X Értesülj kedvenc témáidról elsőkézből! Iratkozz fel hírlevelünkre!
https://www.helloladies.hu/ hírlevél feliratkozás

Farsangi bonyodalom: Einstein legyek vagy Dalai Láma?

Bizarr farsangi jelmezek a nagyvilágból

helloladies.hu
hirdetes

Elmúlt a Karácsony, túléltük a Szilvesztert is, és így, január vége felé haladván a kisgyerekes szülőket (és persze a srácokat is) egyetlen egy dolog foglalkoztatja igazán: nyakunkon a Farsang! Méghozzá lóléptekkel.

 

"Albert Einstein" kicsiben

Sokan többféleképpen is nekilátnak a készülődésnek, és sülnek majd a fánkok, varródnak a jelmezek, vagy ezek hiányában csikorognak a berozsdásodott kerekek az agyunkban, hogy mit is csináljunk vagy találjunk ki, amit eddig még nem. Vagy amit más még nem. Hisz ilyenkor megy ám a versengés már az egészen apróknál is az oviban, hogy valamilyen extra jelmeze lehessen a gyereknek. Mindenki lázasan készülődik hát: ki varr, ki kölcsönöz, ki pedig Pató Pál úr után szabadon még halogatja a dolgok kézbevételét. Az viszont biztosra vehető, hogy gyerkőceink gőzerővel készülnek a farsangra. Az alábbiakban bemutatunk pár különleges vagy szimplán csak bizarr jelmezt, melyeknél nem feltétlenül lehet majd eldönteni, hogy ki számára is bír inkább jelentéstartalommal: szülő vagy gyerek.


1., Albert Einstein  

 

A fenti nevet senkinek sem kell bemutatni, azt gondolom, főleg, hogy a képen szereplő kisfiú jelmeze is elég élethűre sikeredett, ehhez kétség sem férhet. Vajon arról is van némi fogalma a csöppnek, hogy voltaképpen kit is személyesít meg?

hirdetes

 

 

 

2., Törpök   


A Hupikék törpikék egy világszerte ismert és kedvelt mesesorozat, melyet a mai napig vetítenek és ismételnek számos országban. A mai gyerkőcök közül se nagyon találni olyat, aki ne lenne tisztában Tréfi, Dulifuli vagy Törpilla nevével – Törpapáról és a csúf, kopasz Hókuszpókról nem is beszélve. A két kis kékség a fenti képen igazán cukin adja elő, milyen is, ha már törpkorban dúl a szerelem.

 

kép: Etsy

 

 

 

3., Dalai Láma


Tendzin Gyaco. Mond ez a név valamit? Ha igen, ha nem, bizony ő látható a képen – egy cuki baba formájában, aki úgy döntött, hogy a szülei segítségével a 14. Dalai Lámának öltözik a jeles esemény alkalmából. Egészen megkapó, hogy szinte erőlködés nélkül sikerül hoznia a figurát.


kép: imgur

 

 

 

4., Ollókezű Edward   

 

Bizonyára van, aki még emlékszik a címszereplőre, akit annak idején (még 1990-ben) Johnny Depp alakított az azonos című filmben, melyet Golden Globe-ra, valamint Oscarra is jelöltek egy évvel később. A képen látható kisfiú talán még nem látta az említett filmet, hiszen elég kicsi, maga az alkotás pedig ugyan egy kedves történet, de elég ijesztő jelmezben előadva. Mindenesetre bárhogyan is van, sikerült élethűen hoznia a figurát.

hirdetes


Egyik elképesztőbb, mint a másik. Ötletesnek ötletes mind, nincs is semmi gond, viszont a törpöket kivéve nem igazán nevezhetjük a jelmezeket gyereknek valóknak. Láthatjuk, hogy a szülői fantázia tárháza jóformán kifogyhatatlan, és hogy az itthon hagyományosnak számító mesefigurák, aktuális hősök, tűzoltók, katonák, hercegnők és pónik itt labdába sem rúghatnak. A kérdés már csupán az, hogy vajon ki csodálkozott jobban, mikor kezet fogtak: Albert Einstein vagy Ollókezű Edward?


kép: instructables

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
482 676
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 921 559
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 168

Átlagos értékelés: 4.9