notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne dobd ki, ha penészes! Így tedd ehetővé az ehetetlent!

hirdetes

Nem sikerült jól az ebéd? Így hozd helyre pár hasznos tipp segítségével!

Bartók Vivien

Kezdőként a konyhában rengeteg „hibát” elkövetek a mai napig. Ilyenkor általában telefonálok a mamámnak, hogy miként tudnám kijavítani, mert utálok pazarolni és ételt kidobni. Ezeket a jótanácsokat most megosztom veletek is!

Hasznos tippek, ha nem sikerült jól az étel!

Íme néhány jótanács az elrontott ételek helyrehozásához!

#1 Ha túl sok ecetet tettél az általad készített ételbe és savanyú lett, akkor cukor hozzáadásával közömbösítheted.

#2 A forrás közben „összeállt” tejet (szerintem tudjátok, hogy mire gondolok), elkészítheted túrónak! Vagy egy habverő segítségével verd fel sima, csomómentes állagúra és felhasználhatod kelt tészta készítésére is.

#3 Ha elsóztad a levest vagy a pörköltet (mert annyira szerelmes vagy), akkor ne próbáld meg cukorral kompenzálni! Késhegynyi szódabikarbónával javíthatsz rajta.

#4 A megpenészedett lekvárt vagy befőttet is helyrehozhatod! Először a romlott részt távolítsd el, majd lassú lángon/ alacsony fokozaton főzd újra.

#5 Ha csomós lett a rántás, akkor szűrd le a levest. (Oké, ez valóban logikus.)

#6 Ha nem főtt meg a bab vagy a borsó, akkor kevés szódabikarbónával megpuhíthatod.

hirdetes

#7 A túlkelesztett tésztát egy kevés tej és liszt hozzáadásával próbáld meg újra felverni.

#8 Ha nem sikerült felverni a tejszínt, akkor tedd be a hűtőbe. Ha kihűlt, akkor öntsd le az alját és próbáld meg újra.

#9 A megégett tészta használható részeit, készítsd el édes morzsának.

#10 Ha nagyon kemény a hús sütés közben, akkor egy kis kanál ecettel locsold meg, majd úgy főzd tovább.

Tudtad?

 

Tojás

- Tojás hiányában, a sütemények tetejét hígított tejföllel, cukros tejjel vagy feketekávéval is megkenheted.

Hagyma

- A hagyma- és a halszagot kézről, deszkáról és késről ecetes sós vízzel tudod gyorsan eltüntetni.

- Ha nagyon erős a hagyma, akkor tisztítás után, a felvágásig tartsd hideg vízben.

Tej

- Ha a lábast elöblítjük vízzel, akkor nem ég oda a tej.

- Nyáron a tejet egy csipetnyi szódabikarbónával forraljuk fel, így nem savanyodik meg hamar.

hirdetes

Újburgonya

- Az újburgonyát mosás után és hámozás előtt erősen sózd meg, így könnyebben le fog jönni a héja.

Citrom

- A citromhéjat csak gyengén reszeld, különben keserű lesz.

- A lereszelt citromhéj cukorral elkeverve, és üvegbe rakva sokáig eltárolható.

- A citrom is sokáig felhasználható, ha szeletekre vágod, meghinted cukorral és üvegben letakarva tárolod.

Tejszínhab

- Tejszínhab helyett, forrázott szirupos tojáshabot is használhatsz.

- Ha túl sokáig verjük a tejszínhabot, akkor vaj lesz belőle.

Zsír

- Nem fröcsköl a zsír, ha egy kevés sót teszel bele.

Remélem hasznosnak találtad a cikket és sikerült néhány tanácsot ellesned!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Milyen egy tökéletes karácsonyi parti?

2020-09-16

Milyen egy tökéletes karácsonyi parti?

Mi kell a tökéletes céges karácsonyhoz? Parti, vagy inkább vacsora? Ebből a cikkből kiderül, mire érdemes figyelni a karácsonyi bulik szervezése során!

Isteni grillezett sajtos szendvics

2020-08-17

Isteni grillezett sajtos szendvics

Ha te is szereted időként eldobni a reggelidet és unod már a sima szendvicseket, ugyanakkor imádod a sajtot, akkor ez a grillezett, három sajtos szendvics biztosan hamar a kedvenced lesz!

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

30 perces receptek, amik segítenek a fogyásban!

2020-09-07

30 perces receptek, amik segítenek a fogyásban!

Egy gyorsan elkészíthető, ugyanakkor tápláló ételre vágysz, ami még abban is segít, hogy gyorsabban fogyj? Egy fárasztó munkanap után amire legkevésbé vágyunk, hogy órákig kelljen a konyhában állnunk, éppen ezért ma olyan receptet mutatunk, ami 30 perc alatt elkészül és mindössze egy-két edényre van hozzá szükség.

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

2020-09-08

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

Miért nem tartjuk be a saját magunknak tett ígéreteket? Az újévi fogadalmakat, hogy egészségesebben étkezünk, lefogyunk, megtanulunk egy új nyelvet – olyan hamar megfeledkezünk róluk, hogy már magunkat kinevetjük, mielőtt belekezdenénk...


Átalakítás DIY Életmód Érdekességek Főzés Gasztró Konyha Kreatív Praktikák Recept Tanács Táplálkozás