notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért leszel egészségesebb, ha egyenesek a fogaid

hirdetes

Ezért jó az egészségednek, ha egyenesek a fogaid

SzSz

Mindenki egyenes fogakra vágyik. A fogak egyenesítésére már az ókori Egyiptomban is előálltak különféle módszerekkel, az első feljegyzett beavatkozás azonban a XVIII. században történt, amikor egy francia fogorvos, Pierre Fauchard kiadott egy könyvet „A sebész fogorvos” (Le Chirurgien Dentiste) címen. Ő készített el az első „Blandeau-t”, azt az apró, lópatkó formájú vasdarabot, amely segített kibővíteni a fog ívét. A fogorvosok manapság különféle kezelésekkel segíthetnek pácienseiknek, hogy visszanyerjék eredeti, természetes mosolyukat.

Ezért jó az egészségednek, ha egyenesek a fogaid

Sokak szerint a fogegyenesítés egy kizárólag esztétikai eljárás, pedig a fogak helytelen elhelyezkedése (szaknyelven „malokklúzió”) komoly egészségügyi problémákat okozhat, ha nem kezelik megfelelően. A malokklúziónak több formája is van: egyesek fogai között túl széles hézagok alakulnak ki, míg mások fogai túl közel nőnek egymáshoz, és így tovább.

Miért fontosak az egyenes fogak?

Lássuk tehát, hogy milyen egészségügyi előnyei vannak az egyenes fogaknak!

Kevesebb migrén

Ha szokott fájni a fejed, de nem tudod megállapítani, hogy miért, akkor elképzelhető, hogy a fogaid a tettesek.

A nem megfelelően álló fogak nyomást gyakorolhatnak az állkapocsra, ezzel pedig fejfájást vagy akár migrént is okozhatnak. Az állkapcsi fájdalmak továbbá szédelgéshez, fülfájáshoz és a fül sípolásához vezethetnek. A malokklúzióban szenvedő páciensek gyakran tapasztalják, hogy egy fogegyenesítő beavatkozás után kevesebbszer fáj a fejük.

Egészségesebb fogíny

Amikor fogaid nem állnak megfelelően, fogínyedet nagyobb eséllyel irritálják majd a fogaid közé ragadt maradékok és a fogkő. Ez a baktériumok felgyülemléséhez vezethet és duzzadásokat okozhat. Ha fogínyedben fájó duzzadást érzel, az a fogínybetegség egyik korai jele lehet.

hirdetes

A fogegyenesítéssel megvédheted magad az így kialakuló fogínyproblémáktól, ráadásul fogaid tisztítása is sokkal egyszerűbbé válik majd. Elkerülheted a súlyosabb komplikációkat is, megmentve ezzel magadat a későbbi kellemetlen, fájdalmas kezelésektől.

Fokozott védelem a bakteriális fertőzések ellen

A száj egy tökéletes ösvény a különböző fertőzések számára, amelyek az ember szervezetét igyekeznek megtámadni. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy odafigyelj orális higiéniádra, hogy megőrizhesd nem csak szád, hanem egész tested egészségét. Ha fogaid nem állnak megfelelően, akkor fogékonyabb lehetsz a fogínybetegségekre és a különböző fertőzésekre

A száj baktériumai a fogínyen keresztül bekerülhetnek a véráramba, amin keresztül a testen belül bárhová eljuthatnak.

hirdetes

Az egyenes fogakat sokkal könnyebb tisztán tartani, így könnyebben elkerülhetők vele a szájban kialakuló és az ott kiinduló fertőzések.

Hogyan kezelhetők az egyenetlen fogak?

A fogszabályzásnak köszönhetően ma már több millióan mosolyoghatnak egyenes fogakkal. A kezeléshez először mintát vesznek az ember fogairól, majd ezek alapján készítik el a fogszabályzót, amely tökéletesen illeszkedned az adott személy egyenetlenségeihez. Ma már többféle fogszabályzási módszer is elérhető, így bárki megtalálhatja maga számára a legjobbat. 

Ha szeretnél Te is tökéletes és egyenes fogakat, akkor válaszd a Lévai Dental fogászatát, ahol többféle fogszabályzási módszer elérhető akár gyermekek, akár felnőttek számára. Ismerd meg módszereiket és kérj időpontot rendelőjükbe az alábbi linkre kattinva: fogszabályzó árak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes