notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tényleg megbetegít a klíma? Itt az igazság!

hirdetes

Beteg leszel a légkonditól? Itt az igazság!

helloladies.hu

Egyre többen kerülünk napi szinten kapcsolatba légkondival akár a munkahelyünkön, akár otthon. De tényleg szükségünk van rá? Valaki nem tud meglenni nélküle, valaki pedig elviselni nem tudja, ezért szó szerint menekül a bevásárlóközpontokból, és próbál minél kevesebb időt tartózkodni olyan helyeken, ahol állandóan megy a klíma. Mint mindennek, ennek is kétoldala van, előnyökkel és hátrányokkal. Lássuk, melyik van túlsúlyban.

Beteg leszel a légkonditól? Itt az igazság!

Röviden: a légkondi nincs káros hatással az egészségre, ellenőrzött körülmények között. Az viszont megfigyelhető, hogy azok, akik klímás helyen dolgoznak, több betegeskedésről számolnak be, mint azok, akinek a munkahelyén természetes szellőztetés folyik. Ezek a tünetek pedig leggyakrabban szem, orr vagy torok irritációval járnak, köhögéssel, megfázással társulnak, de az sem ritka, hogy ha sokáig éri a test egy fedetlen részét, például a karokat, vállakat, akkor egy idő után ezeken a részeken fájdalom jelenik meg az állandó hideg hatására. A tünetek valószínűleg a nyirkosságra vezethetők vissza, ami méreganyagoknak, allégéneknek teszi ki az embereket. A nedvesség ugyanis nyitva hagyja a rendszert az apró szennyeződéseknek, az pedig összegyűjti a fertőző organizmusokat, és allergéneket, mint például a poratka. Éppen ezért a megfelelő karbantartás, és a rendszeres szűrőcsere nagyon fontos, hogy megelőzzük az egészségtelen levegő keringését.

hirdetes


Mi legyen a munkahelyen?


Vannak pszichológiai hatásai is. Akkor vagyunk a legproduktívabbak, ha kellemes hőmérsékleten dolgozhatunk, nem is izzasztó melegben, és nem is reszkető hidegben. Egy tanulmány szerint a legideálisabb hőmérséklet 22 fok (plusz-mínusz egy fok). Ha télen bőven 20 fok felé van állítva a termosztát, nyáron miért kell 18-ra levenni a légkondit?! Nem igazán van benne logika. A legoptimálisabb, a kinti hőmérséklethez képest 5 fokkal lejjebb állítani a légkondit.

hirdetes


Vannak dolgok, ami miatt nagyon hasznos is tud lenni a légkondi a fizikai állapotunknak, addig, amíg megfelelően működik, és jól karbantartják, megszűri a levegőt, és vele együtt az apró szennyeződéseket is.


A következő oldalon olvashatod, milyen pozitív hatásai vannak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.