X Értesülj kedvenc témáidról elsőkézből! Iratkozz fel hírlevelünkre!
https://www.helloladies.hu/ hírlevél feliratkozás

Az anyaság mennyit enged egy nőnek, hogy valóra váltsa álmait?

Anya vs. önmegvalósítás

helloladies.hu
hirdetes

Az anyaság mennyi időt és energiát hagy egy nőben egyéni vágyai megvalósítására? Hogyan  ítéli meg a társadalom a gyerekét bölcsödébe vagy bébiszitterre hagyó anyukát?

Attól, hogy anya vagy, ne mondj le az álmaidról!

Az anyaság egy életre szóló  küldetés. Ami annyit tesz, mint kb: 30 évnyi előre megírt határidőnapló.  Milliónyi lemondás a család és a gyerekek javára. Persze mindez egyáltalán nem áldozat egy nő részéről, kódolva van bennünk az áldozatkészség, alázat és az odaadás a család iránt.  

 


Ám ahogy nőlek a porontyok, úgy bizsereg bennünk a tenni akarás a magunk javára is. Az az anyuka, kinek nincs hathatós segítsége nnagyszülő, vagy más hasznos élőlény formájában, az az első évben gyakorlatilag a zombi apokalipszis állapotában éli életé.  Mire lélegzethez jut, jön a következő utód.  A rutin könnyít az életén, s mire a második gyermek is kezd egy "hasznos kismozdonyhoz" hasonlítani, anyuka is kezd visszavágyni a társadalom perifiájáról a sűrűbe.

hirdetes

 

Elsőként a sminktáskáját keresi elő, és up grade-eli. Ezt a ruhatár stílusossá tétele követi, majd mikor már igazán jól érzi magát a bőrébe, feléled benne a tenni akarás.  Itt nem feltétlen a harmadik diploma megszerzésére gondolok.  Lehet akár egy új hobbi a cél, vagy kertészkedés,  vagy csatlakozás egy kreatív klubhoz. Az is lehet,  hogy apával ráadják a fejüket és elmennek egy salsa klubba. (Oh de jó is lenne.) Van aki írni kezd, vagy egy új nyelvet szeretne megtanulni. Ezernyi új élmény van még az életnek nevezett égbolton ami tele van lehetőség feliratú felhővel. Baromi nagy a késztetés pár pelenkázással töltött év után felülni egy ilyen felhőcskére.

 


hirdetes
A lelkiismeretnek nevezett belső énünk gyakorta gátat szab a feltörni készülő erőknek.  Sajnos külső hatásra nagyon hamar a semmibe vész az akarat.  Úgy tűnik el a vágyott álom, mint ősszel a fákról a falevél.

 


Pedig nagyon fontos dédelgetni, szeretgetni a bennünk élő nőt. Akiben több van mint ami látszik. Minden nőben lappang egy titkos vágy ( és itt nem egy forró éjszakára gondolok a Szürke 50 árnyalatának főszereplőjével) egy hátsó gondolatra, egy mélyen meglapuló, ki-ki kukucskáló, éledező szenvedélyre.  Amit igenis meg tudsz csinálni! Át tudod szervezni a napod, időt tudsz rá szakítani,  és élvezni fogod minden egyes pillanatát. Lehet, hogy ez közhelyes, de soha ne add fel!

 

Mert anyának és nőnek lenni jó!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Ezekért a dolgokért soha ne kérj bocsánatot

2019-04-12

Ezekért a dolgokért soha ne kérj bocsánatot

Úgy tűnik, a mai világban több ember kritizál másokat mint valaha, sőt vannak olyanok akiknek ez életformává vált, és azzal töltik a legtöbb idejüket, hogy azt bírálják, mások hogy élnek. Azonban nem kell emiatt igazat adni nekik, és azt mondanod, sajnálom. Senkinek nem tartozol magyarázattal amiatt, hogy élsz, hogy döntesz, vagy hogy kivel töltöd

21 tipp az élethez, ami segít megváltozni

2019-03-01

21 tipp az élethez, ami segít megváltozni

Ne fogadalmakat tegyél, hanem a mi tanácsaink fogadd meg. A fogadalmakat illetően, a statisztikák számai azt mondják, hogy elbukjuk hamar őket és csődöt mondnunk. Itt a 21 titok, ami segít megváltoztatni mindent.

A legjobb módja, hogy akkor is élvezd a Valentin-napot, ha nincs senkid

2019-02-14

A legjobb módja, hogy akkor is élvezd a Valentin-napot, ha nincs senkid

Ha egyedül vagy Valentin-napon lehet, hogy úgy érzed, te vagy az egyetlen ember, akinek nincs partnere. A médiának, reklámoknak, és boltoknak köszönhetően könnyű azt gondolni, hogy valami hiányzik, ha nem vagy kapcsolatban ezen a bizonyos napon. Pedig több oka is lehet, hogy nincs senkid, lehet, hogy ez a te döntésed, de az is lehet, hogy olyan kör

Reggeli rutin, hogy a legjobb formádat hozd

2019-02-11

Reggeli rutin, hogy a legjobb formádat hozd

Most reggeli rutin alatt nem a fogmosást, sminkelést, fésülködést értjük - amit minden reggel csinálsz-, hanem azt az időt, amit szándékosan magadra szakítasz. Ha nyugodtan kezded a napot, egy nagyon jó alapot teremtesz, hogy megkönnyítsd az életedet. Mindenre hatással van attól kezdve, hogy nézel ki, hogy reagálsz különböző helyzetekre és hogy tel

5 tuti önbizalom-növelő tipp sikeres plus size modellektől

2019-01-30

5 tuti önbizalom-növelő tipp sikeres plus size modellektől

A kövérfóbia számos helyen képviselteti magát a médiában, ezt pedig nem nézzük végig szó nélkül. Attól, hogy valakinek íves körvonalai vannak még nem jelenti, hogy egészségtelen lenne, és azzal, hogy elfogadod és szereted testedet még nem jelenti, hogy má

A legértelmetlenebb dolgok, amiket minden nő csinál

2019-01-29

A legértelmetlenebb dolgok, amiket minden nő csinál

Van néhány érthetetlen és megmagyarázhatatlan szokásunk nekünk, nőknek, amiket egyszerűen még mi sem tudunk hova tenni.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
389 925
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 828 808
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.7