notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

cukorgyanta készítése, szőrtelenítés házilag, gyantázás otthon

hirdetes

Házilag elkészíthető cukorgyanta!

helloladies.hu

Ti is megakartok szabadulni a fájdalmas epillálástól? Elegetek van abból,hogy a gyantázás után ragadós és érzékeny a bőrötök? Akkor itt egy megoldás, ami ráadásul otthon is könnyedén elkészíthető és még pénztárcabarát is!

Így gyantázz otthon

Először is pár szót arról, hogy mi is az a cukorgyanta. A szőrtelenítő cukorgyanta vagy cukorpaszta csak természetes hozzávalókat tartalmaz, ezáltal nem allergizáló! Bőrünk selymessé, puha tapintásúvá válik anélkül, hogy károsítaná bőrünk hámrétegét. Kevésbé fájdalmas, és sokkal tartósabb eredményt érünk el, mint a hagyományos gyantával. Eltávolítja a bőr alá benőtt kisebb szőrszálakat is. Testhőmérsékletű, ezért nem irritálja és nem sérti fel a bőrt. Könnyen eltávolítható, használat után nem lesz ragadós a bőr.


Elkészítése:


Hozzávalók:


•    2 csésze cukor
•    ¼ csésze citrom vagy lime leve
•    1/8 csésze víz
•    1 teáskanál guargumi
•    1 kicsi tapadásmentes edény

hirdetes
•    Cukor hőmérő


Elkészítés módja:


1.Gyűjtsd össze a megfelelő kellékeket, hozzávalókat. Bármilyen cukrot használhatsz (fehér, barna, nád, a lényeg, hogy porított legyen). A guargumi abban segít, hogy a massza tartósabb legyen. Nem feltétlenül szükséges friss citrom vagy lime.

2.Készítsük el a cukorpasztát! Mérjük ki a citrom vagy lime levet, a cukrot illetve a vizet az edénybe. Magas hőfokon kevergessük, amíg feloldódik illetve a serpenyő oldalára tegyük fel a hőmérőt. Ha tapadásmentes edényt használsz, akkor a legjobb egy gumi spatula a kevergetéshez.

hirdetes

3.Tartsuk rajta a szemünket folyamatosan, mivel a hőmérséklet gyorsan emelkedik. Amikor a hőmérséklet eléri a 240 fokot, óvatosan vegyük le az edényt a tűzről.


 

4.Adjuk hozzá a guargumit is és egy gyors mozdulattal keverjük el. A cukorpaszta színe attól is függ, hogy mennyi ideig melegítettük. Ha túl sokáig hevítjük a cukor karamellizálódik és megbarnul, ami nekünk még jó. Mély bordó, világos vagy sötét borostyán is lehet, mindaddig, amíg elég lágy ahhoz, hogy szobahőmérsékleten használni tudjuk, ezek a színek rendben vannak!

5.Öntsük a cukorpasztát, míg még folyékony egy tároló edénybe vagy befőttes üvegbe. Azonban figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró, mert akkor az üveg szétreped, vagy a műanyag megolvad. Hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten 1-2 órát.

Semmiképp ne használd, amíg még meleg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Átalakítás Csajos DIY Érdekességek Fejlesztő Főzés Konyha Kreatív Otthon Praktikák Recept Szépségápolás Tanács