notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csinálj magadnak mutatós ékszereket!

hirdetes

Csinálj magadnak mutatós ékszereket!

Puskás Rékka

Te is szereted a színes gyöngyökből készült ékszereket? A vékony drótból hajlított csigákat és kacskaringókat? Szemeztél már az ötlettel, hogy esetleg te is kipróbálod a készítésüket? Egyes formák és technikák egyáltalán nem nehezek, ellenben roppant mutatósak, ezért, ha szereted a kézügyességet próbára tevő hobbikat, érdemes lehet ebbe is belekóstolni egy kicsit! Ebben a cikkben útmutatót találsz, hogyan is fogj hozzá!

Gyönyörű drótékszerek készítése

Mire lesz szükséged hozzá?

Természetesen ez nagyban függ attól, hogy mennyire vágsz bele komolyan, mennyi energiát vagy hajlandó belefektetni és mennyire bonyolult dolgokra vállalkozol. Ha az alapoknál messzebb tervezel merészkedni, akkor érdemes beszerezni néhány fogót: kerek hosszúcsőrű fogót, laposfogót és csípőfogót (mivel finom ékszereket készülsz csinálni, és a legvastagabb drót is csak annyira lehet vastag, hogy átmenjen a gyöngyön, ezért javasolt a kisebb fogók előnyben részesítése). Szükség lesz még ékszerdrótra, ez is több vastagságban és számos színben elérhető, mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja. Bár, ha fülbevalót készül valaki csinálni, és a fülcimpán áthaladó ívet is ő készíti, akkor olyat kell venni, ami olyan vékony, mint egy sima fülbevaló. A nagyon vékonnyal az a baj, hogy olyan, mint a damil, és sérüléseket tud okozni a fülcimpában. De igazából sokkal egyszerűbb megvenni a fülbevaló alapokat, és azt beépíteni. Ha gyűrűt, esetleg medált csinál valaki, azokhoz is kell alapokat venni, hobbiboltban, amit aztán ki lehet díszíteni, illetve kapcsokat is a karkötők, nyakláncok zárásához. Ezeken kívül már csak gyöngyökre lesz szükség, ez viszont már végképp fakultatív, hogy kinek milyen gyöngyök tetszenek, kisebbek, nagyobbak, áttetszők vagy mintásak. Ha a gyöngyökből mintákat, formákat is szeretnél készíteni, akkor viszont venni kell hozzá abból a drótból is, ami szinte hajszálvastagságú, mert ahhoz elég merev, hogy az állatok, virágok, minták formáját megtartsák.

hirdetes

A dróthajlítás alapjai

Ahhoz, hogy később el tudjak magyarázni mintákat, meg kell érteni az egyes elemeket. Drótból nagyon sok minden készíthető el, a köveken (esetünkben gyöngyökön) kívül ez teszi ki az ékszer nagyját. Lehet hajlítani kapcsokat, fülbevaló íveket, szemeket. Lehet egy szem, ami egyetlen karika, vagy dupla szem, ami egy S betűre hasonlít, aminek a szárait tovább húzták és lett belőle egy 8-as, egyforma karikákból. Ez utóbbira gyöngyöt is lehet csempészni. Egy ilyen szemet úgy kell csinálni, hogy a csőrös fogóval megcsippentjük a drótot a végénél, majd egy határozott mozdulattal tekerünk rajta egyet, így a „csőrben” már egy karika fog csücsülni. Ahol szeretnénk, hogy a másik hurok legyen, ott hasonlóan kell eljárni. Minél nagyobb hely van a két hurok között, annál több gyöngy fér rá, ugyanakkor minél nagyobb szemelvényekből áll egy ékszer, annál kényelmetlenebb viselni.

hirdetes

A gyöngyfűzés az ékszerkészítésben vagy annyiból áll, mint az oviban, ahol a zsinórra egymás után fel kell fűzögetni a gyöngyöket, vagy pedig olyan mintákból, amiket nem nehéz elkészíteni, de elmagyarázni az, ezért érdemes keresni ilyen videókat, az interneten rengeteg féle van.

A következő oldalon várnak minta ötletek is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Így dobd fel a teraszt!

2020-06-18

Így dobd fel a teraszt!

Te is szeretsz a teraszon üldögélni? Ebben a cikkben hasznos tippeket olvashatsz arról, hogyan varázsolható minden terasz, vagy erkély még hangulatosabbá!

Mit nem illik felvenni egy esküvőre?

2020-07-07

Mit nem illik felvenni egy esküvőre?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, mit vegyél fel? Ebben a cikkben megmutatom, mi az, amit mindenképp kerülj el, ha alkalomhoz illően akarsz öltözni!

Így nézz ki fiatalabbnak: Stílushibák, amiket kerülni kell

2019-10-18

Így nézz ki fiatalabbnak: Stílushibák, amiket kerülni kell

Az évek telnek, de nyugodtan hagyd, hogy az emberek csak találgassanak, hány éves is vagy valójában. Hogy lehetséges ez? Egyszerűen csak tartsd be ezeket a stílustippeket, amik visszafordítják az időt, és segítségükkel éveket letagadhatsz a korodból.

Ezektől a dolgoktól sokkal drágábbnak tűnik a szetted

2019-08-26

Ezektől a dolgoktól sokkal drágábbnak tűnik a szetted

Nem tudsz, vagy nem akarsz vagyonokat költeni a ruháidra? Nem is kell, segítünk, hogy tudod mindig feldobni valamivel a szettedet úgy, hogy összességében sokkal drágábbnak tűnjön úgy, hogy nem is kerül sokba.

A ledöbbent orvosok 18 millió forintnyi ékszert és érmét távolítottak el egy nő gyomrából

2019-07-30

A ledöbbent orvosok 18 millió forintnyi ékszert és érmét távolítottak el...

Az orvosok értetlenkedve álltak, miután meg kellett operálniuk egy nőt, hogy eltávolítsanak a gyomrából körülbelül 18 millió forint értékű ékszert és pénzérmét.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
47 405
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 514 329
Csajos Divat DIY Ékszer Kreatív Praktikák