notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megható, bölcsességekkel teli búcsúlevél az 5 unokának

hirdetes

Megható, bölcsességekkel teli búcsúlevél az 5 unokának

helloladies.hu

James K. Flanagan lánya unszolására leírta az évek során összegyűlt bölcsességeket, tanácsokat, és tapasztalatokat, melyről úgy gondolta, hogy majd jó tanácsként szolgálhatnak 5 unokájának a nagybetűs Életben. Akkor még nem tudhatta, hogy ez egyben búcsúlevél is lesz. Ugyanis fél évre rá váratlanul meghalt szívrohamban. A levelet később nyilvánosságra hozta lánya, mivel úgy gondolta, hogy édesapja soraiból nemcsak az unokák tanulhatnak majd.

Egy nagypapa bölcs tanácsai, tapasztalatai az életről

Kedves Ryan, Conor, Brendan, Charlie, and Mary Catherine,

Az én bölcs és gondos lányom noszogatott, hogy írjam le ezeket a fontos dolgokat, amiket megtanultam az életről. 2012. április 8-án kezdem, a 72 születésnapomon.

-  Mindegyikőtök Isten csodálatos ajándékai vagytok, mind a családotok, mind az egész világ számára! Emlékezzetek erre kétségek és csüggedés esetén!

- Ne féljetek senkitől és semmitől! Ne add fel az álmaidat, bármilyen nehéznek is tűnnek! A legtöbb ember nem azt csinálja, amit szeretne. Te ne ess ebbe a hibába!

Akik nem hoznak neked húslevest, ha beteg vagy, akik nem állnak melléd a bajban, azok nem is számítanak!

- Óvakodj a savanyú lelkű pesszimistáktól, akik mindig azt mondják: igen, de mi van akkor, ha.  A legrosszabb az életben hátranézni és mondani- így kellett volna csinálni. Rizikózz, csinálj hibákat!

- Mindenki a világon mindenki átlagember. Néhányan vicces kalapot hordanak, vagy titulusaik vannak, erősek és azt gondolják, ők felettünk valók, mert most (ideiglenesen) komoly rangjuk van. Ne higgy nekik! Kétségeik és félelmeik vannak nekik és, és ők is esznek, isznak, alszanak, szellentenek, mint bárki más.

hirdetes

- Csinálj egy bakancs listát azokról a dolgokról, amit meg akarsz csinálni: elutazni bizonyos helyekre, szakmát és nyelvet tanulni, különleges emberrel találkozni. Legyen hosszú lista és mindenáldott nap tegyél érte! Ne mondd azt, hogy majd holnap vagy jövő hónapban vagy jövő évben. Nincs holnap, nincs megfelelő idő elkezdeni valamit, kivéve most!

- Gyakorold az ír közmondást: dicsérd a gyereket, és kivirul!

- Legyetek kedvesek mindenkivel! Sose tudhatjátok ki, milyen fájdalmat cipel magában, és hogy szüksége van-e a támogatásra… Segíts az embereknek, főleg a gyengéknek, félénkeknek és a gyerekeknek!
 

Egy nagypapa bölcs tanácsai, tapasztalatai az életről

-  Olvass könyveket, amennyit csak tudsz!  Az öröm csodálatos forrása, bölcsességet és inspirációt meríthetsz belőle! Nem kell hozzá se akksi, se töltő, és bárhová magatokkal vihetitek…

-  Légy igazságos!

hirdetes

- Utazgass! Mindig, de főleg, amíg fiatal vagy. Ne várj arra, hogy legyen elég pénzed vagy arra, hogy minden renden legyen. Az soha nem lesz! Vedd az útleveledet és indulj!

- Vegyük a munkádat vagy azt, amit szeretsz csinálni. Biztosan lesznek nehézségek, de élvezd a munkádat. Óvakodj attól, hogy csak pénzért vállalj munkát, mert az megöli a lelket!

-  Ne ordíts! Nem működik, mert sért másokat és magadat is. Valahányszor kiabáltam, sikertelen voltam.

-  Ne csatlakozz a katonasághoz vagy más szervezethez, amely gyilkolásra képez!

-  Tartsd meg a gyerekeknek tett ígéretedet! Ne mondd, hogy "meglátjuk", mikor azt gondolod, nem. A gyerekek az igazat várják, mondd nekik kedvesen, szeretettel!

-  Sose mondd, hogy szeretsz valakit, ha nem igaz!

- Élj harmóniában a természettel! Menj kirándulni, a hegyekbe, tengerhez, erdőbe, pusztára. Fontos a lelkednek.

- Öleld meg azokat, akiket szeretsz! Mondd el nekik, milyen sokat számítanak neked! Ne várj addig, amíg túl késő lesz!

- Légy hálás! Ahogy az írek mondják: ez a nap az életünkben nem jön még egyszer!  Élj mindennap ezzel a gondolattal!


 

Forrás: http://sftimes.co

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!


Család Egészséges életmód Érdekességek Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Kisfiú Kislány Tanács