Mi a megfelelő öltözék egy állásinterjúra?

Állásinterjú a női oldalról - a megfelelő öltözék

helloladies.hu

Manapság egyre kevesebb embernek van biztos munkahelye, sok a pályakezdő, diplomával rendelkező munkanélküli fiatal, ezért fontos, hogy a jövőbeli munkaadónk minden szempontból meg legyen elégedve velünk. A megfelelő öltözék az állásinterjúra legalább annyira fontos, mint egy jól megírt és szerkesztett önéletrajz.

Törekedj a visszafogott színekre!

Miután a megpályázott állásra jobb esetben behívnak egy személyes találkozóra, első dolgunk, hogy azon gondolkodunk, vajon milyen kérdéseket fog feltenni a cég HR asszisztense, mi a megfelelő válasz, mit szeretne hallani tőlünk, ami elősegíti, hogy miénk legyen az álommunka.


A legfontosabb dolog, amit mindenképp észben kell tartani, hogy semmiképp sem szabad az öltözéked kiválasztását az interjú reggelére hagyni, mivel a kapkodás mindig rossz döntéseket szül. Érdemes előre utána nézned az adott cégnek, tájékozódj a dress kódról és a munkakörről. Vannak viszont egyszerű alapszabályok, amit bármilyen állásról van szó, minden jelentkezőnek be kell tartani. Kerüld a túlzottan mini és kivágott ruhákat, de a tetőtől talpig zárt ruházat sem túl megnyerő, mivel ezzel zárkózottságot sugallhatsz. Az első benyomás nagyon fontos, mert a munkáltató sokszor már az öltözékből eldöntheti, hogy téged akar-e alkalmazni. Törekedj mindenképp a visszafogottságra, viselj konzervatív színeket.

 

A fekete szín magabiztosságot sugall


Érdemes harisnyát venni, ha a szoknya mellett döntesz, bármilyen évszakról van szó. A táskádban mindig legyen egy plusz pár harisnya, mivel ha elszakad rajtad, rendkívül el tudja rontani az összképet. Kellemes benyomást kelthetsz egy jól szabott kosztümmel, arra viszont figyelned kell, hogy a szoknya inkább térd alá érjen. Nem feltétlenül kell ragaszkodni a szoknyához, egy elegáns nadrág is remek választás lehet. Amit ne felejts el, hogy a fekete szín magabiztosságot sugall, érdemes tehát ebben menni az első találkozásra. A táskád ne legyen túlzottan nagy, csak a legfontosabb kellékeidet vidd magaddal. Színben mindenképp passzoljon a cipődhöz, vagy a kiegészítőidhez.

 

 

Ellenőrizd az öltözéked, mielőtt az épületbe lépsz

 

Mielőtt az épületbe lépsz ellenőrizd a szetted és egy kis tükörrel a frizurádat és a sminkedet is. Ha ezekre az apróságokra odafigyelsz, garantáltan kifogástalan lesz a megjelenésed, magabiztos leszel, és az öltözéked nem fog korlátozni a kiválasztott munka megszerzésében.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Tanács