notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csinálj magadnak mutatós ékszereket!

hirdetes

Csinálj magadnak mutatós ékszereket!

Puskás Rékka

Te is szereted a színes gyöngyökből készült ékszereket? A vékony drótból hajlított csigákat és kacskaringókat? Szemeztél már az ötlettel, hogy esetleg te is kipróbálod a készítésüket? Egyes formák és technikák egyáltalán nem nehezek, ellenben roppant mutatósak, ezért, ha szereted a kézügyességet próbára tevő hobbikat, érdemes lehet ebbe is belekóstolni egy kicsit! Ebben a cikkben útmutatót találsz, hogyan is fogj hozzá!

Gyönyörű drótékszerek készítése

Mire lesz szükséged hozzá?

Természetesen ez nagyban függ attól, hogy mennyire vágsz bele komolyan, mennyi energiát vagy hajlandó belefektetni és mennyire bonyolult dolgokra vállalkozol. Ha az alapoknál messzebb tervezel merészkedni, akkor érdemes beszerezni néhány fogót: kerek hosszúcsőrű fogót, laposfogót és csípőfogót (mivel finom ékszereket készülsz csinálni, és a legvastagabb drót is csak annyira lehet vastag, hogy átmenjen a gyöngyön, ezért javasolt a kisebb fogók előnyben részesítése). Szükség lesz még ékszerdrótra, ez is több vastagságban és számos színben elérhető, mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja. Bár, ha fülbevalót készül valaki csinálni, és a fülcimpán áthaladó ívet is ő készíti, akkor olyat kell venni, ami olyan vékony, mint egy sima fülbevaló. A nagyon vékonnyal az a baj, hogy olyan, mint a damil, és sérüléseket tud okozni a fülcimpában. De igazából sokkal egyszerűbb megvenni a fülbevaló alapokat, és azt beépíteni. Ha gyűrűt, esetleg medált csinál valaki, azokhoz is kell alapokat venni, hobbiboltban, amit aztán ki lehet díszíteni, illetve kapcsokat is a karkötők, nyakláncok zárásához. Ezeken kívül már csak gyöngyökre lesz szükség, ez viszont már végképp fakultatív, hogy kinek milyen gyöngyök tetszenek, kisebbek, nagyobbak, áttetszők vagy mintásak. Ha a gyöngyökből mintákat, formákat is szeretnél készíteni, akkor viszont venni kell hozzá abból a drótból is, ami szinte hajszálvastagságú, mert ahhoz elég merev, hogy az állatok, virágok, minták formáját megtartsák.

hirdetes

A dróthajlítás alapjai

Ahhoz, hogy később el tudjak magyarázni mintákat, meg kell érteni az egyes elemeket. Drótból nagyon sok minden készíthető el, a köveken (esetünkben gyöngyökön) kívül ez teszi ki az ékszer nagyját. Lehet hajlítani kapcsokat, fülbevaló íveket, szemeket. Lehet egy szem, ami egyetlen karika, vagy dupla szem, ami egy S betűre hasonlít, aminek a szárait tovább húzták és lett belőle egy 8-as, egyforma karikákból. Ez utóbbira gyöngyöt is lehet csempészni. Egy ilyen szemet úgy kell csinálni, hogy a csőrös fogóval megcsippentjük a drótot a végénél, majd egy határozott mozdulattal tekerünk rajta egyet, így a „csőrben” már egy karika fog csücsülni. Ahol szeretnénk, hogy a másik hurok legyen, ott hasonlóan kell eljárni. Minél nagyobb hely van a két hurok között, annál több gyöngy fér rá, ugyanakkor minél nagyobb szemelvényekből áll egy ékszer, annál kényelmetlenebb viselni.

hirdetes

A gyöngyfűzés az ékszerkészítésben vagy annyiból áll, mint az oviban, ahol a zsinórra egymás után fel kell fűzögetni a gyöngyöket, vagy pedig olyan mintákból, amiket nem nehéz elkészíteni, de elmagyarázni az, ezért érdemes keresni ilyen videókat, az interneten rengeteg féle van.

A következő oldalon várnak minta ötletek is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Te sem tudod elképzelni magad habos-babos ruhában a Nagy Napon? – Léteznek egyszerű alternatívák modern nők számára!

2022-07-20

Te sem tudod elképzelni magad habos-babos ruhában a Nagy Napon? – Léteznek...

Te sem rajongsz a hagyományos esküvői ruhákért? Akkor szerencséd van mert az esküvői divat egyre szerte ágazóbb és már számtalan alternatívában vonulhatsz

Trendriadó: trendi szandálcipők 2022 nyarára

2022-06-23

Trendriadó: trendi szandálcipők 2022 nyarára

Az idei trendek számtalan különlegességet tartogatnak a számunkra. Ilyen például 2022 szandáltrendje is, aminek a középpontjában ezek a szandálcipők állnak.

Íme a megoldás, ha úgy érzed, hogy nagyon száraz a bőröd a téli hónapokban

2022-01-13

Íme a megoldás, ha úgy érzed, hogy nagyon száraz a bőröd a téli hónapokban

A hidegebb éghajlaton élők számára a hideg, száraz téli levegő is okozhat bőr szárazságot. Sajnos ebben telente mi is részesülünk. Vajon mit lehetne tenni ellene?

5 spórolós esküvői dekorötlet, ami feldobja az egész hangulatot

2021-03-03

5 spórolós esküvői dekorötlet, ami feldobja az egész hangulatot

következőkben mutatunk 5 olcsó, mégis mutatós esküvői dekorötletet, ami nemcsak nagyon jól mutat az esküvőtökön, hanem tökéletessé teszi az egész Nagy Napot!

Száraz bőr a lábon? Így ápold a bőrt a lábadon!

2021-05-21

Száraz bőr a lábon? Így ápold a bőrt a lábadon!

Ha bőrápolásról van szó, akkor legtöbbeknek az arc bőrére korlátozódik a gondolata, pedig a test más, területeire is érdemes gondolni, például a lábakra!

Így tárold az ékszereidet, hogy rendezettek és gubancmentesek legyenek!

2020-06-15

Így tárold az ékszereidet, hogy rendezettek és gubancmentesek legyenek!

Te is imádod az ékszereket, kiegészítőket? Lehet, hogy van egy külön fiókod a kedvenc gyűrűidnek, karkötőidnek, bizsuidnak, vagy csak itt-ott tartasz belőlük egy-egy tárolón, nem számít mennyi helyed van, megmutatjuk, hogyan tárolhatod őket, hogy könnyedén megtaláld azt, amire szükséged van. Használd ezeket az ötleteket és többé nem kell bogozgatno