notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az anyaság mennyit enged egy nőnek, hogy valóra váltsa álmait?

Anya vs. önmegvalósítás

helloladies.hu
hirdetes

Az anyaság mennyi időt és energiát hagy egy nőben egyéni vágyai megvalósítására? Hogyan  ítéli meg a társadalom a gyerekét bölcsödébe vagy bébiszitterre hagyó anyukát?

Attól, hogy anya vagy, ne mondj le az álmaidról!

Az anyaság egy életre szóló  küldetés. Ami annyit tesz, mint kb: 30 évnyi előre megírt határidőnapló.  Milliónyi lemondás a család és a gyerekek javára. Persze mindez egyáltalán nem áldozat egy nő részéről, kódolva van bennünk az áldozatkészség, alázat és az odaadás a család iránt.  

 


Ám ahogy nőlek a porontyok, úgy bizsereg bennünk a tenni akarás a magunk javára is. Az az anyuka, kinek nincs hathatós segítsége nnagyszülő, vagy más hasznos élőlény formájában, az az első évben gyakorlatilag a zombi apokalipszis állapotában éli életé.  Mire lélegzethez jut, jön a következő utód.  A rutin könnyít az életén, s mire a második gyermek is kezd egy "hasznos kismozdonyhoz" hasonlítani, anyuka is kezd visszavágyni a társadalom perifiájáról a sűrűbe.

hirdetes

 

Elsőként a sminktáskáját keresi elő, és up grade-eli. Ezt a ruhatár stílusossá tétele követi, majd mikor már igazán jól érzi magát a bőrébe, feléled benne a tenni akarás.  Itt nem feltétlen a harmadik diploma megszerzésére gondolok.  Lehet akár egy új hobbi a cél, vagy kertészkedés,  vagy csatlakozás egy kreatív klubhoz. Az is lehet,  hogy apával ráadják a fejüket és elmennek egy salsa klubba. (Oh de jó is lenne.) Van aki írni kezd, vagy egy új nyelvet szeretne megtanulni. Ezernyi új élmény van még az életnek nevezett égbolton ami tele van lehetőség feliratú felhővel. Baromi nagy a késztetés pár pelenkázással töltött év után felülni egy ilyen felhőcskére.

 


hirdetes
A lelkiismeretnek nevezett belső énünk gyakorta gátat szab a feltörni készülő erőknek.  Sajnos külső hatásra nagyon hamar a semmibe vész az akarat.  Úgy tűnik el a vágyott álom, mint ősszel a fákról a falevél.

 


Pedig nagyon fontos dédelgetni, szeretgetni a bennünk élő nőt. Akiben több van mint ami látszik. Minden nőben lappang egy titkos vágy ( és itt nem egy forró éjszakára gondolok a Szürke 50 árnyalatának főszereplőjével) egy hátsó gondolatra, egy mélyen meglapuló, ki-ki kukucskáló, éledező szenvedélyre.  Amit igenis meg tudsz csinálni! Át tudod szervezni a napod, időt tudsz rá szakítani,  és élvezni fogod minden egyes pillanatát. Lehet, hogy ez közhelyes, de soha ne add fel!

 

Mert anyának és nőnek lenni jó!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

2019-08-22

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

Ha szeretjük magunkat és törődünk magunkkal, az egyszerűen csak annyit jelent, hogy van erőnk, kedvesek vagyunk magunkkal és időt szánunk arra, hogy emlékezzünk is erre. Ez mind elengedhetetlen a boldog és egészséges élethez. Mi lenne ebben az önzőség? Ha elkezdesz erre odafigyelni, változások történnek az életedben…

Soha ne szégyelld magad, vagy ezeket a dolgokat

2019-08-05

Soha ne szégyelld magad, vagy ezeket a dolgokat

A mai kritikus világban, mindenki életét a „normálishoz” hasonlítják. Egészen odáig jutottunk, hogy az embereket megszégyeníthetik, azért, ahogy élik az életüket, és amiatt, kivel élik. Az igazság viszont az, hogy nem kell szégyenkezned az életed miatt, vagy, hogy hogyan éled. Az élet lényege az, hogy boldog legyél. Nem kell amiatt változtatnod, va

Miért lehet azt mondani másra, hogy sovány, de azt, hogy kövér, nem?

2019-07-30

Miért lehet azt mondani másra, hogy sovány, de azt, hogy kövér, nem?

A pozitív testkép napjait éljük, csak azt felejtettük el, hogy ez elég egyoldalúvá vált. Fogadják el magukat a túlsúlyos emberek, és senki ne szólja le őket, mert az bunkóság. De mi van azokkal, akik véknyak? Nekik nyugodtan mehetnek a bántó megjegyzések, az „Egyél többet!” akár az utcán is, egy vadidegentől? Hogy is van ez?

A túlgondolás negatív gondolatokhoz vezet... Állítsd meg!

2019-07-30

A túlgondolás negatív gondolatokhoz vezet... Állítsd meg!

Az agy könnyedén olyanná válik, akár egy öt éves gyerek, aki végig akar rohanni a város utcáin, és csak néhány másodpercig képes ülni, mielőtt újra felugrik, hogy csináljon valamit. Ha hagyod az agyadnak, hogy folyamatosan kilométereket fusson pihenés nélkül, akkor annyi őrültséget kell elviselnie, hogy lassan börtönné válik.

Ezért olyan nehéz olyan nőnek lenni, aki nem akar gyereket

2019-07-09

Ezért olyan nehéz olyan nőnek lenni, aki nem akar gyereket

Oh, az irónia. Minden nő arról panaszkodik, hogy nem talál olyan pasit, aki gyereket akar. Az a nő, aki nem akar gyereket? Nem talál egy olyan pasit, aki ugyanígy érez. Nem számít milyen mezőt pipálsz be a társkeresőn, úgy tűnik senkit nem érdekel. Következzen néhány dolog, amivel minden nőnek meg kell küzdenie, aki a gyerek-mentes életet választja

5 dolog, amit a mamámtól kiskoromban tanultam, de csak most értettem meg igazán

2019-06-12

5 dolog, amit a mamámtól kiskoromban tanultam, de csak most értettem meg...

A mamám az egyik legbölcsebb és legcsodálatosabb nő a világon. Elmesélem mindazt, amit tőle tanultam, és a mai napig igyekszem megfogadni a tanácsait!

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
353 483
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 003 650
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.7