notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Állj meg egy percre és olvasd el ezt a történetet!

hirdetes

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

Bartók Vivien

Emlékeztetni szoktad magad arra, hogy mi a célod az életben? Szép ház és nagy család? Mit csinálsz majd a szép házadban? Hogyan viselkedsz majd a nagy családoddal? Tudom-tudom, nincs időd válaszolni. Rohansz. De most állj meg egy pillanatra és olvasd el ezt a tanulságos történetet!

Megható történet az igazi értékekről, gyermek szemmel!

Tele van a közösségi média, és ezáltal a TI fejetek is a koronavírussal kapcsolatos rémhírekkel.

Sokan csak a kattintásokat és a pénzt látják ebben, nem pedig a valós tényekről való tájékoztatást. Ez elszomorító. Nem látom a pozitivitás apró jelét sem, és ezért úgy gondolom, hogy nem a vírus a legnagyobb probléma, hanem a hozzáállásunk.

Félvállról vesszük, pedig nem kéne. Most nem az idősekre gondolok, mert tudod a díler is épp akkora bűncselekményt követ el, mint a fogyasztó. Egyénileg kell vállalnod a felelősséget és nem másokra mutogatni.  #maradjotthon

Igen, most szűkös idők jönnek, ami megrémiszt. Nem tudod, hogy miből fizeted a számlád, hogyan tartod el a családod és hogy lesz-e étel a hűtőben. De tudod, az éremnek két oldala van. Elfelejtettük azt, amiért mindennap felkelünk és kemény megdolgozunk. Elfelejtettük, hogy mi mennyit is ér! Elfelejtettünk kimondani bizonyos szavakat!

hirdetes

Most úgy gondolom itt az idő kicsit magunkba nézni. Elhoztam a kedvenc történetem, melynek most különösen meg fogod érteni a mondanivalóját!

Apa és fia:

hirdetes

Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, elviszi vidékre a kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.

Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.

– Nos, mit gondolsz erről az útról?

– Nagyon jó volt, apa!

– Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?

– Igen.

– És mit láttál meg mindebből?

– Azt, apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te és anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.

Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:

– Köszönöm apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk…

Forrás: A történet forrása: minden-egyben.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 érv - Ezért kéne minél előbb a lézeres szőrtelenítést választanod!

2024-06-10

10 érv - Ezért kéne minél előbb a lézeres szőrtelenítést választanod!

A lézeres szőrtelenítés a modern kor egyik legnépszerűbb és hatékony megoldása a tartós, sima bőr elérésére, amely időt és kényelmet takarít meg.

Le kell szedetnem a műszempillát, ha árpás lett a szemem?

2024-06-03

Le kell szedetnem a műszempillát, ha árpás lett a szemem?

Műszempillák és árpa: Mit kell tenned, ha fertőzést észlelsz a szemeden? Sokunkkal előfordult már, hogy árpás lett a szemünk, de mit kell tenni, ha műszempillánk van?

A klimax nem csak a nőket érinti, tudtad?

2024-05-31

A klimax nem csak a nőket érinti, tudtad?

A klimaxot gyakran a nőkkel társítják, de a férfiak is megtapasztalhatják az andropauza tüneteit. Komoly hatással lehetnek életminőségükre és egészségükre

6+1 Balaton-felvidéki kihagyhatatlan látnivaló tavasszal

2024-05-14

6+1 Balaton-felvidéki kihagyhatatlan látnivaló tavasszal

A Balaton-felvidék tavaszi szépségei és látnivalói minden évben vonzzák a látogatókat, és ez a lista összegyűjti a legkülönlegesebb helyszíneket, amelyeket érdemes felfedezni ebben az időszakban.

A túl sok alvás is okozhat problémát!

2024-05-13

A túl sok alvás is okozhat problémát!

Bár az alvás fontos szerepet tölt be az egészségünk fenntartásában, túlzott mennyisége ugyanúgy problémákat okozhat, mint annak hiánya.

5 tipp, amivel a hőségben is hűvösen tarthatod a lakást!

2024-06-18

5 tipp, amivel a hőségben is hűvösen tarthatod a lakást!

A nyári hőség elviselhetetlen lehet, de néhány egyszerű trükkel hűvösen tarthatod a lakásodat. Íme 5 tipp, amelyekkel kellemesebbé teheted otthonodat a forró napokon.


Életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Kisfiú Nevelés Otthon