notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ilyen hatással van a lányokra az anyai szigor, Gyereknevelés anyaként, Jó az ha nyaggatjuk a gyereket?

hirdetes

Az anyai szigor végül kifizetődik

helloladies.hu

Jó hírünk van minden édesanya számára, akinek lánya van! Azok a napok, amikor amiatt aggódtál, hogy vajon a lányaid megfogadják-e a tanácsaidat, noszogatásodat végre kifizetődtek.

Az anyai szigor

Egy tanulmányban arra az eredményre jutottak, hogy azok a nők, akiket az anyjuk folyamatosan nyaggatott kamaszkorban nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek, mint azok, akiket nem. Igen. Azok az anyák, akik mindig mindenre emlékeztettek, vitatkoztak, mindig beszéltek, és noszogattak, megtették hatásukat. Bizony, mindez megérte.


A kutatás során több, mint 15.000 13 és 14 év közötti tinédzser lány életét vizsgálták 6 éven keresztül. Az eredmények szerint pedig azok a lányok, akiket az egyik szülő (általában az anya) házimunkára, tanulásra, felelősségvállalásra kötelezte őket, nagyobb valószínűséggel végezték el az egyetemet is és kaptak meg jól fizető állásokat, és szintén kisebb valószínűséggel estek teherbe fiatalon. A „nyaggatást” nem feltétlenül abban a formában kell érteni, amire elsőként gondolnánk, inkább folyamatos elvárások támasztása szülőként. Egy másik érdekes eredmény, hogy a gyerekek még akkor is figyelnek szüleikre, amikor azok azt gondolják, hogy nem.

hirdetes


Sokszor könnyebb abban sikereket elérni, amiben hiszünk, még ha az a szüleink akarata ellen is van, de nem számít milyen keményen próbálkozunk, hogy elkerüljük az ajánlásaikat, végül nagy valószínűséggel úgyis befolyással vannak ránk még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy a döntéseink, választásaink teljesen egyéniek és minket tükröznek.


Olyan, mint a tudatalatti, tehát az alapok, amiket a szülők felállítanak, beépülnek a gyerek agyába, és az ellenkezés, és más tipikus tinédzser reakció általában csak álca, és valójában működik, a szülők elérik, amit szeretnének.


Ha figyelmezteted őket a korai terhesség, a rossz jegyek, és lustaság okozta nehézségekre, már fiatal korban hatással van a döntéseikre, és felkészíti őket, hogy megragadják a lehetőségeket a hosszútávú siker érdekében. Úgyhogy az időnként bosszantó, kéretlen tanácsoknak is megvannak a maga előnyei.

hirdetes


Habár lehet, hogy az anyák úgy érzik, nem tisztelik őket, szemtelenkednek, meg lesz az erőfeszítéseik eredménye. Lehet, hogy te is hallod néha még mindig a fejedben az anyukád (vagy apukád) hangját, emlékeztetve, hogy mit csinálj, vagy mit ne csinálj. Csak kerüld el az „Én megmondtam” mondatokat és a kárörvendést a gyerek hibái miatt. A bátorítás és segítőkész nyaggatás viszont nagy valószínűséggel segít a lányoknak elérni egy sikeres jövőt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

2022-05-17

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

Megérkezett a jó idő és hamarosan itt a nyári szünet is, így a gyerekek sokkal több időt igényelnek majd az együttlétre. Így sportoljunk együtt a gyerekekkel!

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

2022-06-17

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

Egyre több kütyü jelenik meg a piacon, amely elöl egy kész rémálom elrángatni a gyerekeket, azonban most összegyűjtöttünk 5 szabadtéri játékot, amit imádnak

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Ezért stresszesebb a nők – csökkentsd a stresszt a tippjeinkkel!

2023-01-07

Ezért stresszesebb a nők – csökkentsd a stresszt a tippjeinkkel!

A stressz mindenki életében jelen van, ki jobban, ki rosszabbul kezeli, azonban a nőket valamiért többször éri ez az érzés: így küzdj ellene, kövesd a tippeket!

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!


Anya Anyaság Apa Család Érdekességek Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Otthon Tanulás Várandóság