshoz.  Amikor az egyikük névnapját ünnepeljük, akkor kap egy apró "előajándékot" a másik is,  s  a másik névnapkor is így járunk el.


hirdetes
Ahogy nőnek a gyerekek, egyre inkább kialakul a saját egyéniségük, s az eltérő ajándékokkal ennek elismerését is jelezhetjük feléjük. De nagyon fontos, hogy ismerjük az eltérő vágyaikat, érdeklődésüket, és ezek alapján válasszunk ajándékot nekik.  Egy idő után már őket is bevonhatjuk az ajándék-választásba,  és ők nagyon szivesen segítenek egymásnak választani. 


Persze ezután is lehet egyforma ajándék, de már egyre fontosabbá válik, hogy külön, másfajta ajándék is legyen mindenki számára! (Például az én 7 és fél éves lányaim legutóbb is teljesen más könyveket kértek ajándékba, hiszen már más dolgok érdeklik őket.) Elképzelhető, hogy még nagyobb korban pedig már teljesen külön szeretnének ünnepelni.  Ilyen esetben - ha megoldható - külön kis bulikat lehet számunkra szervezni, ahová külön hívják meg a barátaikat.  Mert egy idő után az is kialakul, hogy a legjobb barátaik nem éppen ugyanazok.   Pláne "vegyes" ikrek esetében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

2020-03-20

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

Csak rohanunk és rohanunk. Elfelejtjük, hogy miért dolgozunk oly keményen és hogy merre fele tartunk. Most belassult a világ és lehetőséget kaptunk értékelni, amink van.

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

2018-12-20

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

Mindannyian átéltünk már fogorvosnál töltött kellemetlen perceket. Mi lehet a megoldás, ha a gyereket kell elvinni hozzá, és ő is ugyanúgy retteg, mint mi?

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

2019-07-09

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

Egy család kettészakadásakor az esetek többségében az anyukához kerülnek a gyerekek, ami azt jelenti, hogy nagy részük csak ritkán léphetnek kapcsolatba édesapjukkal (ha egyáltalán van erre lehetőség). Természetesen egy jó anyuka mindent megtesz azért, hogy gyermekének hiánymentes nevelést biztosítson, de kétségtelen, hogy a páros nevelésnek olyan

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

2019-06-15

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

Habár a mai gyerekek a kommunikáció sokkal több formáját ismerik, mint az előző generációk, gyakran még így is kihívás lehet rávenni őket, hogy megnyíljanak szüleik előtt, és betekintést kínáljanak saját életükbe.

Bababiztos otthon

2019-01-15

Bababiztos otthon

Évente több mint 2 millió gyerek sérül meg a saját otthonában. A te lakásod biztonságos a kisbabád számára? Olvasd el, hogyan teheted biztonságossá otthonodat!

Elválasztás fokozatosan

2019-01-15

Elválasztás fokozatosan

Nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen minden baba más! De egy éves kora körül már meg kell kezdeni az elválasztást fokozatosan. Olvasd el, mit kell tudnod róla!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
132 482
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 555 755
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 186

Átlagos értékelés: 4.7