notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezzel a módszerrel megszabadulhatsz az egerektől és patkányoktól, Tippek hogy kiűzd az egereket a házból

hirdetes

Így szabadulj meg az egerektől - és tartsd őket távol örökre

helloladies.hu

Az ősz és a tél az elsődleges időszak, amikor a rágcsálók megpróbálnak utat találni a meleg, kényelmes otthonunkba, de soha nincs túl korán elkezdeni a felkészülést ellenük. Nem csak a falat és a dobozokat tudják megrágcsálni a kamrákban, de akár a vezetékeket is megrághatják, ami lakástűzhöz is vezethet. Ezenkívül sok betegség és baktérium hordozói is, az ürülékük pedig allergiát, asztmát is okozhat.

Így űzd el a házból és környékéről az egereket

Hogy néz ki az egérürülék?


Sötét rizsszemekre emlékeztet, nagyjából fél centi, a patkányürülék viszont szélesebb és hosszabb, körülbelül 1 centiméter.  Ha feltűnnek az a legegyértelműbb jele, hogy egereid vannak, de nem mindig könnyű észrevenni, viszont ha a kamrában lévő dobozokon rágcsálást látsz, akkor biztos lehetsz benne, emellé pedig egy jellegzetes szag is társul.


Ha egy egeret látsz, azt jelenti, hogy több is van?


Nagy valószínűséggel igen. Ugyanazokat a dolgokat keresik télre, mint az emberek – ételt, vizet és menedéket. És nagyon jól hozzászoktak, hogy az emberekkel együtt éljenek. Ha egyet láttál, mások is megtalálják befelé az utat, ráadásul nagyon gyorsan szaporodnak.

hirdetes


Milyen módszerekkel szabadulhatunk meg az egerektől?


Rengeteg csináld magad ötlet van (közte borsmenta spray, vattapamacs olajba és borsba áztatva), de talán nem ezekre kellene hagyatkozni, mert ezek hatékonyságát semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá. És még egyszer, az egerek annyira összeszoktak az emberekkel, hogy azokat az illatokat hozzánk kapcsolják, és általában nem ijeszti el őket. Nézd meg, mit kell tenni, hogy olyan gyorsan és fájdalommentesen megszabaduljunk tőlük, ahogy csak lehet!


Találd meg azt a pontot, ahol bejutnak

hirdetes


Mielőtt letennéd a csapdákat, vagy a csalit, egy kis nyomozás szükséges. Találd meg honnan jönnek, mert ha csak véletlenszerűen leteszed a csapdákat a pince padlóján, valószínűleg nem sok haszna lesz. Találd meg hol élnek és hol raknak fészket. Ha megvannak ezek a helyek, ott állítsd fel a csapdákat. A hivatalos rágcsálóírtók persze képesek pontosan meghatározni hová tedd és mennyire van szükség, így ha úgy érzed, egyedül nem tudsz megbirkózni a helyzettel, kérd a segítségüket, mielőtt nagyon elszaporodnának a rágcsálók.

Lapozz a tippekért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Állatok Család Érdekességek Fejlesztő Férfi Otthon Praktikák Tanács