notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha egy könyvet kell választanod, hogy mit olvass el, akkor ez az igaz történetű könyv legyen az!

hirdetes

'' Drágám! Dönthetsz úgy, hogy szabad leszel! '' Könyv amit mindenkinek ajánlok: A döntés

Bettina

Szereted az igaz történeteket és szeretsz olvasni? Megosztom veletek, hogy melyik könyv volt a kedvencem 2020-ban. Javaslom, hogy olvassátok el ti is, ettől a könyvtől sokat fogtok gazdagodni! :) 

A döntés - Edith Eva Eger

Edith Eva Eger a hölgy, aki szíve mélyén mindig egy magyar zsidó lánynak fogja érezni magát, aki Kassán nőtt fel. 

Edith Eva Eger a döntés című könyve igaz történet alapján íródott. Bármilyen furcsán is hangzik én személy szerint nagyon szeretem a holokauszt témájú könyveket. Edith Eva Eger könyve is ebben a témában íródott. Aki elolvassa ezt a könyvet szinte biztos, hogy a végén azt fogja kívánni, hogy bárcsak sosem ért volna véget a könyv, és késztetést fog érezni, hogy beszélgessen az íróval, bár sajnos ez valószínűleg nem fog bekövetkezni. Edith egy pszichológus egyébként, és úgy kezdődik a könyv, hogy ő 16 évesen hogyan élte túl ezt az időszakot, milyen fájdalmai vannak és azt is elmeséli, hogyan veszítette el az apját.

Ami nagyon izgalmassá teszi ezt a könyvet, az a lelki sáv amibe Edith betekintést enged, és amin végig vezeti az olvasót, hogy ő hogyan dolgozta fel. Edith ezután klinikai szakpszichológus lesz az Egyesült Államokban, és beszél arról illetve tanít arról, hogy hogyan lehet megbocsátani. Mi lehet ennél hitelesebb, ha egy olyan ember beszél arról, hogyan lehet megbocsátani, mint az aki végign ézte azt, hogy a szüleit kivégzik? Azt hiszem, hogy ez elég hiteles. Sokat lehet tanulnunk ebből a könyvből, rám nagyon nagy hatással volt. Nagyon jó tanácsokat ad az élet problémáihoz.

hirdetes

Edith Eva Eger A döntés

Kiknek javaslom ezt a könyvet azon kívül, hogy mindenkinek? 

  • Azoknak az embereknek kifejezetten javaslom, akik jelenleg az életükben gyászt élnek meg. Elképesztő sokat tud segíteni ez a könyv a gyász feldolgozásában.
  • Akik az elengedés és az elfogadással próbál az élet bármely területén foglalkozni
  • Akinek önbecsülési problémái vannak
  • És azoknak akik egy nagy DÖNTÉS előtt állnak az életben, nem véletlen ez a címe, hogy Döntés.
  • hirdetes


A könyvről egyébként szerintem elég sokan hallottatok már, több embertől hallottam, hogy “igen ismerem ezt a könyvet, de attól tartok, hogy nagyon nyomasztó ezért nem olvastam el”. Én azt gondolom, hogy a tények nyomasztóak. Az természetesen nagyon nyomasztó amikor arról ír, hogy a halál táborban volt, és elmeséli, hogy ott mi történt, de pont ettől lesz nagyon erős ez a könyv. Az egész könyv hatása, nagyon felemelő, nagyon sokat ad, rengeteg erőt ad. Kis túlzással ez a könyv a felsőbb éves gimnáziumi tanulók számára lehetne kötelező olvasmány. Sőt, úgy gondolom, hogy sokkal jobban tetszene és sokkal több diák szeretne olvasni is, ha ilyen vagy ehhez hasonló jellegű könyveket is olvasnának. 

Nézd meg, hogy mit üzen Edith Eva Eger és elárulja, hogy miért a leghálásabb!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes