Törölköző vagy levegő?

Te is törölközővel törlöd az arcod? Nem biztos, hogy jól csinálod!

helloladies.hu

Bármelyik bőrgyógyászt megkérjük, hogy meséljen kicsit arról, miért is fontos az arc tisztítása, egy hosszú listával fog előállni, rajta tele okokkal, hogy miért ne hagyjuk ki soha ezt a lépést. SOHA. Akkor se ha fáradt vagy, akkor se, ha aznap nem viseltél sminket. Ugyanez vonatkozik a bőr hidratálásának és védelmének fontosságára.

arcmosás

Az azonban kevésbé egyértelmű, mi lenne a helyes módszer a bőr megtisztítása és a következő bőrápoló lépés közötti időben, vagyis, mikor a bőr még nedves, nyirkos. A legtöbb ember egyszerűen csak letörli a vizet egy törülközővel, de nem lenne jobb, ha hagynánk, hogy magától megszáradjon a levegőn? Több bőrgyógyász is elmondta véleményét, hogy egyszer és mindenkorra kiderüljön, melyik a jobb megoldás, az eredmény pedig meglepő.

 


Hogyan szárítsuk arcunkat?

 

„A levegőn szárítás elméletben jól hangzik, de túl elfoglalt vagyok ahhoz, hogy kivárjam, amíg a bőröm megszárad," mondja a New York-i bőrgyógyász Shereene Idriss, aki hozzáteszi, van egy harmadik lehetőség is az arc dörzsölése és a levegőn való megszáradás között. Mi az ő módszere? „A lényeg az, hogy gyengéd mozdulattal nyomogassuk törölközővel bőrünket anélkül, hogy túl erősen csinálnánk, mivel az kiszáradáshoz vagy az érzékenység növekedéséhez vezethet” - magyarázza.

 

Joshua Zeichner, egy másik New York-i bőrgyógyász, megjegyzi, milyen nagy a különbség dörzsölés és nyomkodás között. "Ez az egyik legnagyobb hiba, amit a betegeim vétenek," magyarázza. "A dörzsölés bőrirritációhoz és gyulladáshoz vezethet, így mindig használjunk tiszta törülközőt és óvatosan nyomkodjuk át vele bőrünket mosakodás után, itassuk fel a vizet."
Azon kívül, hogy a csöpögő, vizes arc érzete kicsit kellemetlen, kívül Zeichner azt mondja, valójában nincs semmi probléma a levegőn való szárítással. "Ha nem szeretné felitatni, ez a módszer is jó, bár nem a legpraktikusabb megoldás."

 

A következő oldalon elolvashatod, mit mond a többi bőrgyógyász!

 

arcmosás

Azonban a Washingtoni bőrgyógyász, Adam Friedman nem ajánlja a levegőn való szárítást, mondván, ez fogja csak igazán kiszárítani a bőrt. "Ha hagyjuk magától megszáradni a bőrt, az kiszárítja annak felső rétegét, merevvé teszi, és hámlást eredményezhet" - magyarázza.
Szerinte a legjobb az, ha egy  törülközővel nagyon óvatosan átnyomkodjuk, de csak annyira, hogy a bőr még mindig nedves legyen, amikor rámegyünk a tonikkal, olajokkal, szérumokkal, hidratálóval – amelyik szerepel a saját bőrápolásában rutinunkban -, mivel ez még jobban segít bent tartani a nedvességet.


Még maguk a bőrgyógyászok sem egyeznek meg mindenben, de vannak dolgok, amikben egyetértenek:


•    a dörzsölés nem jó
•    óvatosan itasd fel a vizet egy tiszta törölközővel
•    ha akkor használod arcápolóidat mikor a bőröd még kicsit nedves, az segít megelőzni a kiszáradást, irritációt

 


Bármit is választasz, azt tanácsoljuk, kérd ki saját bőrgyógyászod véleményét, mivel ő az, aki legjobban ismeri a bőrtípusodat. Egy másik lehetőség, hogy egyszerűen kipróbálod mindkét módszert és figyeled, hogy reagál az arcod. Ne feledd - nyomkodd, soha ne dörzsöld.

 

 

Forrás: www.allure.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Csajos Érdekességek Szépségápolás Tanács