notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 ok, amiért nagyon megéri cruelty free (állatkísérlet mentes) kozmetikumokat választani

hirdetes

5 ok, amiért nagyon megéri cruelty free (állatkísérlet mentes) kozmetikumokat választani

VN

Íme egy érdekes és nem túl szórakoztató tény: csak az Egyesült Államokban évente több mint 100 millió állatot kínoznak meg és ölnek meg állatkísérletek miatt. Ez az állatkísérlet magában foglalhatja a bőr égetését, a gyógyszerek beadását, a mérgezést, a mérgező anyagok belélegzését és sok más olyan eljárást, amelyek az állatokat traumatizálják, betegségekkel fertőzik meg, és a legrosszabb esetben meghalnak. Talán már ez is egy határozottan jó ok lenne arra, hogy csak állatkísérlet mentes kozmetikumokat emelj le a polcról, de mutatunk még.

cruelty free kozmetikumok előnyei

A Cruelty Free bőrápoló termékek egészségesebbek

A Cruelty Free termékek általában egészségesebbek és kevésbé mérgezőek a bőrre. Ennek az az oka, hogy a legtöbb hagyományos bőrápoló termék tele van méreganyagokkal és durva vegyi anyagokkal, amelyek többségének eredetét nem is ismerheti a felhasználó. A bőröd a test legnagyobb szerve, és ha egy termék negatívan hat a bőrödre, akkor biztos lehet benne, hogy hatással lesz általános egészségedre. Ha vegán és cruelty free termékekre választasz, olyan természetes összetevőket tartalmazó bőrápoló termékeket választ, amelyek kevésbé valószínű, hogy negatív mellékhatásokkal járnak, és nem okoznak kárt.

Az állatkísérletek kegyetlenek

A bőrápoló termékek állatokon való tesztelése kegyetlen, és ha más okból nem is, az állatok bántalmazása elegendő motivációnak kell lennie a kegyetlen bőrápoló márkák elhagyására. Eltekintve attól, hogy ezeket az állatokat kegyetlen gyakorlatoknak vetik alá, amelyek a végén megkínozzák és megölik őket, kis ketrecekbe zárják őket, és embertelen körülmények között tartják őket. Nincs olyan, hogy fájdalommentes állatkísérlet, ezért ne dőljön be neki. Ezek az állatok egész életük során nagy szenvedésnek és traumának vannak kitéve, és egyetlen állat sem érdemli meg, hogy ilyen félelemben és szenvedésben éljen.

hirdetes

Állatkísérletek nem szükségesek

Mint korábban említettük, az állatkísérletek teljesen elkerülhetők. Tanulmányok kimutatták, hogy az állatkísérletek eredményei nem meggyőzőek, ami azt jelenti, hogy még ha bizonyos összetevők és termékek átmennek is az állatkísérleteken, előfordulhat, hogy még mindig nem elég biztonságosak az emberi használatra. Ezenkívül az állatkísérleteknek vannak jobb alternatívái, például az in vitro vizsgálatok, amelyek biztonságosabbak és meggyőzőbb eredményeket adnak. De sok bőrápoló márka még mindig alkalmaz állatkísérleteket, mert az „alacsony költségű”, bár meglehetősen nem biztonságos. Ez a gyakorlat etikátlan, és nem szabad támogatni.

hirdetes

Rengeteg biztonságos kozmetikai összetevő található

Az állatkísérletek azon az elgondoláson alapulnak, hogy a bőrápoló termékekben bizonyos vegyi anyagokat kell tesztelni, mielőtt forgalomba kerülnének. Nos, ez logikusnak tűnik, ha minden összetevő nem lenne biztonságos, és mint ilyen, tesztelni kellene. Azonban több ezer természetes és szerves összetevő létezik, amelyekről bebizonyosodott, hogy biztonságosak és toxinmentesek, amelyeket a cégek felhasználhatnak termékeik összeállításához. A legtöbb vállalat azonban előnyben részesíti a potenciálisan káros vegyi anyagokat és összetevőket gyakran a nyereség növelése érdekében. Így amikor olyan bőrápoló termékeket használ, amelyek nem cruelty-mentesek, potenciálisan saját egészsége rovására burkolja ki e márkák zsebeit. Válassz olyan természetes összetevőkből álló készítményeket, amik nem tesztelnek állatokon, mert nem kell, hiszen csupán olyan anyagokat használnak, mint a méz, argánolaj, más olajok, vagy a gyapjúzsír, részletek itt. A Ceralbin testápoló krémek nemcsak az állatoknak, hanem neked is kedveznek, mert nagyon hatékonyak, miközben nem irritálják a bőrt. 

A Cruelty Free bőrápoló termékek megfizethetőbbek

Átlagosan a bio- és cruelty free bőrápoló termékek általában nem olyan drágák, mint a nem kegyetlen termékek, amelyek vegyi összetevőket használnak. Például az olyan sminkmárkákat, mint a MAC, az Esté Lauder vagy a Clinique, még mindig állatokon tesztelik, és ezeknek a márkáknak meglehetősen magas ára van. Nézd meg a csomagoláson a kis rózsaszín ugráló nyuszi címkéjét, mert ők büszkék kedves gyártási folyamataikra, és igazán jól csinálják a dolgokat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes