notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megható, bölcsességekkel teli búcsúlevél az 5 unokának

hirdetes

Megható, bölcsességekkel teli búcsúlevél az 5 unokának

helloladies.hu

James K. Flanagan lánya unszolására leírta az évek során összegyűlt bölcsességeket, tanácsokat, és tapasztalatokat, melyről úgy gondolta, hogy majd jó tanácsként szolgálhatnak 5 unokájának a nagybetűs Életben. Akkor még nem tudhatta, hogy ez egyben búcsúlevél is lesz. Ugyanis fél évre rá váratlanul meghalt szívrohamban. A levelet később nyilvánosságra hozta lánya, mivel úgy gondolta, hogy édesapja soraiból nemcsak az unokák tanulhatnak majd.

Egy nagypapa bölcs tanácsai, tapasztalatai az életről

Kedves Ryan, Conor, Brendan, Charlie, and Mary Catherine,

Az én bölcs és gondos lányom noszogatott, hogy írjam le ezeket a fontos dolgokat, amiket megtanultam az életről. 2012. április 8-án kezdem, a 72 születésnapomon.

-  Mindegyikőtök Isten csodálatos ajándékai vagytok, mind a családotok, mind az egész világ számára! Emlékezzetek erre kétségek és csüggedés esetén!

- Ne féljetek senkitől és semmitől! Ne add fel az álmaidat, bármilyen nehéznek is tűnnek! A legtöbb ember nem azt csinálja, amit szeretne. Te ne ess ebbe a hibába!

Akik nem hoznak neked húslevest, ha beteg vagy, akik nem állnak melléd a bajban, azok nem is számítanak!

- Óvakodj a savanyú lelkű pesszimistáktól, akik mindig azt mondják: igen, de mi van akkor, ha.  A legrosszabb az életben hátranézni és mondani- így kellett volna csinálni. Rizikózz, csinálj hibákat!

- Mindenki a világon mindenki átlagember. Néhányan vicces kalapot hordanak, vagy titulusaik vannak, erősek és azt gondolják, ők felettünk valók, mert most (ideiglenesen) komoly rangjuk van. Ne higgy nekik! Kétségeik és félelmeik vannak nekik és, és ők is esznek, isznak, alszanak, szellentenek, mint bárki más.

hirdetes

- Csinálj egy bakancs listát azokról a dolgokról, amit meg akarsz csinálni: elutazni bizonyos helyekre, szakmát és nyelvet tanulni, különleges emberrel találkozni. Legyen hosszú lista és mindenáldott nap tegyél érte! Ne mondd azt, hogy majd holnap vagy jövő hónapban vagy jövő évben. Nincs holnap, nincs megfelelő idő elkezdeni valamit, kivéve most!

- Gyakorold az ír közmondást: dicsérd a gyereket, és kivirul!

- Legyetek kedvesek mindenkivel! Sose tudhatjátok ki, milyen fájdalmat cipel magában, és hogy szüksége van-e a támogatásra… Segíts az embereknek, főleg a gyengéknek, félénkeknek és a gyerekeknek!
 

Egy nagypapa bölcs tanácsai, tapasztalatai az életről

-  Olvass könyveket, amennyit csak tudsz!  Az öröm csodálatos forrása, bölcsességet és inspirációt meríthetsz belőle! Nem kell hozzá se akksi, se töltő, és bárhová magatokkal vihetitek…

-  Légy igazságos!

hirdetes

- Utazgass! Mindig, de főleg, amíg fiatal vagy. Ne várj arra, hogy legyen elég pénzed vagy arra, hogy minden renden legyen. Az soha nem lesz! Vedd az útleveledet és indulj!

- Vegyük a munkádat vagy azt, amit szeretsz csinálni. Biztosan lesznek nehézségek, de élvezd a munkádat. Óvakodj attól, hogy csak pénzért vállalj munkát, mert az megöli a lelket!

-  Ne ordíts! Nem működik, mert sért másokat és magadat is. Valahányszor kiabáltam, sikertelen voltam.

-  Ne csatlakozz a katonasághoz vagy más szervezethez, amely gyilkolásra képez!

-  Tartsd meg a gyerekeknek tett ígéretedet! Ne mondd, hogy "meglátjuk", mikor azt gondolod, nem. A gyerekek az igazat várják, mondd nekik kedvesen, szeretettel!

-  Sose mondd, hogy szeretsz valakit, ha nem igaz!

- Élj harmóniában a természettel! Menj kirándulni, a hegyekbe, tengerhez, erdőbe, pusztára. Fontos a lelkednek.

- Öleld meg azokat, akiket szeretsz! Mondd el nekik, milyen sokat számítanak neked! Ne várj addig, amíg túl késő lesz!

- Légy hálás! Ahogy az írek mondják: ez a nap az életünkben nem jön még egyszer!  Élj mindennap ezzel a gondolattal!


 

Forrás: http://sftimes.co

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

Így szabadulj meg a bolháktól - mérgek nélkül!

2020-06-29

Így szabadulj meg a bolháktól - mérgek nélkül!

Tudtad, hogy egy bolha 150-szer nagyobbat tud ugrani, mint a testhossza? Ez alapján nem is meglepő, hogy milyen könnyen átugranak az emberre, és elterjednek az otthonunkban. Szeretnéd a családodat, a házi kedvencedet és az otthonodat megszabadítani a bolháktól? Használd ezeket a természetes praktikákat és felejtsd el a káros anyagokat!

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz gyereket

2020-07-01

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz...

Egyre több az olyan nő, aki nem vállal gyereket. Ez lehet, hogy meglep néhány újdonsült anyukát, aki épp egy izgő-mozgó babáról gondoskodik, de a valóság az, hogy tudományos szempontból ha valaki úgy dönt, hogy nem lesz gyereke, igazából jó ötlet. Ha ezt az oldalát megértetted és áttérünk a személyes szempontra, még több értelme lesz.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
16 143
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 483 067
Család Egészséges életmód Érdekességek Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Kisfiú Kislány Tanács