A barack sokkal egészségesebb és táplálóbb, mint gondoltuk!

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Egész évben nagyon várjuk a barackszezont, hiszen van valami furcsán jó érzés abban, amikor beleharapunk a frissen leszedett gyümölcsbe és a leve végig folyik az állunkon és karunkon, vagy belekanalazunk egy finom, meleg barackos sütibe vanília fagyival a tetején. Annak ellenére, hogy milyen ragadósak leszünk, mire megesszük, a barack tökéletes, sőt az egyik legegészségesebb gyümölcs, amit ehetünk. Lássuk, milyen előnyökkel jár és milyen jót tesz a testünknek, ha beleharapunk egy finom, érett barackba!

Antioxidánsokat tartalmaz


Habár legtöbbször a bogyós gyümölcsöket említik, a barackban is rengeteg antioxidáns van, sőt néhány fajtában épp annyi, mint az áfonyában. Ezek az antioxidánsok segítenek megszabadulni a sejteket károsító szabadgyököktől, ezzel csökkentve a gyulladást és a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, mint a szívbetegségek, rák, vagy az Alzheimer-kór. Minél érettebb és frissebb a gyümölcs, annál több antioxidánst tartalmaz.


Jót tesz a szemnek, bőrnek, immunrendszernek


A barackban béta-karotin van, ugyanaz az egyészséges összetevő, ami a répában és narancsszínű zöldségekben is. Fontos szerepet játszik a bőr és a szem egészségében és szintén egy erős antioxidáns. Segít a testnek harcolni a gyulladással, egészségesen tartani a beleket és az immunrendszert is feltölti, hogy erősebb, ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben.

hirdetes


Segíthet a rák megelőzésében


Ugyanaz az antioxidáns megtalálható benne, ami a bogyós gyümölcsökben is, amiről már bebizonyították, hogy segíthet megelőzni a cukorbetegséget, gyulladást, rákot, valamint az agyra is jó hatással van.

hirdetes


Csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát


Kutatások bebizonyították, hogy a koleszterinre is jó hatással van, ami nagyban felelős a szívbetegségek kialakulásáért.


Az emésztőrendszernek is jót tesz


Remek rostforrás, egy nagy barackban nagyjából 3 gramm rost van és körülbelül 70 kalória. A rost elengedhetetlen a jó emésztéshez és a belek egészségéhez, ráadásul segít stabilizálni a vércukorszintet, csupán arra kell figyelni, hogy az egész barackot megegyük, nem csak a levét.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2025-12-18

Női sebészek a világban, akik bámulatos sikert értek el

Világhírű női sebészek sikertörténetei: szív-, agy- és szemsebészeti áttörések, inspiráló életutak és a modern sebészet női úttörői

2025-11-22

Mire figyeljünk 2026-ban honlapkészítésnél?

A honlapkészítés világa soha nem áll meg. Ami néhány éve még korszerűnek számított, ma már gyakran elavult, 2026-ra pedig még inkább átalakul a digitális tér logikája

2025-08-22

Hogyan javíthatjuk nőként a kardiovaszkuláris értékeinket?

Nőként is sokat tehetsz a szívedért: tudatos táplálkozással, mozgással, stresszkezeléssel és rendszeres szűréssel javíthatod kardiovaszkuláris értékeidet.

2025-06-25

Travel influencer – 5 tipp, hogy ne csak álom, hanem megvalósítható cél legyen

Szeretnél travel influencer lenni? Mutatunk 5 tippet, amivel az álomból megvalósítható cél lehet – tartalom, közösség, márkaépítés és együttműködések.

2025-09-15

Esküvői mosoly villámgyorsan: így segítenek a porcelán héjak

Az esküvő legszebb kiegészítője a mosolyod. A porcelán héjak rövid idő alatt varázsolnak természetes, ragyogó fogsort a nagy napodra.

2025-04-28

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

Tudd meg, milyen kihívásokkal néz szembe a turizmus 2025-ben, és hogyan készülhetsz fel sikeresen a szezonra szálloda és turizmus tanácsadással!

Legnépszerűbb cikkeink

Egészség Egészséges táplálkozás Gasztró Nyár Táplálkozás