notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Állj meg egy percre és olvasd el ezt a történetet!

hirdetes

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

Bartók Vivien

Emlékeztetni szoktad magad arra, hogy mi a célod az életben? Szép ház és nagy család? Mit csinálsz majd a szép házadban? Hogyan viselkedsz majd a nagy családoddal? Tudom-tudom, nincs időd válaszolni. Rohansz. De most állj meg egy pillanatra és olvasd el ezt a tanulságos történetet!

Megható történet az igazi értékekről, gyermek szemmel!

Tele van a közösségi média, és ezáltal a TI fejetek is a koronavírussal kapcsolatos rémhírekkel.

 

Sokan csak a kattintásokat és a pénzt látják ebben, nem pedig a valós tényekről való tájékoztatást. Ez elszomorító. Nem látom a pozitivitás apró jelét sem, és ezért úgy gondolom, hogy nem a vírus a legnagyobb probléma, hanem a hozzáállásunk.

 

Félvállról vesszük, pedig nem kéne. Most nem az idősekre gondolok, mert tudod a díler is épp akkora bűncselekményt követ el, mint a fogyasztó. Egyénileg kell vállalnod a felelősséget és nem másokra mutogatni.  #maradjotthon

 

Igen, most szűkös idők jönnek, ami megrémiszt. Nem tudod, hogy miből fizeted a számlád, hogyan tartod el a családod és hogy lesz-e étel a hűtőben. De tudod, az éremnek két oldala van. Elfelejtettük azt, amiért mindennap felkelünk és kemény megdolgozunk. Elfelejtettük, hogy mi mennyit is ér! Elfelejtettünk kimondani bizonyos szavakat!

hirdetes

 

 

Most úgy gondolom itt az idő kicsit magunkba nézni. Elhoztam a kedvenc történetem, melynek most különösen meg fogod érteni a mondanivalóját!

 

 

Apa és fia:

 

hirdetes

Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, elviszi vidékre a kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.

Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.

– Nos, mit gondolsz erről az útról?

– Nagyon jó volt, apa!

– Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?

– Igen.

– És mit láttál meg mindebből?

– Azt, apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te és anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.

Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:

– Köszönöm apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk…

 

 

 

Forrás: A történet forrása: minden-egyben.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

2018-12-20

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

Mindannyian átéltünk már fogorvosnál töltött kellemetlen perceket. Mi lehet a megoldás, ha a gyereket kell elvinni hozzá, és ő is ugyanúgy retteg, mint mi?

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

2019-07-09

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

Egy család kettészakadásakor az esetek többségében az anyukához kerülnek a gyerekek, ami azt jelenti, hogy nagy részük csak ritkán léphetnek kapcsolatba édesapjukkal (ha egyáltalán van erre lehetőség). Természetesen egy jó anyuka mindent megtesz azért, hogy gyermekének hiánymentes nevelést biztosítson, de kétségtelen, hogy a páros nevelésnek olyan

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

2019-06-15

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

Habár a mai gyerekek a kommunikáció sokkal több formáját ismerik, mint az előző generációk, gyakran még így is kihívás lehet rávenni őket, hogy megnyíljanak szüleik előtt, és betekintést kínáljanak saját életükbe.

Bababiztos otthon

2019-01-15

Bababiztos otthon

Évente több mint 2 millió gyerek sérül meg a saját otthonában. A te lakásod biztonságos a kisbabád számára? Olvasd el, hogyan teheted biztonságossá otthonodat!

Elválasztás fokozatosan

2019-01-15

Elválasztás fokozatosan

Nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen minden baba más! De egy éves kora körül már meg kell kezdeni az elválasztást fokozatosan. Olvasd el, mit kell tudnod róla!

Az apával töltött idő hatással van az IQ-szintre

2019-01-15

Az apával töltött idő hatással van az IQ-szintre

Egy brit kutatás szerint minél több időt tölt a kicsi az apjával, az annál nagyobb hatással van az IQ-szint, az intelligencia fejlődésére. Persze ez minőségi időt jelent.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
63 075
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 486 348
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 5.0