notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Biztonságos lakás babáknak: hogy ne kelljen aggódnod az esetleges sérülések miatt!

hirdetes

Így tedd bababiztossá a lakást!

helloladies.hu

Amikor csemeténk mászni kezd, nagyon fontos, hogy baba biztossá tegyük a lakást. Az első gyereknél még nem is gyanítjuk, hogy mennyi veszélyforrás van otthonunkban. Az a feladatunk, hogy ezeket megtaláljuk, és biztosítsuk, hogy csemeténk semmilyen sérülést ne szenvedjen, és értékes dolgaink is megússzák lehetőleg törés nélkül. Összeállítottunk egy listát arról, hogy mi mindenre kell figyelnünk a bababiztos környezet kialakítása érdekében!

Bababiztos lakás

Vigyázat! Konnektorok!


Ahhoz, hogy gyermekünk közvetlen környezetét biztosítsuk, mindenekelőtt konnektorvédőkre van szükség, melyből többféle létezik: ragasztócsíkkal rögzíthető, kulcsos konnektorvédő, un. vakdugó, és különböző márkanevekkel illetett konnektorvédők a Chicco-tól, Lindamtól. Ezzel az egyik veszélyforrást elkerülhetjük.


Más elektromos berendezéseket (tv, hifi) is áramtalanítani kell, ha nem használjuk. Nem lehetünk ott állandóan a baba nyomában. Meg különben is, mérhetetlen vágyat érez, ha gombokat és kapcsolókat lát. Nagyon hamar rájövünk arra, hogy a megelőzés a leghatékonyabb mód, hiszen nehéz lenne meggyőzni a kúszó-mászót ebben a korban arról, hogy az elektromos berendezések felfedezéséhez még túl kicsi. Tehát a stressz elkerülése érdekében egyszerűen csak húzzuk ki a készülék dugóját a konnektorból. Csemeténket így megvédhetjük az áramütéstől, amelyet egyébként oly sok technika iránt érdeklődő kis felfedező megtapasztalna. Ehelyett így megigézi őt a távirányítók hangerőt szabályozó gombja, azon kísérletezik. Ezt követően felfedezi a bekapcsoló gombot. És ha már be van kapcsolva a tv, akkor ismét hangerősítés következik…  

Tegyük biztonságossá a bútort!


Mivel már a baba megszületése előtt berendezzük a gyerekszobát, mindenképp előre kell gondolnunk, amikor gyermekünk kúszni-mászni fog. Különös tekintettel a mászó korára, amikor belekapaszkodik a bútorba, megpróbál felállni, illetve néha már fel is áll. Ezért nagyon fontos, hogy a falnál lévő szekrények biztosítva legyenek, ne boruljanak fel.

hirdetes


Ma már asztal sarok védőket és hasonlókat is be lehet szerezni a teljesebb biztosítás érdekében. Ezek kiválasztása közben mindenki eldöntheti, hogy mit tart hasznosnak vagy túlzásnak. Mindenesetre fontos a szekrényajtókat mind a konyhában, mind a fürdőszobában kúszó-mászóktól, totyogóktól zárva tartani, mert azok veszélyforrást jelenthetnek rájuk (mosószerek, mosogatószerek, samponok, szappanok és társaik). Ha a szekrényajtó mögött szemetes kuka található, akkor ezt is gyerekbarát övezetté kell átalakítani, mert a kuka iránt is kifejezett vonzalmat éreznek a tipegő-topogók. És ami még fájdalmat okozhat nekik, az a szekrény nyílásában felejtett ujjacskák, mely szerencsésebb esetben egy anyai puszival orvosolható.


hirdetes
Lépcsők és szobanövények


Ha lakásunkban vagy házunkban lépcsők vannak, hamar eljön az az idő, amikor a kis pelenkás lépcső-felfedezőútra indul. A gyermek leeshet a lépcsőről és rövidebb, hosszabb ideig tartó sérülést szerezhet. Ezért nekünk kell gondoskodni a lépcső biztonságossá tételéről. Például a klasszikus lépcső védőráccsal, melyet általában fából készítenek és az első lépcsőfokhoz rögzítenek. Ez csak a szülő által nyitható, jól záródó bababiztos zárszerkezettel rendelkezik. Meg kell még említenünk azokat a szülőket, akik a lépcsővédő rács mellőzése mellett döntenek, mondván, hogy a gyereknek meg kell tanulni a lépcső használatát, ehhez pedig gyakorlásra van szükség. Ebben az esetben fokozottabb figyelmet kell szentelnünk gyermekünknek.


A gyerekek előszeretettel tépkedik le a virágok leveleit, amikor először találkoznak velük. Ezen kívül gyakran előfordul, hogy a levél rángatása közben felborítják a növényt cserepestül, játszani kezdenek a virág földjével. Ezért érdemes virágainkat a gyerek számára elérhetetlen magasságba helyezni, és minél hamarabb megtanítani neki, hogy mire való a virág, és hogy a homokozás többnyire a játszóren történik.


A megfelelő mértékű elővigyázatosság és óvintézkedés mellett majdnem teljesen nyugodtak maradhatunk afelől, hogy gyermekünk biztonsággal indul el a lakásban felfedező útjára.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

A háztartási munkákat 50-50%-ban kellene felosztani a partnereddel

2020-08-19

A háztartási munkákat 50-50%-ban kellene felosztani a partnereddel

Mikor érezheted magad igazán szerencsésnek? Ha találsz egy olyan férfit, aki nem csak szeret és megbecsül, de végre túllépett azon, hogy elvárja, hogy minden házimunkát a nő csináljon és meleg vacsorával várja őt haza.


Család gyerek