notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megható, bölcsességekkel teli búcsúlevél az 5 unokának

Megható, bölcsességekkel teli búcsúlevél az 5 unokának

helloladies.hu
hirdetes

James K. Flanagan lánya unszolására leírta az évek során összegyűlt bölcsességeket, tanácsokat, és tapasztalatokat, melyről úgy gondolta, hogy majd jó tanácsként szolgálhatnak 5 unokájának a nagybetűs Életben. Akkor még nem tudhatta, hogy ez egyben búcsúlevél is lesz. Ugyanis fél évre rá váratlanul meghalt szívrohamban. A levelet később nyilvánosságra hozta lánya, mivel úgy gondolta, hogy édesapja soraiból nemcsak az unokák tanulhatnak majd.

Egy nagypapa bölcs tanácsai, tapasztalatai az életről

Kedves Ryan, Conor, Brendan, Charlie, and Mary Catherine,

Az én bölcs és gondos lányom noszogatott, hogy írjam le ezeket a fontos dolgokat, amiket megtanultam az életről. 2012. április 8-án kezdem, a 72 születésnapomon.

 

-  Mindegyikőtök Isten csodálatos ajándékai vagytok, mind a családotok, mind az egész világ számára! Emlékezzetek erre kétségek és csüggedés esetén!

 

- Ne féljetek senkitől és semmitől! Ne add fel az álmaidat, bármilyen nehéznek is tűnnek! A legtöbb ember nem azt csinálja, amit szeretne. Te ne ess ebbe a hibába!

Akik nem hoznak neked húslevest, ha beteg vagy, akik nem állnak melléd a bajban, azok nem is számítanak!

 

- Óvakodj a savanyú lelkű pesszimistáktól, akik mindig azt mondják: igen, de mi van akkor, ha.  A legrosszabb az életben hátranézni és mondani- így kellett volna csinálni. Rizikózz, csinálj hibákat!

 

- Mindenki a világon mindenki átlagember. Néhányan vicces kalapot hordanak, vagy titulusaik vannak, erősek és azt gondolják, ők felettünk valók, mert most (ideiglenesen) komoly rangjuk van. Ne higgy nekik! Kétségeik és félelmeik vannak nekik és, és ők is esznek, isznak, alszanak, szellentenek, mint bárki más.

hirdetes

 

- Csinálj egy bakancs listát azokról a dolgokról, amit meg akarsz csinálni: elutazni bizonyos helyekre, szakmát és nyelvet tanulni, különleges emberrel találkozni. Legyen hosszú lista és mindenáldott nap tegyél érte! Ne mondd azt, hogy majd holnap vagy jövő hónapban vagy jövő évben. Nincs holnap, nincs megfelelő idő elkezdeni valamit, kivéve most!

 

- Gyakorold az ír közmondást: dicsérd a gyereket, és kivirul!

 

- Legyetek kedvesek mindenkivel! Sose tudhatjátok ki, milyen fájdalmat cipel magában, és hogy szüksége van-e a támogatásra… Segíts az embereknek, főleg a gyengéknek, félénkeknek és a gyerekeknek!
 

Egy nagypapa bölcs tanácsai, tapasztalatai az életről

-  Olvass könyveket, amennyit csak tudsz!  Az öröm csodálatos forrása, bölcsességet és inspirációt meríthetsz belőle! Nem kell hozzá se akksi, se töltő, és bárhová magatokkal vihetitek…

 

-  Légy igazságos!

hirdetes

 

- Utazgass! Mindig, de főleg, amíg fiatal vagy. Ne várj arra, hogy legyen elég pénzed vagy arra, hogy minden renden legyen. Az soha nem lesz! Vedd az útleveledet és indulj!

 

- Vegyük a munkádat vagy azt, amit szeretsz csinálni. Biztosan lesznek nehézségek, de élvezd a munkádat. Óvakodj attól, hogy csak pénzért vállalj munkát, mert az megöli a lelket!

 

-  Ne ordíts! Nem működik, mert sért másokat és magadat is. Valahányszor kiabáltam, sikertelen voltam.

 

-  Ne csatlakozz a katonasághoz vagy más szervezethez, amely gyilkolásra képez!

 

-  Tartsd meg a gyerekeknek tett ígéretedet! Ne mondd, hogy "meglátjuk", mikor azt gondolod, nem. A gyerekek az igazat várják, mondd nekik kedvesen, szeretettel!

 

-  Sose mondd, hogy szeretsz valakit, ha nem igaz!

 

- Élj harmóniában a természettel! Menj kirándulni, a hegyekbe, tengerhez, erdőbe, pusztára. Fontos a lelkednek.

 

- Öleld meg azokat, akiket szeretsz! Mondd el nekik, milyen sokat számítanak neked! Ne várj addig, amíg túl késő lesz!

 

- Légy hálás! Ahogy az írek mondják: ez a nap az életünkben nem jön még egyszer!  Élj mindennap ezzel a gondolattal!


 

Forrás: http://sftimes.co

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

2020-03-20

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

Csak rohanunk és rohanunk. Elfelejtjük, hogy miért dolgozunk oly keményen és hogy merre fele tartunk. Most belassult a világ és lehetőséget kaptunk értékelni, amink van.

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

2018-12-20

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

Mindannyian átéltünk már fogorvosnál töltött kellemetlen perceket. Mi lehet a megoldás, ha a gyereket kell elvinni hozzá, és ő is ugyanúgy retteg, mint mi?

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

2019-07-09

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

Egy család kettészakadásakor az esetek többségében az anyukához kerülnek a gyerekek, ami azt jelenti, hogy nagy részük csak ritkán léphetnek kapcsolatba édesapjukkal (ha egyáltalán van erre lehetőség). Természetesen egy jó anyuka mindent megtesz azért, hogy gyermekének hiánymentes nevelést biztosítson, de kétségtelen, hogy a páros nevelésnek olyan

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

2019-06-15

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

Habár a mai gyerekek a kommunikáció sokkal több formáját ismerik, mint az előző generációk, gyakran még így is kihívás lehet rávenni őket, hogy megnyíljanak szüleik előtt, és betekintést kínáljanak saját életükbe.

Bababiztos otthon

2019-01-15

Bababiztos otthon

Évente több mint 2 millió gyerek sérül meg a saját otthonában. A te lakásod biztonságos a kisbabád számára? Olvasd el, hogyan teheted biztonságossá otthonodat!

Elválasztás fokozatosan

2019-01-15

Elválasztás fokozatosan

Nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen minden baba más! De egy éves kora körül már meg kell kezdeni az elválasztást fokozatosan. Olvasd el, mit kell tudnod róla!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
429 086
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 400 460
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 114

Átlagos értékelés: 4.9