notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Állj meg egy percre és olvasd el ezt a történetet!

hirdetes

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

Bartók Vivien

Emlékeztetni szoktad magad arra, hogy mi a célod az életben? Szép ház és nagy család? Mit csinálsz majd a szép házadban? Hogyan viselkedsz majd a nagy családoddal? Tudom-tudom, nincs időd válaszolni. Rohansz. De most állj meg egy pillanatra és olvasd el ezt a tanulságos történetet!

Megható történet az igazi értékekről, gyermek szemmel!

Tele van a közösségi média, és ezáltal a TI fejetek is a koronavírussal kapcsolatos rémhírekkel.

Sokan csak a kattintásokat és a pénzt látják ebben, nem pedig a valós tényekről való tájékoztatást. Ez elszomorító. Nem látom a pozitivitás apró jelét sem, és ezért úgy gondolom, hogy nem a vírus a legnagyobb probléma, hanem a hozzáállásunk.

Félvállról vesszük, pedig nem kéne. Most nem az idősekre gondolok, mert tudod a díler is épp akkora bűncselekményt követ el, mint a fogyasztó. Egyénileg kell vállalnod a felelősséget és nem másokra mutogatni.  #maradjotthon

Igen, most szűkös idők jönnek, ami megrémiszt. Nem tudod, hogy miből fizeted a számlád, hogyan tartod el a családod és hogy lesz-e étel a hűtőben. De tudod, az éremnek két oldala van. Elfelejtettük azt, amiért mindennap felkelünk és kemény megdolgozunk. Elfelejtettük, hogy mi mennyit is ér! Elfelejtettünk kimondani bizonyos szavakat!

hirdetes

Most úgy gondolom itt az idő kicsit magunkba nézni. Elhoztam a kedvenc történetem, melynek most különösen meg fogod érteni a mondanivalóját!

Apa és fia:

hirdetes

Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, elviszi vidékre a kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.

Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.

– Nos, mit gondolsz erről az útról?

– Nagyon jó volt, apa!

– Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?

– Igen.

– És mit láttál meg mindebből?

– Azt, apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te és anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.

Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:

– Köszönöm apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk…

Forrás: A történet forrása: minden-egyben.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

2022-05-17

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

Megérkezett a jó idő és hamarosan itt a nyári szünet is, így a gyerekek sokkal több időt igényelnek majd az együttlétre. Így sportoljunk együtt a gyerekekkel!

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

2022-06-17

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

Egyre több kütyü jelenik meg a piacon, amely elöl egy kész rémálom elrángatni a gyerekeket, azonban most összegyűjtöttünk 5 szabadtéri játékot, amit imádnak

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Ennél cukibbat már elképzelni sem lehet: Így nevet Hajdú Péter tündéri kisbabája

2022-11-29

Ennél cukibbat már elképzelni sem lehet: Így nevet Hajdú Péter tündéri...

Hajdú Péter videóját nekünk többször is meg kellett néznünk, mert ez a tündéri babkacaj szinte teljesen elvarázsolt minket! Biztosan a te napodat is feldobja!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!


Életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Kisfiú Nevelés Otthon