Fűszernövények, amiket vízben is megtermeszthetsz a konyhában!

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A legtöbbünk só nélkül el sem tudná képzelni az ételeket, azonban ha túl sokat fogyasztunk belőle, az nagyon káros az egészségre. A jó hír, hogy helyettesíthetjük mással és ha ízletes ételeket szeretnénk készíteni extra só nélkül, érdemes friss vagy szárított fűszernövényeket használni, amiktől a fogásoknak fantasztikus íze lesz és még az egészségre is jó hatással vannak!

Így termeszd a kedvenc fűszernövényeidet vízben


Mi is nyújt szebb és otthonosabb látványt, mint egy napos konyhaablak tele finom fűszernövényekkel, amiknek még földre sincs szüksége, egyszerűen víz is elég nekik? Csak fogj egy sterilizált ollót és vágj le a növényből közvetlenül a nagyobb levélcsomók fölött, ezután szedd le a lentebb lévő leveleket és tedd mindet egy üvegedénybe, amiben meleg, szűrt víz van. Tedd meleg helyre, ahol sok természetes fény éri. A penészedés megelőzése érdekében cseréld gyakran a vizet, hamarosan elkezd majd gyökereket növeszteni. Mindig csak vágj le annyit, amennyire szükséged van így egész szezonban kiszolgálnak majd. Nem mindegyik növénynek megfelelő ez a módszer, de az alábbiakból bátran válogathatsz!

hirdetes


Bazsalikom


A mediterrán fogások, különösen az olasz konyha egyik alapvető eleme. A vékony leveleinek enyhén csípős, édeskés íze van, ami miatt remek pestot készíthetünk belőle. Természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és az emésztésnek is jót tesz.


Metélőhagyma


A hagymafélék családjába tartozik és olyan csokrokban nő, mint a fű. Enyhén édeskés hagyma íze van, ami tökéletes a halas ételekhez, mártásokhoz, zöldségekhez. Tejföllel összekeverve nagyon ízletes krumpli süthető vele. Természetes antibakteriális, vírusellenes tulajdonságai vannak és az immunrendszernek is jót tesz. Frissen és szárítva egyaránt ízletes.

hirdetes


Menta


Hűsítő, édeskés ízt kölcsönöz az édességeknek, az illata és íze is fantasztikus. Gyakran használják szájápolási termékeknél, illetve gyógyszerekben is, mivel nyugtatja a szájat, emésztőrendszert. Remek gyógytea is készíthető belőle, ami segíti a pihentető alvást.


Oregánó


Ez a pikáns fűszer az olasz ételek elmaradhatatlan hozzávalója. Az oregánó olaj rendkívül gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban. Küzd az ártalmas baktériumok ellen és természetes gombaölő is. Tegyél a friss leveleiből a salátádba és az immunrendszerre is nagyon jó hatással lesz!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Érdekességek Főzés Gasztró Konyha Kreatív Otthon