notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így próbálják kimondani első szavaikat a kisbabák

hirdetes

Amikor a kisbabák első szavaikat próbálgatják – a legcukibb videó!

helloladies.hu

Ennivaló videó néhány nagyon beszédes kisbabáról, akik egyszerűen nem tudják abbahagyni a fecsegést! A szülők büszkesége és boldogsága ilyenkor mérhetetlen!

Így próbálják kimondani első szavaikat a kisbabák

Kevés olyan pillanat van, ami olyan fontos egy kisbaba életében, mint amikor az első szó elhagyja a pici száját. Ehhez talán csak az mesés első lépések foghatók.


A kisbabák és a beszéd


Eleinte a kisbabák csupán sírással kommunikálnak. Hangosan és gyakran. Szerencsére idővel egy jelentős lépést tesznek majd a fejlődésben, ami lehetővé teszi számukra, hogy szavakkal is kifejezhessék magukat. Akárcsak az első lépések, az első szavak sem jönnek azonnal. A sírás mellé hamarosan megérkezik gügyögés is – a pici ilyenkor kísérletezik először a hangokkal: figyeli a reakciónkat, válaszolni próbál, és kezdetleges, mégis nagyon fontos emberi kapcsolatokat épít. Amikor a babák ’beszélni’ kezdenek, először természetesen nem fogjuk érteni, hogy mit szeretnének mondani. Ez a kezdetleges beszéd sokat elmond a csecsemő tanulási készségéről az alapján, hogy hány hangot volt képes megjegyezni és leutánozni.

hirdetes


Mennyi idősen számíthatunk arra, hogy babánk beszélni kezd?


A csecsemők első hangjai


Születésüktől kezdve eleinte magánhangzó-szerű hangokat hallhatunk a kisbabáktól. Ezt 2-3 hónapos korukra kezdetleges mássalhangzók is kiegészítik. A gügyögés általában a negyedik hónapban kezdődik. A leggyakoribbak a p-b-m hangok, mert ezeket a legkönnyebb megalkotni – csupán az ajkak összeérintése kell hozzá.


Hogyan segíthetjük kisbabánk beszédfejlődését?


Többféleképpen is hozzájárulhatunk, hogy a pici egyre több hangot tanuljon meg, és megértse a különböző szavak jelentését.

hirdetes
  • Beszélgess gyakran a picivel – ez a legfontosabb pont mind közül. Minél több beszédet hall, annál több dolgot tanulhat meg
  • Mindig hagyj időt, hogy feldolgozza, mint mondtál neki – néhány szó után várj egy kicsit és figyeld a reakcióit
  • Próbálj más hangnemekben és szótagolva beszélni, hátha megpróbál utánozni, és új hangokat tanulni
  • Magyarázd el neki a gügyögése jelentését – ha hangokat formál, és közben körülnéz, mintha keresne valamit, akkor előfordulhat, hogy például szomjas. Kérdezd meg, hogy szomjas-e, és mutasd meg neki a cumisüveget.
  • Több kutatás eredménye is arra utal, hogy minél több szót hall egy újszülött csecsemő, annál jobban fejlődik a nyelvi készsége. Éppen ezért használjunk érthető, valódi szavakat, mikor a kisbabával beszélünk, hogy minél többet tanulhasson!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

2020-05-28

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

6 dolog a gyerekvállaláshoz, amit jobb, ha észben tartasz!

2020-02-18

6 dolog a gyerekvállaláshoz, amit jobb, ha észben tartasz!

Szeretnéd megtapasztalni a családalapítás örömeit? Akkor jobb, ha ezeket a dolgokat figyelembe veszed, ugyanis ezek a dolgok nélkül, nem érdemes belevágni. Derítsd ki, mik ezek a dolgok.

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
65 899
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 532 823
Anya Anyaság Apa Baba Fejlesztő gyerek Kisbaba