Nézd meg, hogy hogyan teheted kellemesebbé az első nyarat a baba számára!

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

helloladies.hu

Habár a nyári hőséget időnként megszakítja egy-egy hidegfront és néhány napos esős időszak, többnyire a meleg, párás napok jellemzőek erre az évszakra, amiket nem hogy a kisbabák, még a felnőttek sem mindig viselik jól.

Nézd meg, hogy hogyan teheted kellemesebbé az első nyarat a baba számára!

Az életük első évét töltő csecsemők számára különösen fontos, hogy a forró nyári napok során ne legyenek kitéve annak a hőségnek, amire az ő szervezetük sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké. A következő tippek segítenek megóvni csecsemődet a nyár melegétől, a kiszáradástól és az ezekből származó kényelmetlen, bús hangulattól.

 

Elég a pelenka


A nagy melegben ne adj mást babádra a pelenkán kívül, és a felnőttekkel ellentétben őket nem zavarja, ha egy szál alsóban látják a vendégek. A babaruhákat csak akkor vedd elő, ha az idő picivel hűvösebbé válik.

 

Muszlintakaró


A muszlintakarók nagyon kényelmesek a babáknak az alváshoz. Ha egy picit több takarásra van szüksége csöppségednek, akkor egy ilyen anyagból készült takaróval érdemes megoldani ezt.

 

Figyelj oda a betakarásnál


Légy óvatos, amikor betakarod csecsemődet – a vastagabb, nehezebb anyagok megnehezítik a légáramlást és könnyedén túl meleggé válhatnak számára. Ellenőrizd gyakran, hogy izzad-e a tarkója – ha igen, akkor nagyon melege van.

 

Legyen kéznél egy legyező


Ha meleggé válik a szoba levegője, akkor egy legyezővel segítheted annak mozgását a baba körül. Ne félj, ettől a hűvös levegőtől nem fázhatnak meg – a megfázást vírusok okozzák.

 

Figyelj a folyadék-utánpótlásra


A szoptatott babáknak rengeteg folyadékra van szükségük. Az anyák teje mennyiségben és más jellemezőiben is alkalmazkodik a meleg évszakok szükségleteihez, és a hat hónaposnál fiatalabb babáknak nincs is szükségük más folyadékforrásra az anyatejen kívül. A táppal etetett babák folyadékszükségletei hűvös, előzetesen felforralt vízzel pótolhatók.

Ha egy babának melege van vagy több folyadékra van szüksége, akkor csendesebbé, letörtebbé válik, ezért ne várd, hogy nyűgösséggel jelezze ezt. Ha nem vagy biztos benne, hogy ez a probléma bántja-e, akkor vedd le a ruháit és itasd meg.

 

Egy langyos öblítés


Valahányszor pelenkát cseréltek egy melegebb napon, mártsd meg párszor babádat egy langyos fürdőben. Ez segít lehűteni őt, amitől kényelmesebben érzi majd magát. Hasonlóképpen érdemes bevetni ezt a forró, izzadós éjszakákon is.

 

Kerüljétek a közvetlen napfényt


Délelőtt 10 és délután 2 óra között ne vidd közvetlen napfényre babádat. Bizonyos esetekben az árnyékok sem biztosítanak elegendő védelmet, hiszen számos felületről verődhet vissza annyi napsugárzás, ami elég, hogy ártson a babának. Mindig legyen valamilyen fővédő a fején és lehetőleg takard be valamivel kezeit és lábait is, amíg kint vagy vele nap közben, hogy le ne égjenek. Minden nap ellenőrizd, hogy nincs-e kiadva a környékre hőségriadó.

 

Vigyázz magadra is


Egy felnőtt lényegesen jobban viseli a forróságot, mint egy kisbaba, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell saját magadra is odafigyelned. Ne felejts el sok folyadékot inni, és fogyassz sok gyümölcsöt is. Lehetőleg kerüld az alkoholtartalmú ételeket és az italokat, mert az utóbbiak kiszáríthatják a szervezetedet és csökkenthetik a tejed mennyiségét és minőségét is.


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anya Anyaság Baba Család gyerek Kisbaba