notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ilyen hatással van a lányokra az anyai szigor, Gyereknevelés anyaként, Jó az ha nyaggatjuk a gyereket?

hirdetes

Az anyai szigor végül kifizetődik

helloladies.hu

Jó hírünk van minden édesanya számára, akinek lánya van! Azok a napok, amikor amiatt aggódtál, hogy vajon a lányaid megfogadják-e a tanácsaidat, noszogatásodat végre kifizetődtek.

Az anyai szigor

Egy tanulmányban arra az eredményre jutottak, hogy azok a nők, akiket az anyjuk folyamatosan nyaggatott kamaszkorban nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek, mint azok, akiket nem. Igen. Azok az anyák, akik mindig mindenre emlékeztettek, vitatkoztak, mindig beszéltek, és noszogattak, megtették hatásukat. Bizony, mindez megérte.


A kutatás során több, mint 15.000 13 és 14 év közötti tinédzser lány életét vizsgálták 6 éven keresztül. Az eredmények szerint pedig azok a lányok, akiket az egyik szülő (általában az anya) házimunkára, tanulásra, felelősségvállalásra kötelezte őket, nagyobb valószínűséggel végezték el az egyetemet is és kaptak meg jól fizető állásokat, és szintén kisebb valószínűséggel estek teherbe fiatalon. A „nyaggatást” nem feltétlenül abban a formában kell érteni, amire elsőként gondolnánk, inkább folyamatos elvárások támasztása szülőként. Egy másik érdekes eredmény, hogy a gyerekek még akkor is figyelnek szüleikre, amikor azok azt gondolják, hogy nem.

hirdetes


Sokszor könnyebb abban sikereket elérni, amiben hiszünk, még ha az a szüleink akarata ellen is van, de nem számít milyen keményen próbálkozunk, hogy elkerüljük az ajánlásaikat, végül nagy valószínűséggel úgyis befolyással vannak ránk még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy a döntéseink, választásaink teljesen egyéniek és minket tükröznek.


Olyan, mint a tudatalatti, tehát az alapok, amiket a szülők felállítanak, beépülnek a gyerek agyába, és az ellenkezés, és más tipikus tinédzser reakció általában csak álca, és valójában működik, a szülők elérik, amit szeretnének.


Ha figyelmezteted őket a korai terhesség, a rossz jegyek, és lustaság okozta nehézségekre, már fiatal korban hatással van a döntéseikre, és felkészíti őket, hogy megragadják a lehetőségeket a hosszútávú siker érdekében. Úgyhogy az időnként bosszantó, kéretlen tanácsoknak is megvannak a maga előnyei.

hirdetes


Habár lehet, hogy az anyák úgy érzik, nem tisztelik őket, szemtelenkednek, meg lesz az erőfeszítéseik eredménye. Lehet, hogy te is hallod néha még mindig a fejedben az anyukád (vagy apukád) hangját, emlékeztetve, hogy mit csinálj, vagy mit ne csinálj. Csak kerüld el az „Én megmondtam” mondatokat és a kárörvendést a gyerek hibái miatt. A bátorítás és segítőkész nyaggatás viszont nagy valószínűséggel segít a lányoknak elérni egy sikeres jövőt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz gyereket

2020-07-01

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz...

Egyre több az olyan nő, aki nem vállal gyereket. Ez lehet, hogy meglep néhány újdonsült anyukát, aki épp egy izgő-mozgó babáról gondoskodik, de a valóság az, hogy tudományos szempontból ha valaki úgy dönt, hogy nem lesz gyereke, igazából jó ötlet. Ha ezt az oldalát megértetted és áttérünk a személyes szempontra, még több értelme lesz.

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

2020-05-20

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!


Anya Anyaság Apa Család Érdekességek Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Otthon Tanulás Várandóság