Hibák, amik miatt rosszul sikerülhet az otthon sütött kenyér

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A bolti kenyerek is finomak, de tény, hogy össze nem hasonlítható azzal, amit mi magunk otthon készítünk, most pedig különösen sokan próbálkoznak kenyérsütéssel. Nincs is jobb dolog, mint a sütőből kivett frissen sült kenyér illata! De milyen apróságok vannak, amiken elcsúszhat a tökéletesség? Milyen hibákkal tehetjük tönkre a végeredményt?

Ha te is most kezdtél kísérletezni a kenyérsütéssel, jobb ha megismered az alábbi apróságnak tűnő, de nagyon is sokat számító tippeket, amiket érdemes betartani. Ha pedig kedvet kaptál a sütéshez, próbáld ki ezt az isteni kenyérreceptet, amivel még dagasztani sem kell!


Használj digitális mérleget


Az alapanyagok - különösen a liszt – kimérésénél sokkal jobb digitális mérleget használni, mint például mérőedényeket, vagy hagyományos mérleget. Nagyon fontos pontosan követni az előírt mennyiséget, és az is lényeges, hogy olvasd végig az egész receptet, mielőtt bele kezdenél és kövesd a javasolt pihentetési időt is.

hirdetes


Próbálkozz különböző típusú lisztekkel


Attól függően, hogy milyen fajta kenyeret készítesz, eltérhet az ajánlás, de néhány lisztben több lehet a glutén, ami miatt jobban megemelkedik, ilyen a kenyérliszt is például. Érdemes ezeket használni, de tudd, hogy sima, mindenhez jó lisztet is használhatsz helyette (és ez fordítva is igaz), ugyanolyan mennyiségben és ez nem csak a kenyérsütés esetében, de más kelt tészták esetén is igaz, így egy kicsit magasabbak, szebbek lesznek!


Figyeld a sütőt


Ha a süteményeid, kekszeid általában túl szárazok vagy világosak, vagy tovább kell sütnöd annál az időnél, amit a receptben javasolnak, lehet, hogy gond van a sütőddel, ezért érdemes lehet egy ételhőmérővel ellenőrizni és rendszeresen figyelni a kenyeret sülés közben, nehogy megégjen.

hirdetes


Ízesíts jól


A nem csak az íz miatt fontos, a liszttel és élesztővel együtt megadja a megfelelő textúrát a kenyérnek. Csak annyi kell belőle, hogy a kenyér ne legyen ízetlen, sütés előtt a tésztát is megkóstolhatod, hogy nem használtál-e többet, mint amennyire szükség van.


Mindig melegítsd meg a tejet


Nem kell túlságosan, de fontos, hogy elég langyos legyen, hogy ne akadályozza az élesztő működését.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2025-08-22

Hogyan javíthatjuk nőként a kardiovaszkuláris értékeinket?

Nőként is sokat tehetsz a szívedért: tudatos táplálkozással, mozgással, stresszkezeléssel és rendszeres szűréssel javíthatod kardiovaszkuláris értékeidet.

2025-06-25

Travel influencer – 5 tipp, hogy ne csak álom, hanem megvalósítható cél legyen

Szeretnél travel influencer lenni? Mutatunk 5 tippet, amivel az álomból megvalósítható cél lehet – tartalom, közösség, márkaépítés és együttműködések.

2025-04-28

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

Tudd meg, milyen kihívásokkal néz szembe a turizmus 2025-ben, és hogyan készülhetsz fel sikeresen a szezonra szálloda és turizmus tanácsadással!

2025-04-25

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

Karrierépítési tippek orvosnőknek: hogyan érvényesülj nőként az orvosi pályán, és milyen lehetőségeket kínál például egy belgyógyász állás?

2025-03-28

A hosszú párkapcsolat titka: szeretetnyelvek és konfliktuskezelés

A boldog és tartós párkapcsolat nem a szerencsén múlik. A kémia fontos, de a legnagyobb szerepet azok a tudatos erőfeszítések játsszák, amelyeket a felek nap mint nap megtesznek egymásért. A szeretet kifejezésének módjai és a konfliktusok kezelése kulcsfontosságúak ebben a folyamatban.

2025-03-14

Miért válaszd az ápolói szakmát 2025-ben?

Az ápolói szakma 2025-ben stabil megélhetést, fejlődési lehetőségeket és nemzetközi karriert kínál. Ismerd meg, miért érdemes ezt a hivatást választani!

Legnépszerűbb cikkeink

Csajos Főzés Gasztró Otthon Tanács